Bewustzijn is als het ware een soort vertalingsprogramma dat alle indrukken, berichten, nieuws, geruchten, reclames en (dikke) leugens vertaalt naar de ervaringen die je al opgeslagen hebt op je eigen harde schijf (je geheugen). Dat bewustzijn is gekoppeld aan je bewustwording omdat je dagelijks bijleert. Hoe bewuster je bent des te meer komt de bewustwording in een soort van stroomversnelling. Steeds meer ga je op onderzoek uit om alle zaken aan elkaar te verbinden, hetgeen in het Engels zo treffend “connecting the dots” genoemd wordt.
Als je die betere wereld wilt creëren kun je heel eenvoudig bij jezelf beginnen door vriendelijk en behulpzaam te zijn waar mogelijk. De afgelopen jaren heb ik er een gewoonte van gemaakt bij het weggaan altijd te zeggen; “Tot ziens [houdoe] en maak er een leuke dag van”. Vrijwel altijd krijg ik dezelfde positieve opmerking retour wat weer een deur opent voor een eventuele volgende ontmoeting.
Creëer je ook geen betere wereld door je voeding zelf te gaan verbouwen [voor een deel] zodat je tenminste gezonde biologisch voeding eet en minder aan de vervuiling bijdraagt? In het hoogseizoen heb je bovendien altijd wel wat extra zodat je ook iets kunt delen.
Help je ook niet bij het creëren van een betere wereld door actief kennis te delen met anderen op je werk, thuis, familie, relaties en de sociale media niet te vergeten? Ondanks alle communicatiemiddelen is onafhankelijke informatie een groot goed.
In Duitsland vindt momenteel een energie revolutie plaats waar al ruim 50 procent van de duurzame energie opwekking is handen is van burgers [cijfers 2012].
Bron: http://energytransition.de/2012/10/energy-by-the-people/
Stel nu eens voor dat we ook de voedselvoorziening weer zelf ter hand nemen zoals vroeger iedereen op het platteland een volkstuin had en in vele landen nog steeds hebben. Geen probleem meer met de herkomst van de voeding. Waar komt het vandaag [vers]. Is de groente bestraald? Is het van GMO teelt afkomstig? Zijn er schadelijke pesticiden toegepast? Alleen wat je zelf teelt geeft de allerbeste kwaliteit vers van het land zo op je bord. Ik doe het reeds voor het vierde seizoen dit jaar [2013].
Heb jij eenvoudige ideeën waarmee je een bijdrage kunt leveren? Stuur ze op via de contact pagina. Kennis delen en andere mensen op een idee brengen.
— Henk Mutsaers