Begin van het NAVO einde!


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ 4 jaar ‘zichtbare’ dictatuur + dag #111


Hongarije stapt uit “NAVO-trein” en noemt de oorlogsescalatie van het Westen in Oekraïne “hopeloos”Press service of the president of Russia / www.kremlin.ru / Wikimedia / (CC BY 3.0 DEED)

Er is geen enkele manier waarop de oorlog van het Westen tegen Rusland tot een overwinning kan leiden, volgens de Hongaarse premier Viktor Orban die de situatie in een recent interview “hopeloos” noemde. Het enige dat bereikt zal worden als de bommen blijven vliegen is steeds meer dood en vernietiging in beide landen, zei Orban. Zelfs als het Westen op de een of andere manier in staat is om op een bepaald moment “succes” te boeken, zullen de kosten in bloed en schatten zo hoog zijn dat de missie een mislukking wordt, schrijft Ethan Huff.

“De situatie lijkt erop dat de Westerse wereld Rusland wil verslaan met de hulp van Duitsland onder leiding van de Verenigde Staten,” zei Orban. “Ik denk dat het hopeloos is. En zelfs als we slagen, wat helemaal niet realistisch is, zullen we zo’n hoge prijs moeten betalen dat het dit niet waard zal zijn.”

NAVO veroorzaakte oorlog met Rusland door gebiedsuitbreiding

De oorlog zou niet eens hebben plaatsgevonden als de NAVO haar grondgebied niet tot aan de voordeur van Rusland had uitgebreid, merkte Orban verder op. Rusland had geen andere keuze dan een speciale militaire operatie te lanceren, die werd gevolgd door een voorstel voor een staakt-het-vuren dat door Oekraïne werd afgewezen.

“Uiteindelijk is het de vraag of Oekraïne lid wordt van de NAVO of niet,” zei Orban, waarbij hij opmerkte dat Rusland de oorlog alleen zal stoppen als Oekraïne zijn aspiraties om lid te worden van de westerse militaire alliantie opgeeft.

“Deze oorlog gaat over Sevastopol, waar een NAVO-vlag of een Russische vlag zal zijn bij de uitgang naar de Zwarte Zee. De Russen zeggen dat de Russische vlag daar nu wappert en dat ze die niet willen veranderen in een NAVO-vlag, en ze willen niet grenzen aan NAVO-landen.” 

In afzonderlijke verklaringen aan de Hongaarse omroep Radio Kossuth liet Orban doorschemeren dat de NAVO misschien van plan is om een militaire missie in Oekraïne te starten, maar dat Hongarije daar geen deel van wil uitmaken.

“Ik ben het eens met de secretaris-generaal van de NAVO: de NAVO zal een militaire missie hebben in Oekraïne,” zei Orban in dat interview, “maar Hongarije zal er niet aan deelnemen, zelfs niet met geld.”

Orban zei ook dat Hongarije uit de NAVO- “trein” van escalatie stapt, wat een goede timing is nu Brussel en Washington groen licht hebben gegeven voor het gebruik van westerse wapens om aan te vallen op Russisch grondgebied, wat een van Moskou’s “rode lijnen” is die het Westen niet mag overschrijden.

“De machinist kon niet worden overtuigd en nu kan alleen Trump de trein stoppen,” zei Orban over de komende presidentsverkiezingen hier in de Verenigde Staten.

Om druk uit te oefenen op de volgende NAVO-chef, zei Orban dat noch de vorige noch de volgende “druk zal uitoefenen op Hongarije” om iets te doen wat het niet wil doen.

“Orban is de verstandigste persoon daar naast Poetin,” zei een commentator over de situatie. “Ik heb echt een hekel aan onze regering, maar mijn hele familie gelooft nog steeds dat Poetin heel slecht is en de wereld wil beheersen.”

“Ze kunnen het niet in hun dikke koppen krijgen dat wij degenen zijn die de wereld willen beheersen, niet Poetin – dingbats! Ik hou van ze allemaal, maar ik kan er gewoon niet veel van hebben.” 

“Erdogan zal volgen – daar ben ik zeker van,” schreef een ander, verwijzend naar het hoofd van Turkije dat zich bij Hongarije aansloot in het verzet tegen de voortdurende oorlogsescalatie van de NAVO met Rusland. “De NAVO heeft de wereld gevaarlijker gemaakt. De NAVO is de agressor, niet Rusland.
©”Ethan Huff

Reactie.

