Een zeer gevaarlijke tegenstander!


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 4 jaar ‘zichtbare’ dictatuur + dag #098


Poetin zegt dat het grootste gevaar voor Europa de VS is. De Russische president Vladimir Poetin is van mening dat Europa goede relaties met Moskou moet onderhouden als het zijn status als een van de centra van wereldontwikkeling wil behouden.

The Presidential Press and Information Office / www.kremlin.ru / Wikimedia / (CC BY 4.0 DEED)

Poetin maakte de opmerkingen vrijdag tijdens een bijeenkomst met de topdiplomaten van het land, bericht Niamh Harris.

Hij benadrukte dat Rusland bereid is om met Europa samen te werken en dat Moskou geen kwade bedoelingen heeft. Hij wees erop dat recente verklaringen van westerse functionarissen over een vermeende Russische aanval “onzin” waren.

RT meldt:

De president benadrukte dat de grootste “bedreiging” voor Europa vandaag niet uitgaat van Rusland, maar van Europa’s eigen steeds kritischer afhankelijkheid van de VS op “militair, politiek, technologisch, ideologisch en informatief gebied.”

“Europa wordt steeds meer verdrongen naar de marge van de wereldwijde economische ontwikkeling en wordt ondergedompeld in de chaos van migratie en andere dringende problemen,” zei Poetin, eraan toevoegend dat Europese onderdanen ook worden beroofd van internationale subjectiviteit en culturele identiteit.

Poetin merkte ook op dat veel Europese politieke leiders en vertegenwoordigers van de Europese bureaucratie vandaag de dag banger lijken te zijn om uit de gratie te vallen bij Washington dan om het vertrouwen van hun eigen bevolking te verliezen. Dit feit is ook duidelijk geworden na de resultaten van de laatste parlementsverkiezingen in de EU, zei de Russische president.

Ondertussen “buit” de VS de Europese leiders gewoon uit door hen te dwingen Amerikaans vloeibaar aardgas te kopen, dat bijna “drie tot vier keer zo duur is als gas in de VS” en door hen te dwingen de militaire hulp aan Oekraïne op te voeren, waarbij ze zelfs dreigen met sancties tegen degenen die zich hier niet aan houden, zei Poetin. 

De Russische president wees er ook op dat Europa wordt misleid om geld en middelen te verspillen aan het uitbreiden van de productie van artilleriegranaten, waarbij hij suggereerde dat dergelijke munitie volledig nutteloos zal zijn nadat het conflict tussen Moskou en Kiev is beëindigd en niets zal bijdragen aan de militaire veiligheid van Europa. De VS daarentegen blijft investeren in militaire technologieën van morgen, die het militair-politieke potentieel van landen zullen bepalen, merkte Poetin op.

Hij benadrukte dat het simpele idee dat de toekomst van Europa ligt in vriendschappelijke betrekkingen met Rusland in het verleden goed werd begrepen door politici van een “echt pan-Europese en mondiale schaal,” zoals de Franse Charles De Gaulle en de Duitse Helmut Kohl, die Poetin beschreef als “patriotten van hun landen” en “mensen die dachten in historische categorieën” in tegenstelling tot de “figuranten” van vandaag die alleen de wil van iemand anders kunnen volgen.

Poetin sprak niettemin de hoop uit dat de erfenis van de wijze leiders uit het verleden uiteindelijk weer omarmd zou worden door een nieuwe generatie Europese politici.
©Niamh Harris

Reactie.

Wie mijn schrijverij leest (en dat zijn er zeker te weinig) hebben al in vele schrijverijen kunnen lezen wat Poetin nu zegt.

Sinds het Marchall plan vlak na de oorlog, zijn we horig geweest aan de VS en hebben we het geld en hulp die we kregen dubbel en dwars terugbetaald.
We vergeten te makkelijk dat in de 50er jaren de Nederlandse werkende mensen een extra grote bijdrage hebben geleverd door harder en langer te werken aan de wederopbouw en ervoor hebben gezorgd dat Nederland uit een diep dal kroop.

Wat veel mensen ook niet weten en waar nooit iets aan is gedaan, is het feit dat Nederland nog steeds onder Amerikaans bestuur valt! Maar er zijn meer dingen die de media niet uitzoekt en naar de mensen brengt!

Maar laten we teruggaan naar de woorden die Poetin sprak in verband met de dwingende halsband die Europa om de nek heeft.

Iedereen merkt dat de prijzen stijgen met een ongekende snelheid. Dit heeft enkele redenen. Het geld devalueert. We moeten dure olie en gas kopen via allerlei kanalen. We betalen geld aan de EU en Oekraïne om de oorlog daar langer te laten duren. We moeten nieuwe oorlogsmaterialen kopen van de VS om het aan Oekraïne gegeven materiaal te vervangen. De sancties tegen Rusland is een aderlating voor onze Europese economie. Hierdoor verliezen de exporterende landen veel inkomen.

De immigratie is een zeer kostbare aangelegenheid en is een mensonterende gebeurtenis omdat we de instroom niet aankunnen en de migranten niets kunnen bieden omdat het er gewoon niet is. Geen huizen, geen werk, geen vrijheid! Ik heb ook nooit begrepen dat de Nederlandse bevolking dit zo lang heeft laten gebeuren en geen echte compassie heeft getoond. Deze mensen hadden in hun eigen regio opgevangen moeten worden. Daarbij komt de vraag wie er gezorgd hebben dat deze mensen in een oorlogssituatie terecht zijn gekomen! Dat is te danken aan de VS en hun oorlogsmachine de NAVO. Die hebben de oorlogen in Irak, Libië, Syrië en Afghanistan gevoerd en daarmee ongeveer 5 miljoen mensen gedood.

Nu wordt er hard gelobby ’t om de oorlog in Oekraïne verder uit te breiden, desnoods naar Europa. Want de VS blijft buiten schot. Je moet dus wel heeft erg dom zijn om niet te zien wat er werkelijk gebeurd met Europa. Wat blijkt! Europeanen zijn nog steeds dom genoeg om dit niet te zien en nog steeds achter de oorlogstrom aan te lopen.

Europeanen kunnen beter hun ballen laten zien door al het werk neer te leggen totdat er een vredesakkoord is bereikt en de wapens neergelegd! Dan zijn ze beter af dan door te gaan op deze heilloze weg!

Willen we niet de dupe worden van de ondergang van de VS dan zullen we onze excuses moeten aanbieden aan Poetin en vragen of we weer gas en olie mogen importeren en opnieuw handel mogen drijven met Rusland. Eigenlijk wil ik nog verder gaan en de Europese landen aansluiten bij de BRICs Landen! 

© Piki Onder dit pseudoniem publiceert de schrijver op Facebook, daar ondervindt je meer en meer censuur vandaar dat de artikelen ook hier gepubliceerd worden. Bovendien verlaten steeds meer mensen Facebook of hebben dit ‘sociale’ platform nog nooit gebruikt.Nu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk