Een wereldoorlog voorkomen?


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 4 jaar ‘zichtbare’ dictatuur + dag #085


Scott Ritter: De VS-dreiging om groen licht te geven voor Oekraïense aanvallen op Rusland kan escaleren in nucleaire oorlogMinister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken heeft president Biden naar verluidt gevraagd officieel groen licht te geven voor Oekraïense aanvallen op doelen diep in Rusland met door de VS geleverde langeafstandswapens, nu de druk van de haviken in Washington toeneemt. Sputnik vroeg veteraan internationale zaken waarnemer Scott Ritter over het gevaarlijke eindspel van deze ontwikkeling, bericht Sputnik Globe.

Voorzitter Michael McCaul van de Commissie Buitenlandse Zaken van het Huis heeft woensdag de escalerende retoriek van Washington over de beperking van het gebruik van Amerikaanse langeafstandswapens door Oekraïne verder aangewakkerd door tijdens de getuigenis van minister van Buitenlandse Zaken Blinken een kaart te tonen waarop gebieden in Rusland te zien zijn die honderden kilometers van het Oekraïense front liggen en die getroffen kunnen worden door wapens als ATACMS en HIMARS.

“Gaat u dit beleid veranderen zodat Oekraïne met één hand op de rug kan vechten?” vroeg McCaul.

“Als het gaat om het mogelijk maken of ondersteunen van aanvallen buiten Oekraïne, hebben we dat niet gedaan, maar Oekraïne moet en zal zijn eigen beslissingen nemen, en ik wil ervoor zorgen dat het de uitrusting krijgt die het nodig heeft,” zei Blinken, een direct antwoord ontwijkend.

Privébronnen vertelden de New York Times echter dat de staatssecretaris voorstander is van het opheffen van de beperkingen en dat hij bij president Biden heeft gelobbyd om dit te doen na een “ontnuchterende” reis naar Kiev vorige week, waar hij werd ingelicht over de tegenslagen op het Oekraïense slagveld.

CONGRESSIONAL WARMONGER TROTS OUT ‘MAP OF RUSSIA’ TO ‘UNTIE UKRAINE’S HANDS’ FOR DEEP STRIKES

A MAP OF RUSSIAN TERRITORY HAS BEEN TROTTED OUT BY HOUSE FOREIGN AFFAIRS COMMITTEE CHAIRMAN MICHAEL MCCAUL AS A PROP IN CONGRESS, AS SEEN FROM FOOTAGE PUBLISHED BY C-SPAN.

MCCAUL WAS… PIC.TWITTER.COM/IMJT6F3CLL

— SPUTNIK (@SPUTNIKINT) MAY 23, 2024

McCaul’s tegenhangers in de Russische Doema en Senaat bekritiseerden de “waanzinnigheid” van het congreslid en het ogenschijnlijke verlies van zelfbehoudsinstinct, en waarschuwden dat Rusland gedwongen zou worden om “harde en snelle actie” te ondernemen als reactie op dergelijke schaamteloze agressie. Woordvoerster Maria Zakharova van het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseerde McCaul ondertussen dat de eerste plaats in “het binnenland van Rusland” die door Amerikaanse langeafstandsraketten geraakt zou worden, de Amerikaanse ambassade in Moskou zou zijn.

Maar het debat in Washington over directe Amerikaanse goedkeuring van Oekraïense raketaanvallen diep in Rusland is weinig meer dan een “woordenspel”, zegt voormalig marinier van de VS en VN-wapeninspecteur Scott Ritter.

“Oekraïne valt nu al kritieke energiefaciliteiten in Rusland aan, olietanks en oliedepots. Dit gebeurt al. Het gebeurt alleen niet met de goedkeuring van het ministerie van Buitenlandse Zaken of het ministerie van Defensie. Het gebeurt met de steun en hulp van de Central Intelligence Agency – een geheime oorlog. Het enige waar Tony Blinken het nu over heeft, is om van deze geheime oorlog een open oorlog te maken. Waarom doet hij dit? Amerikaanse binnenlandse politiek. Het zal geen invloed hebben op het slagveld. Maar het stelt de regering Biden in staat om zichzelf af te schilderen als iets herkenbaars dat Russische successen tegengaat – het succesvolle offensief ten noorden van Charkov, de voortdurende succesvolle offensieven in Oost-Oekraïne en Novorossiya,” vertelde Ritter aan Sputnik.

De catastrofale situatie in Oekraïne wordt door de regering Biden gezien als een “politiek probleem” in een verkiezingsjaar, en Blinken “probeert een politieke oplossing te vinden, legde de waarnemer op het gebied van militaire en internationale zaken uit.

“Maar dit is kortzichtig. Het zal de militaire problemen waar de Oekraïners mee te maken hebben niet oplossen. Het zal eerder het gevaarlijke potentieel creëren voor een escalatie die de regering Biden zo ijverig heeft geprobeerd te vermijden – een escalatie die zou leiden tot een directe confrontatie tussen Rusland, de Verenigde Staten en de NAVO. Een escalatie die ertoe zou kunnen leiden dat dit conflict van een conventionele oorlog overgaat in een mogelijk, zelfs waarschijnlijk, nucleair conflict,” zei Ritter. 

Ritter beschreef de vijandige retoriek uit Washington over de openlijke goedkeuring van aanvallen op Rusland als een “ongekende” escalatie, “een oorlogsdaad, een daad van agressie die Rusland niet kan laten passeren zonder een reactie.”

Wettelijk gezien heeft Rusland volgens de gepensioneerde militair niet alleen het recht om besluitvormingscentra en lanceerplatforms in Oekraïne aan te vallen, maar ook degenen die de aanvallen steunen, mogelijk met inbegrip van “Amerikaanse besluitvormingscentra in Europa.”

ver de kaart van congreslid McCaul zei Ritter dat neocons als McCaul “niet begrijpen” dat “ze een vertekende versie van dit conflict presenteren. Een nauwkeurige kaart gemaakt door Tony Blinken, Victoria Nuland of het congreslid uit Texas zou bijvoorbeeld Polen, Slowakije, Tsjechië, Hongarije, Roemenië, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Italië, Nederland en de Baltische staten markeren… Al deze landen bieden een veilige haven voor Oekraïne – een plek waar Oekraïense troepen kunnen trainen. Een plek waar Oekraïense militaire uitrusting kan worden opgeslagen en gerepareerd. Een plaats waar commando- en controleactiviteiten plaatsvinden, waar inlichtingeninformatie wordt verzameld, geëvalueerd en verspreid. Al deze activiteiten zijn een integraal onderdeel van de militaire inspanningen van Oekraïne tegen Rusland en zouden onder normale omstandigheden militair worden geëlimineerd. Maar Rusland valt hen niet aan, het kan hen niet aanvallen omdat ze deel uitmaken van de NAVO. Als Rusland hen zou aanvallen, ook al is deze activiteit direct gerelateerd aan de oorlog, zou dat leiden tot een escalatie van het conflict. Rusland heeft dit dus vermeden, hoewel het daar het volste recht toe heeft.”

“Rusland bevindt zich in een positie om alle activiteiten die plaatsvinden op NAVO-grond resoluut te voorkomen. Als Oekraïne aanvallen op Rusland zou uitvoeren, zou dat slechts een schop onder de kont zijn. Het zal geen significante impact hebben. Het zal de uitkomst niet veranderen. De Russen zullen niet verslagen worden. Het verandert niets aan het feit dat Oekraïne niet over de mankracht, uitrusting en financiële middelen beschikt om dit conflict voort te zetten – dat Oekraïne op weg is naar een beslissende nederlaag die nog dit jaar zou kunnen plaatsvinden. En geen enkele uitbreiding van het doelgebied zal deze realiteit veranderen,” concludeerde Ritter.
©Sputnik Globe

Reactie.

Wanneer we allemaal angst hebben dat er een nucleaire oorlog komt zal die angst dit stimuleren. Al eerder heb ik geschreven dat ik geen enkele aanleiding zie tot een nucleaire oorlog omdat dit in niemands voordeel is. Wel heb ik redenen om aan te nemen dat het Westen Rusland zo ver zal provoceren dat Rusland misschien stappen zal ondernemen op kleine schaal tactische nucleaire raketten zal inzetten om belangrijke doelen in het Westen uit te schakelen als waarschuwing niet de rode lijn te passeren in dit conflict

Dat neemt niet weg dat, wanneer het Westen doelen in Rusland gaat bestoken met raketten, al is dat uit Oekraïens grondgebied, Rusland wel eens een paar supersonische, met springstof geladen raketten zal sturen naar bepaalde doelen in de VS en Europa! Het westen is al langer bezig Rusland te provoceren door, zoals Scott Ritter beschrijft, wapens en personeel te sturen naar Oekraïne om daar schade aan te richten tegen het Russische leger. De internationale oorlogswetgeving geeft Rusland dan het recht militaire acties te ondernemen tegen deze landen. Rusland heeft tot nu toe geen gebruik gemaakt van dit recht om de Europese bevolking niet nog meer doden en ellende te bezorgen. Was het de bedoeling van Poetin zoveel mogelijk slachtoffers te maken in Europa, dan had hij dat al lang geleden gedaan.

De Westerse politici die de beslissingen nemen door te gaan met het sturen van wapens en geld om de oorlog in Oekraïne langer te laten duren dan nodig is, zijn crimineel bezig omdat hierdoor nog meer slachtoffers vallen dan nodig is! Mensenlevens zijn volkomen onbelangrijk in de ogen door deze misdadige acties van de Westerse politici die onder druk van de VS handelen. 

Blinken, de minister van buitenlandse zaken van de VS heeft al gelobby ’t bij Biden om lange afstand raketten op Russische doelen af te schieten. Blinken heeft ook zijn diplomatieke rol te grabbel gegooid door te beweren dat het Iraanse volk beter af is nu hun leider is omgekomen in een crash met een helikopter! Daar maak je geen vrede mee! Als klap op de vuurpijl heeft hij in Kiev muziek gemaakt door in een bandje te spelen op zijn gitaar. Niks mis mee natuurlijk, maar dan wel in vredestijd, en niet in een tijd waarin duizenden militairen sterven in een oorlog! Dat ben je echt de schaamte voorbij!

Het is ongeveer hetzelfde als tijdens de dodenherdenking op de Dam een feestje bouwen en lachend een borrel drinken op die doden omdat ze zo stom waren dood te gaan. Vechten voor je vrijheid en dat nooit meer hoor je tegenwoordig niet meer! Wanneer heeft de bevolking genoeg?

© Piki Onder dit pseudoniem publiceert de schrijver op Facebook, daar ondervindt je meer en meer censuur vandaar dat de artikelen ook hier gepubliceerd worden. Bovendien verlaten steeds meer mensen Facebook of hebben dit ‘sociale’ platform nog nooit gebruikt.Nu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk