Wereldwijde ‘Staatsgreep’ 5 jaar sinds 17-03-2020 zichtbare dictatuur,
in de VS is de revolutie reeds van start gegaan januari 2025
Sluit je aan bij 230.000 mensen die schoon voedsel eisen.

Op telegram post ik voor Gedachtenvoer en ChemtrailProtest volg ons / mij daar
https://t.me/gedachtenvoerartikelen
https://t.me/ChemtrailProtest
foodwatch Nederland | Frank Lindner <frank@foodwatch.nl>
Ga naar Foodwatch.nl
Beste Piki
“Olijfolie 26x over limiet aan toegestane minerale olie, consumenten niet publiekelijk gewaarschuwd door overheid”. Dit is geen nachtmerrie, maar het nieuwste voedselveiligheidsalarm. Nota bene door oplettendheid vanuit Nederland gesignaleerd!
Olijfolie uit Spanje met 26 keer de tijdelijke maximale limiet voor minerale oliën is in meerdere Europese landen terechtgekomen. Bij ons is het verkocht bij de Makro. Deze horeca-groothandel heeft weliswaar een terughaalactie op hun website gehad, maar bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bleef het muisstil qua communicatie richting burgers. Waarom wordt er hiervoor geen publieke waarschuwing afgegeven? We gaan aan Tweede Kamerleden vragen om hier werk van te maken in Den Haag!
Campagnebeeld petitie geen minerale olie in ons voedsel
Laat de industrie er niet mee wegkomen!
Minerale oliën zijn chemische verontreinigingen afkomstig uit petroleum die tijdens verwerking, verpakking of transport in voedingsmiddelen terecht kunnen komen. Dit kan zeer ernstige gevaren opleveren voor de volksgezondheid. Testen die door ons zijn gedaan in 2019 en 2021 hebben alarmerende niveaus minerale oliën in onder meer ontbijtgranen, babymelk, bouillonblokjes en andere alledaagse voedingsmiddelen aan het licht gebracht. Na deze onthullingen heeft de Europese Commissie begin 2024 – eindelijk – conceptlimieten voorgesteld. Maar helaas: ze gaan niet ver genoeg, want minerale olie hoort helemaal niet in je eten en drinken te zitten!
Onlangs heeft het hoofd van de Europese Voedselveiligheidsautoriteit EFSA, Bernhard Url, nog trots in een interview laten optekenen: “Wij onderhandelen niet over voedselveiligheid.” De EU pocht graag dat we ’s werelds strengste normen hebben op het gebied van voedselveiligheid. Toch toont de stroom aan productwaarschuwingen over verontreinigingen met onder meer minerale oliën aan dat strengere regelgeving noodzakelijk en urgent is.
Geen minerale olie in ons voedsel!
Nieuwe wetgeving is al jarenlang in de maak en het laatste jaar is het akelig stil geweest rondom dit proces. Daarom hebben wij een Europees verzoek op openbaarheid van informatie ingediend (vergelijkbaar met onze Wet Open Overheid WOO), naar alle interne communicatie tussen de Europese Commissie en lidstaten.
En nu weten we meer! We hebben tientallen documenten van EU-lidstaten ontvangen. De ontdekkingen daarin zijn alarmerend: sommige regeringen – zoals Duitsland en Nederland – pleiten voor eenvoudigere, betere regels. Maar anderen, zoals Spanje en Italië, herhalen de verzoeken vanuit hun industrieën. En die zijn uiteraard voor zwakke limieten en lange vrijstellingen. Helemaal verontrustend is dat de Italiaanse regering integraal industrieverklaringen door heeft gestuurd naar de Commissie – in plaats van hun eigen evenwichtige visie te presenteren. En de Franse regering? Die heeft tot nu toe geweigerd om haar informatie te delen met ons.
De opgevraagde documenten laten dus duidelijk zien dat verwatering en zwakke limieten dan voorgesteld op de loer liggen. Terwijl vanwege het potentiële gezondheidsgevaar van minerale olieën eigenlijk alleen de aller strengste regelgeving nodig is: een nultolerantie!
De documenten bevatten uitwisselingen met acht lidstaten en tonen aan dat het wetsontwerp:
Te complex is: het EU-wetsvoorstel stelt verschillende limieten aan minerale olie voor voor ieder ingrediënt in plaats van voor het voedingsmiddel als geheel. Nationale handhavingsautoriteiten moeten straks zeer ingewikkelde berekeningen maken voor iets simpels als een koekje. Meerdere lidstaten noemen deze aanpak onwerkbaar!
Moeilijk te handhaven is: nationale voedselveiligheidsinstanties waarschuwen dat deze regels vrijwel onmogelijk toe te passen zijn. De juridische onzekerheid maakt het moeilijk om tegen verontreinigde producten op te treden, waardoor consumenten onbeschermd blijven.
Beïnvloed wordt door de industrie: uit de documenten die wij hebben gekregen blijkt dat sommige overheden de industrie voor zich laten spreken. Zo heeft Spanje zich bijna uitsluitend gericht op het beschermen van olijfolielimieten. Olé, hier gaan bedrijfsbelangen weer eens boven de gezondheid van burgers!
Sommige typen minerale olie, zoals MOAH (aromatische koolwaterstoffen), zijn potentieel kankerverwekkend en genotoxisch volgens de EFSA. Andere, zoals MOSH (verzadigde koolwaterstoffen), kunnen zich in het lichaam opstapelen. Deze stoffen horen niet in ons voedsel!
Afbeelding van de Foodwatch delegatie die naar Brussel is gegaan om handtekeningen te overhandigen aan de Europese Commissie
Een paar maanden geleden zijn we nog naar Brussel gegaan om met de ambtenaren van de Europese Commissie te praten en alle handtekeningen tot dan toe te overhandigen. Daar is ons verteld dat strenge wetgeving opnieuw is uitgesteld! De EU- wetgevers mogen niet zwichten voor industriedruk en moeten kiezen voor een beschermende aanpak. Sluit je ook nog aan bij inmiddels meer dan 230.000 mensen die al een sterke, begrijpelijke EU- wet tegen minerale olieverontreiniging in voedsel eisen. Geen mazen. Geen vertragingen. Geen vuile handen meer.
© Frank Lindner
Reactie.
Wilt u ook niet langer vergiftigt worden ga dan naar de site van foodwatch en daar kunt u zich aanmelden om te protesteren. Het is te gek dat ons voedsel zo vergiftigt wordt door mensen die daardoor meer geld verdienen. Het is toch te gek dat de instanties die dit moeten controleren hier niets aan doen.
Wij burgers worden behandeld als oud vuil terwijl de verantwoordelijke ambtenaren van ons geld een luxe leventje leiden! Zowel de Europese EFSA als de Nederlandse voedselwaakhond de NVWA doen veel te weinig om ons voedsel te keuren. Ze werken meer voor de producenten als voor de veiligheid van het voedselveiligheid.
Dat heeft ook een oorzaak!
De figuren die voor deze keurings- organisaties werken komen uit de voedingsindustrie. Coca cola, Pepsi, en andere grote bedrijven worden in de EFSA en NVWA en andere keuringsdiensten vertegenwoordigt door “ex” werknemers van grote bedrijven. Hebben deze bedrijven via ex werknemers geen dikke vinger in de pap, dan zijn het wel één van de 35.000 lobbyisten die via mooie praatjes of wat geld onder de tafel hun invloed hebben op ons voedsel en de veiligheid daarvan.
Het is dus tijd dat de consument rechten krijgen waar ze voor betalen. Zowel door de keurmeesters als door de politici is hier een grote inhaalslag nodig. Wij willen dat de figuren die via ons belastinggeld hun werk goed gaan doen. Dit feestje moet afgelopen zijn, ga je schamen en doe je werk naar behoren. Dat verwacht je ook van de garage en de verwarmings-monteur.
Ga naar Foodwatch.nl

© Piki Onder dit pseudoniem publiceert de schrijver op Facebook, daar ondervindt je meer en meer censuur vandaar dat de artikelen ook hier gepubliceerd worden. Bovendien verlaten steeds meer mensen Facebook of hebben dit ‘sociale’ platform nog nooit gebruikt.
Nu je toch hier bent, …
– Henk
… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers. | Nieuw op gedachtenvoer [?], ik heb alle belangrijke artikelen in de spotlight gezet op deze ‘uitgelicht‘ pagina. Begin hier je zoektocht naar het leven buiten de Matrix.