Het Westen onder clowns en zeloten


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 4 jaar ‘zichtbare’ dictatuur + dag #089


De westerse wereld heeft een gevaarlijk groepsdenken gecultiveerd dat de ineenstorting van hun agenda’s bijna heeft bezegeld.Als de botsing tussen het verenigde Westen en de verenigde rest uiteindelijk ten einde komt, zal het de geschiedenis ingaan als een van de meest spectaculaire en beschamende mislukkingen van leiderschap in de geschiedenis. Als Westerse leiders in staat waren om zich te schamen, dan zouden ze massaal ontslag nemen. Dat ze dat niet doen, komt omdat ze zorgvuldig zijn gerekruteerd en gecultiveerd, juist om zulke scrupules niet te hebben, schrijft Alex Krainer.

De Russen zijn genetisch inferieur, oké?

Toen Rusland zijn Speciale Militaire Operatie in Oekraïne begon, poneerden veel van onze geniale leiders, analisten en journalisten gretig allerlei manieren waarop de Russen zo inferieur aan ons waren: ze zijn niet in staat om strategisch te denken; hun militaire hardware is gammel; LOL, hun BBP is net zo groot als dat van Spanje; het Westen kan Rusland tien keer overtreffen in militaire uitgaven; hun soldaten zijn slecht getraind, slecht georganiseerd, hun moreel is laag, en ga maar door. De directeur van de nationale inlichtingendienst, James Clapper, zei zelfs dat de Russen “genetisch gedreven” waren om te misleiden en manipuleren, duidelijk een adept van de oude hypothese over de inferieure Aziatische genen.

Op hetzelfde moment pochte Sir Tony Blair, de Knight Companion of the Most Noble Order of the Garter, op de pagina’s van zijn uiterst belangrijke Tony Blair Institute for Global Change over hoe het Westen “indrukwekkend verenigd een enorm arsenaal aan sancties samenstelde die na verloop van tijd de Russische economie zullen doen instorten.” Hij portretteerde Vladimir Poetin als een angstige leider, “los van de realiteit en met niemand om hem heen die bereid is hem de waarheid te vertellen.”

Anderen lieten ons weten dat Poetin krankzinnig en geïsoleerd was in het Kremlin, dat hij kanker in de vierde fase had, dat hij van de trap viel en zijn stoelgang niet onder controle kon houden, enz. Kortom, de Westerse leiders waren ervan overtuigd dat ze aan de winnende hand waren. Maar hun geloof was niet gebaseerd op feiten of een goed ontwikkelde strategie. Uiteindelijk was het gebaseerd op de overtuiging dat wij beter zijn en dat ons systeem beter is. Dat soort overtuiging is vaak de grote valkuil van ideologen en zeloten. 

Je bent met ons, of je bent tegen ons

Om eerlijk te zijn, had het Westen wel een strategie, maar die strategie was in wezen een gok: we wagen onze kans en hopelijk winnen we. Iemand met een technische of probleemoplossende instelling kan een strategie formuleren (die onvermijdelijk gebaseerd zal zijn op meerdere aannames), maar hij zal zich ook afvragen: “wat als onze aannames fout zijn?” Ze zullen die veronderstellingen in vraag stellen om te vermijden dat ze falen of te veel middelen verspillen aan fouten. Dan formuleren ze noodmaatregelen. Ik denk dat elke competente militaire generaal op deze manier zou denken.

Maar in een wereld die geregeerd wordt door zeloten, zal het vragen “wat als we het mis hebben” of het wijzen op een alternatieve oplossing ervoor zorgen dat je uit de ‘cool kids kliek’ wordt geschopt of ontslagen. Dat is precies wat er gebeurde met de Duitse vice-admiraal Kai Achim Shoenbach, omdat hij er alleen maar op wees dat de goedkope oplossing voor de crisis was om rekening te houden met de Russische veiligheidskwesties en Rusland met respect te behandelen. Dat was in januari 2021, voordat de vijandelijkheden begonnen. Achteraf gezien had de vice-admiraal een punt, maar zijn gedachtemisdaad werd beloond met een onmiddellijk ontslag en een abrupt einde van zijn militaire carrière.

Het aanjagen en versterken van een waanbeeld van groepsdenken

Op kleinere schaal zijn soortgelijke incidenten in de loop der jaren zeker duizenden keren voorgekomen in een proces dat de leiderschapsposities van westerse instellingen bemande met intellectuele titanen als Sir Tony Blair, James Clapper, Victoria Nuland, Ursula von der Leyen, Joseph Borrell, Lord David Cameron, Antony Blinken en “the big Guy” zelf. Hetzelfde geldt voor veel mediaredacteuren, journalisten, denktank analisten, bedrijfsleiders, militaire generaals, rechters, officieren van justitie, bestuurders, academici…

In feite heeft het gecombineerde Westen een gevaarlijk en misleidend groepsdenken aangestuurd en bekrachtigd dat de uitkomst van het huidige conflict heeft bezegeld. Natuurlijk zijn de intelligente en competente individuen net zo beschikbaar in het Westen als elders. Iemand in het Pentagon vond het bijvoorbeeld eindelijk een goed idee om zich in te lezen over de Russische militaire strategie. Ze vonden zelfs een paar dollar in hun biljoen dollar budget om wat boeken over het onderwerp te bestellen. De prietpraat van de afgelopen jaren werkte niet helemaal zoals gewenst.

Wij volgen de orders op!

Maar de cool kids in de regering haten de nieuwsgierige, leergierige mensen die de heersende orthodoxieën in twijfel trekken nog meer dan ze de gemene Russen haten. Gisteren nog hoorden we dat de voormalige inlichtingenofficier van de marine en VN-wapeninspecteur Scott Ritter in een vliegtuig stapte om deel te nemen aan het Internationale Economische Forum in Sint-Petersburg.

Agenten van Blinken’s State Department lieten hem uit het vliegtuig slepen en namen zijn paspoort in beslag (free world y’all!). Ze volgden bevelen op maar hadden geen idee, of het kon ze niet schelen, dat de bevelen illegaal waren. Niet alleen schonden ze de grondwettelijke rechten van een mede-Amerikaan op een Stasi-achtige manier, ze schonden zelfs de procedurele richtlijnen van hun kantoor. Het heeft waarschijnlijk zo moeten zijn omdat goed geïnformeerde en competente officieren zouden weigeren om de bevelen van hun superieuren uit te voeren.

Of je hem nu leuk vindt of niet, Ritter is waarschijnlijk een van de belangrijkste experts van de VS op het gebied van Rusland. Het is gewoon zo dat de cool kids in de regering Biden een hekel aan hem hebben omdat ze het niet leuk vinden wat hij te zeggen heeft. Ik denk dat de ernst van deze misstap het best kan worden samengevat door de voormalige CIA-officier Larry Johnson in deze korte videotoespraak (9 min.).

Zeloten en de kracht van een narratief

De beste illustratie van de manier waarop waanideeën en groepsdenken kunnen werken, was volgens mij het geval van een Japanse (of Chinese, ik weet het niet zeker) martial arts-instructeur die een contactloze zelfverdedigingstechniek (Kiai) ontwikkelde. Op de een of andere manier wist hij zichzelf en zijn discipelen ervan te overtuigen om het allemaal te geloven, een bewijs van de kracht van een narratief over een selecte groep fanatiekelingen. 

Ze oefenden ijverig en volgden de meester en de hele groep geloofde dat Kiai echt was en dat het werkte. Zozeer zelfs dat de oude meester een premie van $5.000 uitloofde aan iedereen die hem kon verslaan. Hij was zo overtuigd van zijn krachten dat toen een gemengde martial arts vechtsporter opdook om de prijs op te eisen, hij een publiek uitnodigde om getuige te zijn van de gebeurtenis en zelfs een tv-ploeg het liet opnemen. Wat alleen een verrassing moet zijn geweest voor degenen die in de ban waren van hun groepsdenken, was dat de MMA-vechter er slechts een paar seconden over deed om de Sensei uit te schakelen. Het onderstaande YouTube-fragment van 3 minuten geeft het hele fascinerende verhaal weer.

Het lijkt mij dat het gecombineerde Westen van vandaag net zo is als die Sensei. Tragisch genoeg lijkt het erop dat ze niet zullen stoppen voordat ze knock-out zijn geslagen. Erger nog, naast het buitenlands beleid, worden we waarschijnlijk geleid door soortgelijke, ontspoorde zeloten op vele andere gebieden, zoals economie, defensie, monetair beleid, geschiedenis, kunst, geneeskunde, onderwijs, klimaatwetenschap, wetshandhaving, justitie, de academische wereld, technologie, migratie en vele andere domeinen die de toekomst van onze samenlevingen bepalen.

Het is nu de hoogste tijd voor de zwijgende meerderheid van slimme, competente mensen om de zeloten op hun plaats te zetten en onszelf weg te trekken van de rand van de afgrond.
©Alex Krainer

Reactie.

Al heel lang schrijf ik artikelen en geef ik reacties. Degene die mij volgen en lezen weten dat ik al heel lang schrijf over het onvermogen van het Westen tot zelfreflectie. Dat de VS, met onterechte hulp van de NAVO, al de oorlogen voor Vietnam tot nu hebben verloren, maar dit geen enkele reflectie had op hun vermogen tot inkeer! Dit komt voort uit een enorm ego, dat zo groot is dat zelfs dat grotesk is! Ze hebben geen moment de gedachten gehad dat na hoogmoed er een duikeling kon komen die het hele westen in een afgrond kan storten. Mensen en mensenlevens zijn slechts economische projecten waar er voorlopig al teveel van zijn in hun ogen! 

Hier is het zeer jammer dat ook een groot deel van de Westerse bevolkingen dezelfde kwaal hebben, waar de media voor bedrog een 10 krijgt, maar voor eerlijke berichtgeving slechts een 3. En daar moet de Westerse mens het mee doen. Zelf neem ik het de westerse mens heel kwalijk dat ze zich laten leiden door deze media en zelf geen enkele poging ondernemen ook maar iets te doen aan het inwinnen van informatie! Terwijl er voldoende andere informatie is te vinden op internet. Helaas zijn diezelfde figuren die nu de macht hebben verantwoordelijk voor censuur die moet voorkomen dat de werkelijkheid gezien kan worden. Dus er spelen twee zaken! De media liegt en bedriegt. De machthebbers doen er alles aan de werkelijkheid te beperken. Wanneer dat gebeurt is het einde nabij! Want dan leven we niet in een democratie! Dan leven we in een autocratie of een dictatuur. Wanneer de machthebbers een samenleving opschuiven naar een dictatuur is er iets heel erg mis. Wat er mis is zal altijd terechtkomen bij de zwakkere in een samenleving. De bevolking zal dan altijd moeten buigen voor het geweld dat door de machthebbers zal worden toegepast met steun van leger en politie! Hoe fout kan het gaan?

Geloof me, als er niets gebeurt zal dit ons toekomstbeeld zijn. Zullen de generaties na ons hier ook slachtoffer van worden. Wanneer we nu niet bereid zijn te vechten voor onze vrijheid, zal het met de dag moeilijker worden de verloren vrijheid terug te krijgen. Want vrijheidsberoving gaat altijd heel geleidelijk tot een bepaalt punt! Is dat punt gepasseerd, dan staan er ineens soldaten in de straten en komt de politie aan de deur om arrestaties te verrichten! 

© Piki Onder dit pseudoniem publiceert de schrijver op Facebook, daar ondervindt je meer en meer censuur vandaar dat de artikelen ook hier gepubliceerd worden. Bovendien verlaten steeds meer mensen Facebook of hebben dit ‘sociale’ platform nog nooit gebruikt.Nu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk