Zoutloos dieet: Vraag je dokter of hij a.u.b. een ander beroep gaat uitoefenen!

Zoutloos dieet: Vraag je dokter of hij a.u.b. een ander beroep gaat uitoefenen

Mijn hemel, daar gaan we weer. De ‘mainstream’ is weer bezig de verkeerde berichten de wereld in te sturen over zout en voor je het weet zullen miljoenen mensen zout uit hun dieet schrappen, terwijl in wezen niet het ZOUT de boosdoener is, maar NATRIUM.

Geloof het meest recente onderzoek naar de gevaren van zout NIET

Woensdag 8 Mei 2013
Door: Francois Lubbe, Editor
Vertaling: Frank Bleeker
Afkomstig van de Nieuwsbrief Health Sciences Institute,

DISCLAIMER:
Dit is een vertaling van een Amerikaans artikel. Hoewel veel van wat betoogd wordt van toepassing is op de wereldwijde situatie, dienen we ons te realiseren dat sommige van de genoemde voorbeelden vooral betrekking hebben op omstandigheden in de Verenigde Staten

Beste lezer,

Onlangs las ik over een studie waarin zout in verband wordt gebracht met multiple sclerose. (MS).

Groot verschil in zout
Het idee dat zout MS veroorzaakt, is compleet belachelijk. Voordat ik uitleg waarom, geef ik je deze heel eenvoudige boodschap mee: “Wat je ook doet, SCHRAP NOOIT het zout uit je dieet! Als je het spaarzaam gebruikt, is zout goed voor je. Je lichaam heeft natrium nodig, in de vorm van zout, om te overleven.”

Zout heeft veel functies: het is een bestanddeel van je bloedplasma, lymfatische vloeistof, extracellulaire vloeistof en zelfs vruchtwater. Natuurlijk zout vervoert voedingsstoffen in en uit je cellen, het onderhoudt en reguleert de bloeddruk, het versterkt de gliacellen in je hersenen (dit zijn de cellen die verantwoordelijk zijn voor creatief denken en planning op lange termijn), en het helpt je hersenen communiceren met je spieren.

Al deze voordelen en functies worden in verband gebracht met NATUURLIJKE ZOUTEN. Als we het hebben over andere veel voorkomende vormen van zouten in ons voedingspatroon… krijg je een heel ander verhaal…

Bijna 80 procent van het zout dat de meeste mensen consumeren, is afkomstig uit voorbewerkt voedsel… voedsel dat wij sowieso niet zouden moeten eten, omdat het VEEL kunstmatige ingrediënten bevat die slecht zijn voor onze gezondheid; ingrediënten zoals de mogelijk gevaarlijke vormen van ‘rotzooizouten’.

Bijvoorbeeld:
Natriumbenzoaat (op verpakkingen ook wel vermeld als sodium benzoate) wordt op grote schaal gebruikt als conserveermiddel. Je kunt het aantreffen in frisdranken met prik, vruchtensappen en marinades, sauzen en dressings, zoals bijvoorbeeld salsa. Maar onderzoek toont aan dat natriumbenzoaat het risico kan verhogen op de ziekte van Parkinson en op neurodegeneratieve ziekten.

Dan is er natriumnitraat, dat veel gebruikt wordt in bewerkt vlees en vleeswaren. In je lichaam werkt natriumnitraat in op eiwitten en vormt zo bestanddelen die DNA-schade kunnen veroorzaken. Onderzoek brengt het in verband met een verhoogd risico op type 2 diabetes, ziekte van Alzheimer, Parkinson en kankers in het spijsverteringssysteem. Natriumnitraat kan ook de bloedvaten beschadigen waardoor het risico op hart- en vaatziekten verhoogd wordt.

Ten slotte, en uiteindelijk de meest gevaarlijke van alle ‘rotzooizouten’ is toch wel mononatriumglutamaat (op verpakkingen ook wel vermeld als monosodiumglutamate, MSG, of E-621). MSG is de beruchte smaakversterker die tot veel (kleine) problemen kan leiden. Je bent waarschijnlijk wel bekend met het volgende lijstje: Hartkloppingen, pijn op de borst, hoofdpijn, zweten, branderig gevoel, etc..

Maar net als natriumbenzoaat en natriumnitraat kan MSG ook de cellen beschadigen. Zenuwcellen in de hersenen zijn bijzonder kwetsbaar. Net als natriumbenzoaat en natriumnitraat kan MSG ook een rol spelen bij de ziekte van Alzheimer en bij Parkinson.

De hoofdzaak is dat, als je de volgende keer hoort over zout, dat de basis zou zijn van allerlei gezondheidsproblemen, vervang dan het woord ‘zout’ door ‘rotzooizout’ en je krijgt een idee van wat er achter de schermen ECHT gaande is.

Bedenk, dat ‘rotzooizout’ zich tot zout verhoudt, als glucosefructose siroop zich verhoudt tot rauwe Manuka-honing.

Bronnen:

“Salt May Spur Multiple Sclerosis, Autoimmune Disease” Pauline Anderson, Medscape, 3/8/13, medscape.com

“What Adverse Events? Sales Reps Misinform Docs About Side Effects” Ed Silverman, Pharmalot, 4/11/13, pharmalot.com


Interview op dotcom radio 25-12-2016 Het GezondheidsCooperatief

Gedachtenvoer: Mensen weten best wel dat onze moderne voeding niet gezond is. Maar weten ze ook dat je niet als kluizenaar hoeft te leven om toch een biologische leeftijd van 45 te scoren op je 63 ste? [Age-reader] Ook jij weet wel dat al die media berichten over; “De economie klimt weer uit het dal niet strookt met de eigen waarneming en ervaring” Dat het beloofde pensioen steeds later en minder wordt. Dat de sociale voorzieningen en zorg uitgekleed worden. Zelfredzaamheid is dan ook de sleutel. Maar hoe doe je dat? De samenleving is stukken doorzichtiger als iedereen weet wat er allemaal plaatsvindt … achter de schermen. Ontdek [archief] Hope Comes In The Dark … is een protestsong die ik schreef in 2010 en met behulp van topmuzikanten opnam in 2011. De situatie in de wereld, met de “Summer of Chaos & Rage in 2016”, maakt dat de tekst actueler is als ooit tevoren. In Youtube wordt de song geblokkeerd in de zoekresultaten. Je kan hem gratis downloaden. Ga jij helpen de wereld een betere plaats te maken?
Wijsheid wordt je niet in de schoot geworpen.

Je zult haar zelf moeten ontdekken na een reis die niemand voor jou kan maken of jou kan besparen. — Barbara Ann Kipfer