Wordt jij nog uitbetaald over je prestaties uit het verleden?


Een boek schrijven is zo’n prestatie, nadat je klaar bent met je boek wordt je tot in lengte van jaren betaald over deze presentatie uit het verleden. Royalty’s genaamd, een passief inkomen over de acties uit het verleden.

Ik heb inmiddels een boek geschreven, op aanmoediging van een uitgever maar besloot het gratis als download te schenken. ( Zoektocht naar Gezondheid )

Ook muzikanten ontvangen royalty’s over hun inspanningen uit het verleden. ook deze weg heb ik reeds bewandeld, vijf CD singles en een album en enkele digitale downloads, en ja 4 weekjes tipparade verder zijn we niet gekomen. Maar er is nog een liedje bij dat tijdloos is, you never know

Je hebt er vast wel eens van gehoord, een passief geld inkomen verwerven waarbij jij niet de allesbepalende factor bent.

Als ondernemers stop je nooit als iets niet gelukt is, je gaat gewoon door met dingen die je succes kunnen brengen, dingen die leuk zijn en die je bovendien graag doet.

Mijn derde passief inkomen mogelijkheid ontstond vanzelf toen Google toegang wilde krijgen tot het toenemende leger bloggers met hun website advertentie platform Adwords. Inbouwen van de Google advertentiecode op de indertijd nog handmatig gebouwde websites was wel een hele klus maar daarna kreeg je een maandelijks inkomen bij voldoende bezoekers en ’doorverwijzingen’. Met het inbouwen van de code zat ik al snel op 100 euro wat uitgroeide naar een maandelijks inkomen van 400 / 500 euro. Voor het eerst werd ik beloond voor het schrijven van de artikelen. Google ging zich echter opstellen als dictator en de pagina’s waar ik schreef over niet gewenste onderwerpen moest ik uitsluiten, maar uiteindelijk had ik de keuze, mijzelf censureren of stoppen met de Google advertenties. Google werd dus verwijderd van de site en daarmee ook een stuk van mijn inkomen als ZZPer.

Ons huis wilde we verkopen om naar Frankrijk te emigreren na mijn pensioen. Dat huis verkopen lukte ondanks de gunstige markt niet, verkeerde locatie en doelgroep. Tot ik de mogelijkheden eens ging onderzoeken van verhuur. Dat is dus naast de AOW en een klein ABP pensioen een maandelijkse passieve geldstroom geworden waar ik best blij mee ben.

Hier pluk ik nu de vruchten van een levenslang sparen en noeste arbeid tot in lengte van jaren met deze overspannen huizenmarkt.

Maar in deze rare tijd is het altijd goed om de ogen open te houden.

Dennis, klopte aan, ik moet je eens wat vertellen, …

Hij was een fan van onze dotcom.radio podcast en vertelde mij over het passieve inkomen dat hij aan het opbouwen was.

Ik ben gaan luisteren omdat dit in moderne tijden nu eenmaal kan via een zoom meeting.

Ik ben er dus na de presentatie van een dik uurtje maar eens over na gaan denken. Heb ik een extra inkomen nodig op dit moment, ja en nee. Om goed te leven kom ik niets tekort, voor de verbouwing die ik momenteel zelf grotendeels uitvoer zou het wel handig zijn, en wellicht voor de economische situatie op de langere termijn geen verkeerde beslissing.

Risico spreiden is altijd een goed idee, en bij de bank staan de centjes ook niet save en zeker niet gedekt met de huidige rendementen en de schuldenberg die de overheid aan het opbouwen is.

Twee maal heb ik de zoom presentatie nu gehoord, in grote lijnen zie ik de mogelijkheid en het motto is; “Grijp een goede mogelijkheid als je er een ziet”.

Wil je meer weten stuur me dan een mailtje dan breng ik je in contact voor de Zoom presentatie.

Een tipje van de sluier oplichten, daar doe ik de meeste mensen geen plezier mee als zelfs openlijk wordt gezegd dat crypto munten verboden zouden moeten worden. Dat is dus gelijk de grote opportunity, schijnbaar zien sommigen een gevaar in deze mogelijkheden voor hun eigen business model, …

mind parachute

Voor mensen die verder kijken als hun neus lang is

Noot: Het geheim van delen

Op deze website heb ik als blogger nu ruim twintig jaar ervaring. Iets horen, iets lezen, iets waarnemen, (dat is heel anders als iets zien), verder onderzoeken en als het goed voelt voor mijzelf dan vertaal ik het artikel, schrijf er mijn eigen bevindingen over of kom met mijn eigen theorie. Een theorie waar anderen weer hun oordeel over geven via mail of een vraag bij de dotcom.radio podcast. Elke keer met in gedachten; “Wat zouden anderen daar van vinden als ik dat zo schrijf?”

Twintig jaar waarbij mijn eigen inzichten ook bijgesteld werden, soms een artikel schrappen of herschrijven en omdat ik vaak heel confronterend schrijf zet ik ook mijn naam op het spel. Vertrouwen opbouwen duurt namelijk best lang en een band met de lezers / luisteraars waarvan ik vaak niet weet hoe hun gedachten zijn.

Als je bovenstaande gelezen hebt ligt dat in dezelfde lijn, ik kom niet met een priet-praat-verhaal en, … ik zit al in de deel economie, kennis delen.

Ik deel mijn kennis al twintig jaar gratis 

Over gezondheid.

Mijn boek “Zoektocht naar gezondheid” wilde men uitgeven tot twee maal toe. Maar ik vond dat het voor iedereen gratis toegankelijk zou moeten zijn. 

Deze week kreeg ik het jaar overzicht van mijn spaarrekening. Ruim 5 euro rente had ik bijgeschreven gekregen terwijl de inflatie zeker een stuk hoger lag.

Wat ik je probeer uit te leggen is een andere mogelijkheid met veel minder risico dan mijn geld laten beheren door de bank (lees de (r)overheid). 

Maar dat moet wel op een degelijke manier uitgelegd worden en ik kan je niet met een kluitje het riet insturen met je eigen zoektocht op internet waar velen een mening hebben maar geen ervaring of specifieke kennis.

Bovendien zullen er bedrijven en trollen zijn die niet graag zien wat er nu plaatsvind. Ik kan een tipje van de sluier oplichten, een grote bedrijfstak die totaal niet blij zijn met wat er nu plaatsvindt in de wereld zijn,

… de banken !!

Wil je meer weten stuur me dan een mailtje dan breng ik je in contact voor de Zoom presentatie.

– Henk Mutsaers