eBoek: Zoektocht Naar Gezondheid

Save as PDF 

Sinds eind 2011 is “Zoektocht naar Gezondheid” als eBoek gratis te downloaden. Regelmatig krijg ik positieve reacties van mensen die antwoorden vonden op hun vragen. Maar vragen roepen vrijwel altijd nieuwe vragen op. Zoals waarom lees ik hierover nooit in de media? En …. waarom heeft de dokter dit nooit verteld of onderzocht? Veel van die vragen zijn echter al behandeld op gezondheidsradio of op het Facsforum.nl  forum van cohost Mike Donkers

e-Boek: Zoektocht naar Gezondheid

Net zoals bijna iedereen begon mijn zoektocht naar gezondheid pas op het moment dat ik langere tijd klachten had die geen uitstel meer dulden. Mijn ontdekkingsreis ging echter een geheel andere kant uit dan ik mij ooit had kunnen voorstellen. Een website, nieuwsbrief, onafhankelijk vertegenwoordiger voor een Amerikaans Laboratorium geweest en een wekelijks gezondheid programma op de radio sinds september 2008. Maar ook mensen die het niet met mij eens waren en de nieuwsbrief opzegden, of te confronterend vonden? Een zoektocht ook die je van de ene verbazing in de andere doet vallen. Hoe is het mogelijk dat de voorlichting over gezondheid zo goed verborgen wordt gehouden? Tegenstrijdige commerciële belangen, pure corruptie en omkoping op grote schaal. Maar uiteindelijk waren er de vele bedank mailtjes die je krijgt voor je werk. De vraag blijft; “Hoe kan ik jou motiveren om gezonder te gaan leven?” – en – “Hoe kunnen we met zijn allen een gemeenschap creëren van gezonde mensen van wie anderen denken, daar wil ik ook bij gaan horen”.

In dit e-boek wil ik iedereen deelgenoot maken van mijn reis en zoektocht naar gezondheid. Een reis die ook bij mij begon door lichamelijke klachten die mij beperkingen oplegden. Deze reis zou mij brengen naar andere plaatsen, mijn bewustzijn vergroten naar alles wat er om ons heen aan het gebeuren is en naast muziek een nieuwe passie brengen, gezondheid! Een vraag die bij mij opkomt is; “Kunnen de zaken die mij gemotiveerd hebben om steeds gezonder te gaan leven ook anderen motiveren?” In dit boek zul je dan ook veel zaken tegenkomen die over motivatie gaan.

Hoe het begon.

Begin 2011 kreeg ik een telefoontje van Fred Meijroos de uitgever van succesboeken die mij een voorstel deed. Hij vertelde mij dat hij elke zondagmorgen vele uurtjes leesplezier beleefde aan mijn nieuwsbrief en …. “Hoe denk je erover om een boek te gaan schrijven dan geef ik het uit!”

De eerste gedachte is dan; “Ik, … een boek schrijven?” 
Op de website stonden al heel wat bundelingen van artikelen in e-Boek vorm maar daar zat niet echt een idee achter. Je gaat dan nadenken en eigenlijk was het idee eenvoudig gevonden. Een zoektocht naar gezondheid.

Van Fred kreeg ik de tip de hoofdstukindeling aan te passen en vooral de titel, zoektocht naar gezondheid te accentueren. In de succesboeken nieuwsbrief zag ik regelmatig nieuwe titels passeren en er staan al weer twee dikke boeken op stapel. Het verhaal van Weston A Price werd door Mike Donkers vertaald naar het Nederlands en “The Hidden Story of Cancer” van Brian Peskin. In mijn nieuwsbrief schreef ik al over beide.

Fred stelde in een van de gesprekken die we voerden dat hij slechts een beperkt aantal boeken per jaar uitgeeft. Ik was dus nog niet een, twee, drie aan de beurt. Gedurende het jaar rijpte bij mij echter het idee om het toch anders te gaan doen. Het is leuk voor je ego om te kunnen vertellen dat je een boek geschreven hebt, het is echter nog leuker als iedereen het ook daadwerkelijk leest. In overleg met Fred heb ik dan ook besloten om het in e-Boek vorm gewoon weg te geven.

Wat is er namelijk echt belangrijk? 

Het is niet het hebben van kennis, maar vooral het toepassen van die kennis en daarmee je leefstijl aanpassen of zelfs stap voor stap drastisch veranderen! In dit e-boek word je geconfronteerd met zaken waar mensen niet zo snel naar gaan zoeken zoals bijvoorbeeld kanker. Maar als je eenmaal weet hoe de mechanismen achter deze ‘ziekte’ werken weet je ook gelijk wat je moet doen om te voorkomen dat je het zelf krijgt!

Iedereen zoekt op … en leest namelijk waar men op dit moment staat in het leven.

Wat heeft je interesse, wat kan je boeien? Maar er zijn ook zaken die je niet onderzoekt omdat je referentiekader je op dat moment zal beperken. Dat referentiekader zal dus vaak opnieuw opgebouwd moeten worden. Dat artsen bijvoorbeeld volgens een strak protocol moeten werken en je dus niet de beste zorg en advies kunnen geven zal voor velen heel onwerkelijk en verbazingwekkend overkomen. Dat kanker gewoon te genezen is, is eveneens onrealistisch vooral als je dit in je naasts omgeving recent meegemaakt hebt met tegenovergesteld resultaat.

Dit zal vele vragen oproepen zoals ….

Waarom worden alternatieve geneeswijzen altijd negatief belicht?

De inhoud van het boek is zeker niet helemaal zelf geschreven maar ook gedeeltelijk vertaald uit het Engels waarbij ik toestemming heb gekregen om deze stukken te gebruiken onder vermelding van de oorspronkelijke schrijvers.

Duidelijk moet worden voor een ieder dat je niet gezond kan blijven als je alles uit de supermarkt zomaar in je boodschappenwagentje laadt zonder de verpakking eens grondig te bestuderen. Je bent dan als het ware op weg om al je eerste ziekte achterna te hollen.

Met de moderne media als de iPad zijn de e-Boeken een mooie gelegenheid om je toekomst op een goede manier uit te stippelen want elk plan valt of staat met een goede gezondheid. Zelfs je denkvermogen wordt bepaald door goede bouwstoffen in je voedingspatroon.

Dit e-Boek is niet zomaar een geschenk van mij aan jou, maar eigenlijk meer een aanmoediging voor je om het ook te schenken aan een ieder die je dierbaar is.

Wij, … met zijn allen, ….. zijn namelijk de samenleving en aan alle misstanden moet maar eens een eind komen en liefst zo snel mogelijk. Dat is dus onze verantwoordelijkheid.

De eerste artsen zijn recentelijk al in opstand gekomen tegen de wurgende protocollen. Gaan wij die steunen door beslissingen te nemen gebaseerd op onze eigen kennis zonder ‘slaafs’ het systeem te volgen?

Download / Open: Zoektocht naar Gezondheid
(Rechts + klik downloaden als