Diabetes mogelijk magnesium tekort

Magnesium is het antwoord op diabetes type 2, vraag het echter niet aan je dokter, of je moet toevallig een goede hebben!

Diabetes type 2-test, symptomen, dieet, voeding, 
insulinetekort, en wat men je niet vertelt!

Diabetes voorlichting door de officiële websites

pagina verhuist van uitdaging.net
artikel van voor 2012

Ik keek op de website van Diabetes Vereniging Nederland en tikte in de zoekmachine; “Waardoor ontstaat diabetes”. Geen gekke vraag dunkt mij? Maar er werden geen resultaten gevonden. Dezelfde vraag in Google gesteld en dan verschijnt de site van het Slotervaart ziekenhuis op nummer één. “De reden waarom juist de persoon met diabetes die ziekte heeft gekregen is niet bekend. Wel zijn er een aantal bekende factoren die ertoe bijdragen dat diabetes zich kan ontwikkelen: 1. Erfelijke aanleg. 2. Virale infectie. 3. Overgewicht en tekort aan beweging”.

Het Diabetes Fonds vertelt op hun website: “Van alleen veel suiker eten krijg je niet zomaar diabetes. Door andere oorzaken gaat er in het lichaam wat mis. De alvleesklier produceert niet voldoende of zelfs helemaal geen insuline meer. Waarom dat gebeurt is nog een raadsel”. Ook bij het VUmc vinden we op de website “De oorzaak is niet bekend”.

Het Nederlandse Huisartsen Genootschap vertelt ons; “Diabetes ontstaat door een tekort aan insuline, of doordat uw lichaamscellen minder gevoelig zijn geworden voor insuline. De cellen kunnen dan minder glucose uit het bloed opnemen. Daardoor wordt het glucosegehalte in het bloed te hoog”. Tenslotte weet Wikipedia te melden dat buiten de leefstijlfactoren de genetische erfelijkheid nog een rol speelt. We weten inmiddels echter al dat genetische aanleg een verzonnen fabeltje is van de farmaceutische industrie. Zie artikel: “Het zit in de genen”. Wat is het dan wel dat diabetes veroorzaakt?

Magnesium gebrek ?

Magnesiumgebrek, kan het zo simpel zijn?

Een nieuwe studie werd gepubliceerd in “the Journal Clinical Nutrition” door een team van Braziliaanse onderzoekers, die ontdekten dat lage niveaus van magnesium de symptomen van diabetes type 2 verergerden. Dit resulteerde in lage hoeveelheden insuline en verhoogde bloedsuikers. De studie legt heel duidelijk het verband tussen verhoogde bloedsuikergehaltes en een tekort aan magnesium in het lichaam. En dit is slecht het recentste onderzoek in een lange rij van ontdekkingen op dit gebied.

En bent u bij de diabetes-check getest op magnesiumtekort?

Nemen we een kijkje op PubMed, de website waar artsen en deskundigen hun informatie vandaan halen, dan treffen we echt honderden vermeldingen als we zoeken op “diabetes and magnesium”. Ze zouden er dus inmiddels ‘iets’ van hebben kunnen weten denk je niet? Het is echter een feit dat de meeste diabetesorganisaties ‘het nog niet weten’ zoals ze melden op hun websites. Met het simpel voorschrijven van magnesiumsupplementen kunnen ze dus de diabetes ten goede keren.

Opnieuw terug naar Google, met ‘magnesium en diabetes’.

Bij de natuurdiëtisten weet men dit wel; “Het mineraal magnesium is essentieel voor een optimaal verloop van diverse biochemische processen in het lichaam. “Magnesium de regelneef van de spieren en insuline”. 

Het diabetesfonds hierover; “Magnesium: de aanbeveling voor magnesium is voor mensen met of zonder diabetes gelijk. Mensen met diabetes hebben wel vaker een magnesiumtekort dan gezonde mensen. Het extra slikken van magnesium moet in overleg met een arts.De dagelijkse aanbeveling voor magnesium is voor mannen 300- 350 mg en voor vrouwen 250-300 mg. Normaal gesproken zit dat voldoende in gevarieerde voeding”.

Verder blijft het in Google heel ‘stil’ vanuit de officiële instanties.

Zijn de dokters die hierover hét aanspreekpunt zijn massaal in slaap gesukkeld? Hebben ze geen tijd meer om hun vakliteratuur te lezen of … hebben ze andere belangen? En hoe zit het met de diabetes patiëntenvereniging, waarom zwijgen die hierover? Op hun website geeft magnesium natuurlijk ook; ‘niks gevonden’. En de ziektekostenverzekeringen dan, die moeten er toch voor waken dat ‘onze’ centen zo goed mogelijk en verantwoord besteed worden? CZ, FBTO, Zilverkruis, Unive, en daarna ben ik maar gestopt … geen resultaten!

Meer info over magnesium en diabetes

Boek: Magnesium de oplossing

Engelse boeken over voeding en genezen van diabetes

Deze kennis maakt dat je dokter met het schaamrood op de kaken zou moeten staan! Hoe komt het dat wij dus bijna een miljoen diabetes type-2 patienten hebben?

Het antwoord dat je zelf nu wel kunt bedenken is:
a). Mijn dokter weet het niet.
b). Mijn dokter heeft al jaren geen tijd om al die studies te lezen. 
c). Ik heb een goede dokter, hij heeft mijn diabetes type-2 in 30 dagen genezen!

Een beslissing neem je ALTIJD zelf en is voor je EIGEN verantwoordelijkheid

Of het nu om een behandeling gaat bij je eigen dokter of specialist of zaken die je leest op deze of andere websites. Elke mening of advies dient ter informatie, tot uitbreiding van je eigen kennis zodat je gebaseerd hierop een afgewogen beslissing kan nemen. Vraag dus nooit; “Wat moet ik doen”, maar, “Waar kan ik meer informatie vinden om een afgewogen beslissing te nemen”. Leg ook een beslissing niet in de handen van een dokter. De feiten wijzen uit dat deze beslissing je duur te staan kan komen. Een goede arts kan daartegen ook je leven redden. Zorg dus dat je precies weet uit welk hout iemand gesneden is voor je zijn of haar advies ter harte neemt. Stel vragen, lastige vragen, alsof de arts bij wijze van spreken bij je persoonlijk op sollicitatiegesprek komt! – Henk Mutsaers


[wp-rss-aggregator exclude=”7853,7763,7752,7725,7712″]