Zuid-Korea luidt de noodklok.


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ 4 jaar ‘zichtbare’ dictatuur + dag #105


Overeenkomsten ondertekend, niets om je zorgen over te maken? Wat een verschil maakt een dag. De Financial Times informeerde de lezers over de rode loper die was uitgerold voor Vladimir Poetin tijdens zijn verschillende stops in en rond de Noord-Koreaanse hoofdstad tijdens zijn tweedaagse verblijf daar. Er werd gesproken over de Russische volksliederen die lokale artiesten ten gehore brachten ter ere van Poetin. Ze vermeldden dat er verschillende overeenkomsten van staat tot staat werden ondertekend, maar zeiden bijna niets over de inhoud, schrijft Gilbert Doctorow.

Vandaag benadert de FT het bezoek van Poetin heel anders in een artikel met de titel “Japan en Zuid-Korea slaan alarm over militair pact tussen Poetin en Kim”. Voorwaar, Seoel heeft de tekst van het Alomvattend Strategisch Partnerschap dat Noord-Korea heeft uitgegeven gelezen en ontdekt dat het het volgende bevat: “een belofte om ‘alle middelen die tot haar beschikking staan onverwijld’ in te zetten om ‘militaire en andere bijstand’ te verlenen in het geval dat een van de ondertekenaars wordt binnengevallen of in staat van oorlog verkeert.”

De FT citeert verder de spijtbetuiging van het Zuid-Koreaanse ministerie van Buitenlandse Zaken over het strategische partnerschap: ” …samenwerking tussen Rusland en Noord-Korea ‘mag de regionale vrede en stabiliteit niet ondermijnen’.” Seoel waarschuwt “dat hun samenwerking op het gebied van militaire technologie in strijd zou zijn met de resoluties van de VN-Veiligheidsraad.”

Die resoluties moeten overigens over niet al te lange tijd worden vernieuwd en Poetin heeft vanuit Pyongyang gezegd dat Rusland zijn veto zal uitspreken over eventuele verlengingen.

Feit is dat dit geblaf van de Zuid-Koreanen wordt gefrustreerd door de zeer ondoorzichtige formulering van zowel de teksten als van Poetins gesproken opmerkingen na de ondertekening en tijdens een ontmoeting met Russische journalisten voor zijn vertrek naar Vietnam. 

Eén ding is zeker: de overeenkomst tussen Rusland en Noord-Korea is niet zomaar een transactie: het is een echte alliantie, de eerste en enige die Rusland op dit moment heeft.

Wat voor militaire bijstand zullen de partijen elkaar verlenen in het geval van een daad van agressie? Wat voor soort militair-technische samenwerking hebben de partijen in gedachten?

Zal Rusland Noord-Korea bijvoorbeeld voorzien van ICBM’s die de hele Verenigde Staten kunnen bereiken, zoals sommige Amerikaanse experts denken? Of breidt Rusland gewoon zijn nucleaire paraplu uit boven Noord-Korea, met de belofte om elke aanvaller te vernietigen? Zal Rusland Noord-Korea voorzien van zijn hypersonische raketten die schepen tot zinken kunnen brengen en die zeer nuttig kunnen zijn als deze of een toekomstige Amerikaanse president een Task force van een vliegdekschip naar de Koreaanse kusten stuurt om Pyongyang te bedreigen met onmiddellijke vernietiging, zoals Trump ooit deed?

Omgedraaid, wat kan en wil Noord-Korea doen om te helpen als Rusland verklaart dat de NAVO een daad van agressie tegen het land heeft gepleegd tijdens het Oekraïense conflict? De editie van een onlangs gehouden gezaghebbende Russische talkshow The Great Game, gemodereerd door Doema-lid en Kremlin-insider Vyacheslav Nikonov, bood een intrigerend inzicht in wat mensen dicht bij Poetin in dit opzicht denken.

De Russische pundits speculeren al enige tijd over de mogelijkheden om een deel van het één miljoen man sterke leger van Noord-Korea in te zetten om hun troepen te helpen in de grondoorlog in Oekraïne. Nu, onder de voorwaarden van de onlangs ondertekende militaire alliantie met Pyongyang, zeggen diezelfde Russen dat als NAVO-troepen Oekraïne binnenvallen om mee te vechten, zoals Emmanuel Macron heeft gevraagd, Rusland misschien 50.000 of meer Noord-Koreanen zal uitnodigen om een handje te helpen. Bovendien merken ze op dat de Noord-Koreanen een aantal zeer indrukwekkende artilleriestukken hebben om mee te nemen naar de strijd. 

Als dat soort gesprekken op de Russische televisie worden genegeerd door de militaire attaché op de Amerikaanse ambassade in Moskou, dan zou ik erg verbaasd zijn.
©Gilbert Doctorow

Reactie.

Is het een grote vraag? Poetin gaat naar noord Korea om te praten met de grote leider. En dan vraagt de westerse wereld zich af waarom? Wat hebben de twee leiders met elkaar besproken.

Gaat Poetin een soort NAVO-afspraken maken met een aantal landen? Lijkt mij wel! Zeer waarschijnlijk zullen een aantal landen die zich verenigd hebben in de BRICs landen een dergelijk iets als de NAVO opzetten ter verdediging tegen de doorlopende agressie van de VS en de andere NAVO-landen die uit zijn op oorlog tegen Rusland. 

Poetin zal dit doen als waarschuwing dat de eventueel uitgelokte oorlog tussen de NAVO-landen en Rusland, Rusland niet alleen staat. Veel landen zijn het niet eens met de manier waarop de VS haar hegemonie in deze wereld verdedigt. Je verdedigt je als je wordt aangevallen. Maar de VS en de NAVO-landen hebben in het verleden hun defensiestrategie omgedraaid en andere landen aangevallen met militair geweld! En elke actie geeft een tegenreactie die even groot is in kracht, maar waar de tijdsduur verschild. Dit is een natuurwet die overal geldt!  Dus is het volkomen logisch dat de VS en de NAVO-landen nu aan de beurt zijn het gelag te betalen. Door eigen schuld zullen ze worden teruggeworpen in macht en economisch opzicht. Hier zal de bevolkingen van deze landen zwaar onder moeten lijden!

Ik ben ervan overtuigd dat Poetin het beste voorheeft met de wereld en de bevolkingen die hierop leven. Dan zullen de verschillende BRICs landen, en met name Rusland hier hulp bieden! 

Poetin is niet uit op een derde wereldoorlog, hij doet pogingen deze te voorkomen door een pact te sluiten met andere landen dat gelijk is aan de grondbeginselen van het NAVO-pact. Wanneer één van de pact landen wordt aangevallen zullen de andere landen van het pact het recht hebben hier militair hulp te bieden! Dus reist Poetin naar verschillende landen om dit te bespreken. Het zal mij niet verbazen dat alle BRICs landen en de oud communistische landen hieraan gevolg zullen geven en de VS en de NAVO-landen doen inzien dat de strijd al is gestreden en de VS geen leider van deze wereld meer is!

We moeten ook niet vergeten dat Rutte grote kans maakt de NAVO net zo af te breken als hij Nederland heeft afgebroken en kunnen we aannemen dat de NAVO weinig overlevingskans heeft. Ook gezien de oorlogsmisdaden die deze organisatie heeft gepleegd! Oorlogsmisdaden die nog geen gevolg hebben gehad omdat de organisatie die dit mag beoordelen haar werk niet goed heeft gedaan. Maar dat komt nog wanneer deze wereld weer geleid zal worden door eerlijke mensen die hun verantwoordelijkheden nemen zoals dat hoort en verwacht mag worden!

© Piki Onder dit pseudoniem publiceert de schrijver op Facebook, daar ondervindt je meer en meer censuur vandaar dat de artikelen ook hier gepubliceerd worden. Bovendien verlaten steeds meer mensen Facebook of hebben dit ‘sociale’ platform nog nooit gebruikt.Nu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk