Deze oorlog is ook onze oorlog!


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ 4 jaar ‘zichtbare’ dictatuur + dag #114


NAVO klem in een Rutte met nieuwe baas Teflon Mark Het is zijn taak om Europa op de knieën te krijgen ondanks de overduidelijke ramp die de door de VS geleide NAVO Europa aandoet.De Nederlandse premier Mark Rutte wordt de volgende secretaris-generaal van de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie. Rutte’s benoeming moet ervoor zorgen dat een “veilig paar handen” het militaire blok op volle kracht vooruit stuurt in een steeds meer confronterende koers met Rusland en China.

De 57-jarige Nederlander, die bekend staat als Teflon Mark vanwege zijn politieke overlevingstalenten, werd voor de NAVO-post gesteund door de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. De mening van de andere 30 leden van de alliantie is vrijwel irrelevant, zij het met een schijn van discussie, schrijft Finian Cunningham.

Zoals de woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, Maria Zakharova, sardonisch opmerkte, zal er onder Rutte geen verandering komen in het NAVO-beleid “omdat de Amerikanen de show runnen.”

Rutte neemt het stokje over van Jens Stoltenberg, die gedurende 10 jaar twee termijnen secretaris-generaal van de NAVO was. Net als Stoltenberg, een voormalige Noorse premier, heeft Rutte geen militaire expertise en is hij meer geschikt voor financieel management en politieke koehandel. Dit zet de trend voort dat recente civiele bazen van de NAVO meer secretarissen dan generaals zijn.

Sinds de oprichting van het NAVO-bondgenootschap in 1949, aan het begin van de Koude Oorlog met de Sovjet-Unie, zijn er 14 secretaris-generaals geweest. De eerste titeldrager was de Britse generaal Hastings Ismay die beroemd toegaf dat de primaire missie van de NAVO minder de verdediging van Europa was en meer het versterken van de trans-Atlantische controle van Washington over de Europese “bondgenoten” door, zoals Ismay het eerlijk uitdrukte, “de Amerikanen binnen te houden, de Russen buiten en de Duitsers eronder”. 

In de 75 jaar van haar bestaan heeft de NAVO Britse, Belgische, Deense, Nederlandse, Italiaanse, Noorse en Spaanse burgerhoofden gehad. Rutte is de vierde leider uit Nederland die de functie bekleedt. Vreemd genoeg zijn er geen Amerikaanse secretaris-generaals geweest. Maar dat komt omdat de Verenigde Staten geen van hun onderdanen in de stoel nodig hebben. De echte macht ligt bij de Amerikaanse generaal die toezicht houdt op het Supreme Allied Command of Europe (SACEUR). Die post wordt altijd bekleed door een Amerikaanse militair, waaruit blijkt wie de broek aan heeft in het NAVO-blok.

De civiele titel wordt aan de Europeanen gegeven als teken van partnerschap. Het doel van de Europese secretaris-generaal (met de nadruk op secretaris) is public relations, om een illusie van pluralisme en mutualisme te geven in plaats van de realiteit dat de NAVO gewoon een instrument is van Amerikaans imperialistisch geweld.

Rutte, een saaie politicus die graag coalitiedeals sluit en op de fiets naar zijn werk gaat, is “perfect” voor deze baan. Hij heeft het imago van een goedaardige, zij het saaie, liberaal. Maar als je de buitenkant bekijkt, zie je onder de laffe buitenkant een gevaarlijke sociopaat.

Het blok van 32 landen heeft ambities om zijn rol als militaire handhaver van de Amerikaanse geopolitieke vijandigheid tegenover Rusland en China uit te breiden. Die ramkoers wordt met de dag duidelijker nu Amerikaanse raketten op Rusland worden afgevuurd en er voorraden worden opgeslagen in Taiwan voor het Chinese vasteland.

Dat brengt een lastige, dubbelzinnige evenwichtsoefening met zich mee om een logge coalitie bij elkaar te houden terwijl ze naar een open confrontatie met kernmachten snelt. Er zal veel public relations nodig zijn om dit oorlogszuchtige avonturisme te verkopen als op de een of andere manier noodzakelijk voor een “op regels gebaseerde orde.” 

Jens Stoltenberg, de vertrekkende Noorse houten Pinokkio-figuur, was een bekwame ja- knikker in die rol van samenwerkende NAVO-leden om hun militaire uitgaven te spenderen aan Amerikaanse wapens en Oekraïne vol te pompen met wapens. Stoltenberg was een ideale cijferaar voor de imperialistische doelen van Washington. Hij oriënteerde het NAVO-blok ook op een vijandigere houding tegenover China. Stoltenberg was zo “goed” als loyale lakei, dat hij zijn NAVO-post met twee jaar mocht verlengen.

Rutte belooft een zeer capabele opvolger te worden als het gaat om het zijn van een totale minion voor Washington. Hij brengt een eigenaardig Nederlands accent, fietsklemmen en een air van Europese redelijkheid als plausibele dekmantel voor de barbaarse functie van imperiaal geweld.

De Nederlandse premier deinst er niet voor terug om zich over te geven aan de vuile oorlogen van de NAVO. Tijdens de geheime NAVO-oorlog voor regimeverandering in Syrië sponsorde Ruttes Nederlandse regering islamistische terreurgroepen in Syrië om de Syrische regering omver te werpen, in de volle wetenschap dat de ontvangers van Nederlandse hulp burgers vermoordden en ontvoerden. Rutte gaf persoonlijk toestemming voor deze geheime operatie.

In de Oekraïense proxyoorlog tegen Rusland heeft Rutte het voortouw genomen bij het leveren van F-16 gevechtsvliegtuigen aan het neonazistische regime in Kiev, dat het bombarderen van gezinnen op de stranden van de Krim “rechtvaardigt” omdat het “burgerbezetters” zijn die “gezuiverd” moeten worden.

Moskou heeft gewaarschuwd dat deze escalatie van de NAVO-betrokkenheid zal worden gezien als een stap in de richting van een nucleaire confrontatie. Rutte heeft geen probleem met een dergelijke escalatie. 

Rutte’s vermogen om zijn meester in Washington te behagen en zijn carrière te bevorderen kent geen grenzen. Zijn vermogen om politieke spelletjes te spelen en zijn onderhandelingsvaardigheden maken hem een ideale secretaris om het NAVO-blok bij elkaar te houden terwijl het roekeloos agressie voert tegen Rusland en China.

Rutte is het soort bedrieger dat de Nederlanders en andere Europeanen waren voor het Derde Rijk tegen hun eigen landgenoten. Je kunt je gemakkelijk voorstellen dat de altijd flexibele en handige Rutte anderen informeert en verraadt om zijn hachje te redden.

Het is zijn taak om Europa op de knieën te krijgen, ondanks de overduidelijke ramp die de door de VS geleide NAVO Europa berokkent. Mensen zoals deze sycofante sociopaat leiden de wereld naar de afgrond.

Teflon Mark kan misschien beter Zyklon Mark 2.0 worden genoemd.
©Finian Cunningham

Reactie.

Heel Nederland kent Rutte als de premier die het vermogen heeft heel Nederland tot op het bot kapot te maken en alle sociale cohesie tussen mensen los te koppelen. Dit bewijst hoe gevaarlijk Rutte is!

Thierry Baudet vroeg eens aan Rutte ”wanneer heeft u voor het laatst gehuild”. Dat vroeg Thierry niet voor niets. Thierry wist dat Rutte een psychopaat is en geen enkele empathie heeft voor zijn medemens. Dit kwam ook duidelijk naar voren in de Toeslag misdaad die onder zijn leiding plaatsvond en nog steeds niet is opgelost. Dit was en is nog steeds duidelijk met de mensen die in Groningen wonen in woningen die na vele jaren nog steeds niet behoorlijk zijn opgeknapt. Met de mond weet Rutte alles te belijden, maar er zit geen hart in die man! En zo’n figuur heb je nodig om de Amerikaanse moordmachine de NAVO te leiden.

Je moet over lijken gaan! Je moet over duizenden doden geen enkel gevoel hebben. Dat is iets dat al sinds de vroege geschiedenis plaatsvindt! Mensen maken oorlog! Maar welk soort mensen sturen deze oorlogen. Welk soort mensen maken deze oorlogen. Welk soort mensen bedenken dat er weer een oorlog gevoerd moet worden? Wanneer je wordt aangevallen mag je jezelf verdedigen, maar dan is er al iets mis met de aanvaller. 

De NAVO heeft in verschillende oorlogen met de Amerikanen meegevochten. Ondanks dat de NAVO een defensieve militaire organisatie is. Dit klopt niet! Wanneer je defensief bent verdedig je je alleen maar. Dus dat hele idee van een aantal landen dat een pact sluiten om elkaar te helpen wanneer één van die landen wordt aangevallen was één grote leugen. En de VS staat erom bekend leugens te verspreiden. Leugens om steeds weer nieuwe oorlogen te kunnen maken.

Rutte staat er ook om bekend te liegen. Rutte heeft in het begin van de oorlog in Oekraïne tegen de Nederlanders gezegd, en ik citeer: “deze oorlog is ook onze oorlog”. Een uitspraak waarmee hij al dacht aan zijn nieuwe baan? Een uitspraak waarmee hij wel het hele Nederlandse volk in gevaar bracht, net als met de wapenzendingen! Want dat gaf Rusland het recht Nederland aan te vallen. Dat Rusland dat niet deed is een bewijs dat Rusland geen enkele aspiratie heeft de rest van Europa aan te vallen. En toch doen de VS en de EU hun uiterste best om dat voor elkaar te krijgen! Ze brengen dus bewust de hele Europese bevolkingen in oorlogsgevaar!

Maar nu een narcistische psychopaat als Rutte de NAVO gaat leiden, hoop ik wel dat hij meer weet over de slagkracht van Rusland en de afspraken die Poetin heeft gemaakt met een aantal andere landen die bereid zijn hulp te bieden mocht Rusland het zelf niet redden. Want mijn informatie is dat er de mogelijkheid is dat er tussen de 20 en 30 miljoen manschappen aan Russische kant willen vechten tegen de 3 miljoen die de NAVO op de been kan brengen!

Maar de grootste vraag is: “willen Europese burgers zichzelf en hun kinderen in een oorlogssituatie laten lullen door ene Rutte! Of is het nodig dat we als burgers het heft zelf in handen nemen en niets meer doen dat oorlogshitsers nodig hebben om oorlog te voeren!

© Piki Onder dit pseudoniem publiceert de schrijver op Facebook, daar ondervindt je meer en meer censuur vandaar dat de artikelen ook hier gepubliceerd worden. Bovendien verlaten steeds meer mensen Facebook of hebben dit ‘sociale’ platform nog nooit gebruikt.


Noot: Gezien de toenemende censuur kan ik niet garanderen dat deze website online blijft omdat ik geen concessie wens te doen. Vandaar dat bij elk artikel de “Save as PDF” functie is toegevoegd. Het PDF kan je downloaden als ‘DEMO’ omdat ik niet in betaalde mode werk. 


Nu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk