Wordt jij nog uitbetaald over je prestaties uit het verleden?


Een boek schrijven is zo’n prestatie, nadat je klaar bent met je boek schrijven wordt je tot in lengte van jaren betaald bij een goed boek over deze presentatie uit het verleden.

Royalty’s genaamd, een passief inkomen over de acties uit het verleden.

Ik heb inmiddels een boek geschreven, op aanmoediging van een uitgever maar besloot het gratis als download te schenken als idealist. (Zoektocht naar Gezondheid)

Ook muzikanten ontvangen royalty’s over hun inspanningen uit het verleden. Ook deze weg heb ik reeds bewandeld, vijf CD singles en een album via een platenlabel en enkele digitale downloads, en ja 4 weekjes tipparade verder zijn we niet gekomen. Maar er is nog een liedje bij dat tijdloos is, you never know (?)

Als ondernemers stop je nooit als iets niet gelukt is, je gaat gewoon door met dingen die je succes kunnen brengen, dingen die leuk zijn en die je bovendien graag doet.

Mijn derde passief inkomen mogelijkheid ontstond toen Google toegang wilde krijgen tot het toenemende leger bloggers met hun website advertentie platform Adwords. Inbouwen van de Google advertentiecode op de indertijd nog handmatig gebouwde websites was wel een hele klus maar daarna kreeg je een maandelijks inkomen bij voldoende bezoekers en ’doorverwijzingen’. Met het inbouwen van de code zat ik al snel op 100 euro wat uitgroeide naar een maandelijks inkomen van 400 / 500 euro . Voor het eerst werd ik beloond voor het schrijven van de artikelen.

Google ging zich na een tijd opstellen als dictator en de pagina’s waar ik schreef over niet gewenste onderwerpen moest ik uitsluiten, maar uiteindelijk had ik de keuze, mijzelf censureren of stoppen met de Google advertenties. Google werd dus verwijderd van de site en daarmee ook een stuk van mijn inkomen als ZZPer.

Ons huis wilde we verkopen om naar Frankrijk te emigreren na mijn pensioen. Dat huis verkopen lukte ondanks de gunstige markt niet, verkeerde locatie en doelgroep. Tot ik de mogelijkheden eens ging onderzoeken van verhuur. Dat is dus naast de AOW en een klein ABP pensioen een interessante maandelijkse passieve geldstroom geworden waar ik best blij mee ben.

Hier pluk ik nu de vruchten van een levenslang sparen en noeste arbeid tot in lengte van jaren met deze overspannen huizenmarkt.

Maar in deze rare tijd is het altijd goed om de ogen open te houden.

Dennis, klopte aan, ik moet je eens wat vertellen, …

Hij was een fan van onze dotcom.radio podcast en vertelde mij over het passieve inkomen dat hij aan het opbouwen was. Ik ben gaan luisteren omdat dit in moderne tijden nu eenmaal kan via een zoom meeting. Om eerlijk te zijn zou ik het anders nooit ontdekt hebben, even vanuit Frankrijk naar Nederland komen is geen optie op dit moment voor een presentatie.

Ik ben er dus na de presentatie van een dik uurtje maar eens over na gaan denken. Heb ik een extra inkomen nodig op dit moment, ja en nee. Om goed te leven kom ik niets tekort, voor de verbouwing die ik momenteel zelf grotendeels uitvoer zou het tijdelijk wel handig zijn, en wellicht voor de economische situatie op de langere termijn geen verkeerde beslissing.

Risico spreiden is altijd een goed idee, en bij de bank staan de centjes ook niet save en zeker niet gedekt met de huidige rente rendementen en de schuldenberg die de overheid aan het opbouwen is tijdens de ‘crisis’.

Twee maal heb ik de zoom presentatie nu gehoord, in grote lijnen zie ik de mogelijkheid en het motto is; “Grijp een goede mogelijkheid als je er een ziet”.

Wil je meer weten stuur me dan een mailtje dan breng ik je in contact voor een uitnodig bij een Zoom presentatie. Stuur een eMail

mind parachute