U bent ziek…..welke dokter kiest u?
Hoeveel mensen denken hier over na? Bij kleine, ondergeschikte zaken lijkt dit niet van belang te zijn. Bij min of meer ernstige ziekte is deze vraag van wezenlijk belang. Je vraagt je af welke dokter jou het best helpen kan. Of laat ik mij behandelen door de specialist naar keuze van mijn huisarts?
Misschien heeft u nog niet eerder nagedacht over deze vraag…..?
Het kan zich echter zomaar aandienen. Met welke specialisten werkt uw dokter samen?
Een voorbeeld: Ik sprak onlangs een huisarts die mij toevertrouwde dat hij verschillende patiënten had moeten vertellen hen niet te kunnen helpen. Toen hij later deze patiënten terug zag en belangstellend informeerden naar die bewuste klachten was het opvallend hoe vaak de klachten verholpen waren. Hij vroeg zich af hoe dat kon. Door goed uit te vragen bleek steevast dat met behulp van de natuurgeneeskunde de klachten waren aangepakt. Hij is zich gaan verdiepen in die vorm van geneeskunde, en heeft uiteindelijk een studie orthomoleculaire geneeskunde gevolgd. Een wereld ging voor hem open. Een kennisgebied waar hij in het verleden met een boog om heen ging brengt nu uitkomst.
Het aantal artsen dat naast een reguliere opleiding kiest voor natuurgeneeskunde groeit gestaag. Anderen werken naar grote tevredenheid samen met natuurgeneeskundigen tot volle tevredenheid van alle betrokkenen. Ook uw dokter kan natuurlijk deze weg bewandelen of samenwerking aangaan met een natuurgeneeskundige dokter.
Vraag uw dokter eens: ‘Hoe denkt u over natuurgeneeskunde?’
Krijgt u als antwoord op uw vraag; “kwakzalverij’ of ‘Waarom zou je daar je tijd aan verspillen?’, dan is alertheid geboden. Deze arts staat namelijk niet open voor een aanpak die bij u past. Antwoorden als: ‘Daar sta ik zeker niet afwijzend tegenover, het kan zeker geen kwaad’. Geven aan dat de dokter meer open-minded is, maar de nodige reserves heeft. Het antwoord dat u zoekt is: ‘Jazeker ik werk regelmatig samen met natuurartsen in gevallen waar ik u niet goed verder kan helpen’.
De andere kant van de medaille. Indien uw dokter een natuurgeneeskundige is die oordeelt; ‘Die traditionele artsen zijn een stelletje idioten en helpen je alleen maar eerder het graf in”. Ook dan zou ik niet graag mijn keuze laten vallen op een dergelijk arts.
Het is bedroevend, maar er zijn artsen in beide ‘kampen’ die met deze denkbeelden rondlopen en deze zelfs via de media krachtig verdedigen.
Indien u gelukkig en tevreden bent met uw traditionele arts, prima dan heeft u daarvoor duidelijk gekozen. Op het moment dat zij echter zelf geen redelijke oplossing kunnen bieden zou ik eens verder kijken. Het is niet meer dan redelijk dat u het advies krijgt om eens in de alternatieve hoek te gaan kijken. En dat geld natuurlijk over en weer!
Punten van aandacht.
Als uw dokter zegt:
‘De werking van vitaminen is nog niet bewezen’, of
‘Ze maken alleen je urine duurder’.
Wees dan op uw hoede. Het geeft geen blijk van kennis & kunde. Men heeft de laatste tien jaar blijkbaar niet aan na- en bijscholing gedaan. De meest dure urine wordt gemaakt door veelvuldig medicijngebruik. Patenten zijn de oorzaak van het feit dat medicijnen behoorlijk kostbaar zijn. Terwijl de werkzaamheid te wensen overlaat. In het land waar medicijngebruik sterk commercieel uitgenut wordt (Amerika) gebruikt 40% van de bevolking gelijktijdig verschillende medicijnen. De gevolgen voor het milieu nemen zorgwekkende vormen aan. Uit onderzoek is gebleken dat in het oppervlaktewater duidelijke sporen van antidepressiva terug te vinden zijn! De verwachting is dat deze vorm van milieuverontreiniging alleen maar zal toenemen. Het is niet uit te sluiten dat zich ook in Nederland een dergelijk probleem ontwikkeld. Medicijngebruik is dus op verschillende terreinen belastend zowel financieel als milieu technisch.
Ten opzichte van medicijngebruik is het consumeren van vitaminen te prefereren. Het is niet alleen een stuk goedkoper maar het werkt ook sterk preventief. Het voorkomt dat u überhaupt ziek wordt. Zou men in Nederland massaal over gaan tot deze vorm van ziekte preventie dan kunnen wij met elkaar vermogens besparen op het terrein van medicijnconsumptie en milieubeheer.
Wat te denken als uw dokter zegt;
‘Deze medicijnen maken je gezonder’.
Bedenk dan dat medicijnen, zeker als u ze langer of zelfs permanent moet gebruiken, mogelijk de kwaal stabiliseert of doet afnemen, maar altijd met bijwerkingen. Medicijn corrigeren vaak niet het onderliggende biochemische probleem maar pakken veelal de symptomen aan. Bovendien zullen de meeste medicijnen uw vitamine opname remmen en dat zal uiteindelijk leiden tot het verslechteren van uw gezondheid situatie.
Uw dokter zegt;
‘Je kan alle benodigde vitamine en mineralen krijgen uit goede voeding’.
Dat is correct echter de hedendaagse voedingsketen is niet in staat u in voldoende mate van essentiële bouwstoffen te voorzien. Gepréfabriceerde maaltijden in pakjes, blikjes en potten hebben in Nederland inmiddels de overhand. Het bevat de nodige kunstmatige toevoegingen zoals bijvoorbeeld kleurstoffen en conserveringsmiddelen. Als we bedenken dat de weinige natuurproducten die wij nu eten al grote tekorten in voedingswaarden vertonen. Dan is duidelijk dat we eigenlijk niet gezond kunnen eten!
ADH
Men zou per dag 10.000 calorieën tot zich moeten nemen om voldoende bouwstoffen binnen te krijgen. Slechts dan zouden we voldoen aan de ADH (Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid). Het is interessant om te vernemen dat de verschillen in ADH per land kunnen oplopen tot 400%! In Nederland is de ADH een minimum standaard om gezond te blijven en wijkt af van de ADH van landen als bijvoorbeeld Duitsland, Engeland of Frankrijk. Ons lichaam wordt doorlopend blootgesteld aan schadelijke invloeden. Luchtvervuiling, waterverontreiniging, bestrijdingsmiddelen op gewassen en verslavingen als tabak, alcohol en drugs beschadigen uw lichaam. De enige manier om voldoende bescherming te bieden aan al die schadelijke stoffen is uw leefstijl 100% te veranderen en/of hoogwaardige – natuurlijke – voedingssupplementen te gaan gebruiken!
Bijscholing dokter
De Amerikaanse regering heeft bij de ontwikkeling van het plan van aanpak voor een gezondere bevolking (Healthier US 2002) al geconstateerd dat het overgrote deel van de bevolking gezondheid gerelateerde beslissingen buiten de dokter om nemen. Van deze wetenschap heeft men gebruik gemaakt bij het formuleren van actiepunten. Een actie punt voorziet erin dat iedere inwoner jaarlijks een coachinggesprek bij de dokter dient te krijgen. Het moet het kiezen voor een verstandige levensstijl vereenvoudigen. Men stelde ook vast dat de General Practitioners (huisartsen) onvoldoende opleiding voor hebben genoten voor een dergelijk coachinggesprek. Alle General Practitioners moeten zich voor 2010 na- en bijscholen.
Gewoonten en gebruiken van Amerika en Nederland komen steeds dichter bij elkaar. Wanneer bent aan de beurt om de vragen te beantwoorden?
Als u ziek bent geworden …..
…..welke arts kiest u dan?
Als u niet ziek wilt worden …
…. welke arts kiest u dan voor uw coachingsgesprek?
Hoe kan ik gezond oud worden?
Er is blijkbaar een keuze; Óf u veranderd voor 100% uw leefstijl en heeft de grootste kans om gezond oud te worden.
Óf verandert niets en wordt een willige prooi voor kommer en kwel.
Aan u dus de keuze;
Hoe wil ik gezond oud worden?