Steeds meer burgers en politici beginnen door te krijgen dat de VS en NAVO de agressors zijn die deze wereld onveilig maken door in opvolging oorlogen uit te lokken of kleinere landen zonder een goed en modern leger aan te vallen. Ondanks dat het Oekraïnse legen goed getraind en bewapend was, is de strijd in dit land een hopeloze strijd die alleen maar meer slachtoffers maakt door de laaghartige houding van diezelfde VS en NAVO-landen. 

Orban wil zijn soldaten niet laten meevechten in deze strijd omdat hij het niet eens is met het beleid dat door de VS en NAVO-landen gevoerd wordt. Hij geeft meteen een waarschuwing aan de NAVO-top, dat hij uit de NAVO zal stappen wanneer ze doorgaan op deze onterechte weg! Orban is wel omkoopbaar is gebleken! Dit kunnen we ook verwachten van Turkije!  Want Turkije weet dat Rusland en Oekraïne al vroeg in de strijd een vredesakkoord hadden dat werd afgeblazen door die blonde, wilde gek uit Engeland die van zijn meesters opdracht had dit vredesakkoord af te blazen!

Het is goed mogelijk dat Turkije, samen met Iran en Egypte de oorlog tegen de burgers in Palestina gaan beëindigen en dat daarmee het bestaan van Israel ook eindigt!

Poetin is op bezoek geweest in Noord- Korea en heeft daar afspraken gemaakt om, wanneer dat nodig is, 30.000 soldaten van dit land gaan meevechten als dat nodig is. Maar dat kan worden uitgebreid tot 600.000 man. En dat is nodig wanneer de NAVO de oorlog is Oekraïne laat escaleren! Maar dat is niet alles. 

Rusland heeft ook afspraken met China. Want wat het westen maar niet wil begrijpen is dat China Rusland nodig heeft voor grondstoffen en de superwapens die Rusland heeft. Dit in het geval dat China definitief zal overgaan tot het terugeisen van Taiwan. Dan zal de VS een poging doen via zijn verouderde, en voor dit doel wat opgekalefaterde zesde vloot Taiwan hulp willen bieden omdat ze dat als dreiging na de afscheiding van Taiwan beloofd hebben! En dan heeft China de super anti scheeps raketten van Rusland nodig

In geheime besprekingen tussen Rusland en een aantal andere landen, zijn die andere landen bereid troepen ter beschikking te stellen mocht het tot een oorlog tussen de NAVO en Rusland komen.
Mijn inschatting is dat dit een troepenmacht op de been kan brengen tussen de 20 en 30 miljoen soldaten. Mijn inschatting van de totale capaciteit van de NAVO is slechts 3.000.000 soldaten met verouderd materiaal en nieuw materiaal dat niet kan tippen aan dat van Rusland!

Maar uiteindelijk gaat het niet alleen om het aantal soldaten dat je op de been kan brengen. Het gaat veel meer om de feiten die een ander verhaal vertellen. Al die landen die samen met Rusland de bereidheid tot steun hebben, zijn dus blijkbaar tegen het beleid van de VS en het daaraan verbonden Europese beleid van oorlog voeren om de macht te behouden.

De oneerlijkheid hierin is dat miljoenen mensen in angst leven voor de oorlogen die gevoerd worden en de dreigende uitbreiding van deze oorlogen die door de burgers betaald worden! 

Hun arbeid omgezet in wapens en geweld, wie wil dit zo laten doorgaan?

© Piki Onder dit pseudoniem publiceert de schrijver op Facebook, daar ondervindt je meer en meer censuur vandaar dat de artikelen ook hier gepubliceerd worden. Bovendien verlaten steeds meer mensen Facebook of hebben dit ‘sociale’ platform nog nooit gebruikt.


Noot: Gezien de toenemende censuur kan ik niet garanderen dat deze website online blijft omdat ik geen concessie wens te doen. Vandaar dat bij elk artikel de “Save as PDF” functie is toegevoegd. Het PDF kan je downloaden als ‘DEMO’ omdat ik niet in betaalde mode werk. 


Nu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk