Oekraïne: Het plan B! … Dom?


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 4 jaar ‘zichtbare’ dictatuur + dag #054


Washington gaat over op plan B. Dit is wat iedereen moet begrijpen over Oekraïne:

De Verenigde Staten zijn al overgestapt op Plan B. Nee, de regering Biden heeft hierover nog geen officiële verklaring afgegeven, maar de verschuiving is al begonnen. De hersenkronkels in Washington hebben de hoop opgegeven om de oorlog te winnen (Plan A) en hebben dus een andere strategie aangenomen. (Plan B), schrijft Mike Whitney.

Plan B is een combinatie van twee hoofdelementen:

A – Een Strategy of Denial (ontkenningsstrategie), wat een “defensieve aanpak is die ontworpen is om een tegenstander te verhinderen” zijn doelen te bereiken. In dit geval is het doel om het conflict zo lang mogelijk te rekken om te voorkomen dat Rusland een duidelijke overwinning behaalt. Dat is de topprioriteit.

B – Doorgaan met het opvoeren en intensiveren van asymmetrische aanvallen op vitale infrastructuur en civiele gebieden in Rusland zelf om Rusland zoveel mogelijk schade toe te brengen.

Dit is in wezen Plan B. In de cynische berekening van Washington is geen rekening gehouden met enige zorg voor het Oekraïense volk of de toekomstige levensvatbaarheid van de Oekraïense staat. Wat telt is het voorkomen van een Russische overwinning en het toebrengen van zoveel mogelijk pijn aan Rusland. Dat zijn de primaire doelstellingen. Praktisch gezien betekent dit dat er nog meer Oekraïense soldaten afgeslacht zullen worden om Oekraïne te kunnen blijven gebruiken als lanceerbasis voor aanvallen op Rusland. In feite hebben Britse krijgsheren al bevestigd wat we hier zeggen. Bekijk dit fragment uit een artikel op Zero Hedge:

… Britse defensie chef, admiraal Sir Tony Radakin, vertelde aan de Financial Times dat de nieuwe infusie van militaire hulp van het Westen Oekraïne zal helpen om zijn langeafstandsaanvallen op Russisch grondgebied op te voeren:

Oekraïne zal zijn langeafstandsaanvallen op Russisch grondgebied opvoeren nu een toevloed van westerse militaire hulp bedoeld is om Kiev te helpen de oorlog “op veel sterkere manieren” vorm te geven, heeft het hoofd van het Britse leger gezegd….

Adm. Radakin vervolgde: “Naarmate Oekraïne meer mogelijkheden krijgt voor langeafstandsgevechten … zal zijn vermogen om diepe operaties voort te zetten [steeds meer] een kenmerk worden” van de oorlog … Meer woorden van Radakin wijzen op escalatie (en niet op onderhandelingen) in het onderstaande… UK Defense Chief Says Ukraine To Increase Long-Range Strikes In Russia, Zero Hedge

Zie je wat ik bedoel? Dit is Plan B zwart op wit. Er is geen enkele verwachting meer dat Oekraïne de oorlog zal winnen. Geen enkele. Het land zal alleen worden gebruikt als platform om het Russische volk te treiteren, te kwellen en te terroriseren. Dat is Plan B in een notendop.

Maar hoe kunnen we er zeker van zijn dat Plan B al begonnen is?

Kijk eerst eens naar de toewijzing van middelen onder de nieuwe “National Security Supplemental” die Biden eerder deze week in de wet ondertekende. Het wetsvoorstel voorziet in 61 miljard dollar voor Oekraïne, waarvan slechts 13 miljard dollar zal worden besteed aan wapens en wapensystemen. Hoe gaat dat schamele bedrag helpen om het Russische leger te verslaan?

Vergeet niet dat de VS en NAVO-bondgenoten al meer dan 200 miljard dollar hebben uitgegeven om de oorlog in Oekraïne te financieren en dat de Oekraïners aan het verliezen zijn. Hoe kan nog eens $13 miljard een verschil maken?

Dat zal het niet, en dat is ook niet de bedoeling. Zoals we al eerder zeiden, is het echte doel van het geld om een duidelijke Russische overwinning te voorkomen door willekeurige aanvallen uit te voeren op kritieke infrastructuur en burgergebieden in Rusland. Als je eenmaal begrijpt dat het operationele basisplan is veranderd, worden de ontwikkelingen ter plaatse begrijpelijk. Het doel is om een geopolitieke rivaal tegen je in het harnas te jagen, niet om een oorlog te winnen. Capisce?

Dit is wat het hulppakket van 61 miljard dollar niet zal doen: (Volgens politiek analist Ted Snider)

Het zal niet genoeg geld opleveren. Het zal niet voor de broodnodige wapens zorgen en ze ook niet op tijd leveren. Het zal niet de troepen leveren die nog harder nodig zijn. En het zal niet voor de overwinning zorgen… Hoewel $61 miljard een enorm bedrag is, is het niet gigantisch genoeg om Rusland te verslaan. What $61 Billion for Ukraine Won’t Do, The American Conservative

Het is de moeite waard om op te merken dat de meeste van de best getrainde gevechtseenheden van Oekraïne al zijn weggevaagd. Ze zijn weg. Dat heeft het Zelensky-regime gedwongen om mannen te ontvoeren uit de straten van Kiev en ze de strijd in te sturen met slechts twee weken training. Niemand gelooft dat deze “groene rekruten” het Russische leger zullen verpletteren of zelfs maar zijn onverbiddelijke opmars zullen vertragen. Niemand. Deze mannen worden gewoon opgeofferd zodat Washington kan doorgaan met zijn drone-aanvallen op Russische oliefaciliteiten in de buurt van Moskou of met het bombarderen van burgerdorpen aan de Russische grens of met luchtaanvallen op de Kertsj-brug. Met andere woorden, deze voortdurende orgie van bloedbaden wordt in stand gehouden zodat gestoorde westerse elites door kunnen gaan met het uitdelen van venijnige klappen die door de Russische beer worden weggeveegd als een vervelende mug. Dat is de waarde die deze miljardair-elites hechten aan het menselijk leven. Het betekent niets voor hen.

De Amerikaanse president Joe Biden ondertekende onlangs een lang uitgesteld pakket van 95 miljard dollar, waaronder 61 miljard dollar aan hulp voor Oekraïne. Ten minste $13,8 miljard van dit bedrag zal worden gebruikt om wapens te leveren, zoals ATACMS-lange-afstandsraketten en F-16 gevechtsvliegtuigen…

“De $13,8 miljard aan militaire hulp die aan Oekraïne zal worden verstrekt, zal onvoldoende zijn om de aanhoudende Russische opmars in principe te stoppen” en “om de uitkomst op het slagveld te veranderen,” verklaarde hij…

Rusland heeft momenteel “militaire superioriteit, zo niet regelrechte suprematie, langs de hele contactlijn, niet alleen aan de frontlinies, maar tot ver in de achterste gebieden van de Oekraïense verdedigingsgebieden.”… Scott Ritter: Hefty US Military Aid for Ukraine Won’t Hamper Russia’s Strategic Advantage, Sputnik

De Amerikaanse mensen die zo dwaas zijn om te geloven dat het nieuwe aanvullende hulppakket zal helpen om de “slechte” Russen uit Oekraïne te verdrijven, leven in Lala land. Niets is minder waar. Niemand die de gebeurtenissen ter plaatse volgt, denkt dat Oekraïne enige kans heeft om een goed uitgerust en zeer gemotiveerd Russisch leger te verslaan dat beschikt over bijna onbeperkte reserves, onbeperkte industriële capaciteit, onbeperkte middelen en de vaste overtuiging dat het Westen Oekraïne gebruikt om hun land op te breken en zijn eigen marionet in Moskou te installeren. Daar vechten ze voor en daarom gaan ze winnen. Hier is meer van Snider:

“61 miljard dollar zal de uitkomst van deze oorlog niet veranderen,” Nicolai Petro, professor politieke wetenschappen aan de Universiteit van Rhodos en auteur van The Tragedy of Ukraine, Volgens Valery Zaluzhny… Dat… zou vijf tot zeven keer dat bedrag nodig hebben, of 350-400 miljard dollar.” Maar zelfs als het geld voldoende zou zijn, zou het Oekraïne niet voorzien van de wapens die het nodig heeft, omdat de wapens niet beschikbaar zijn voor aankoop. Volgens gepensioneerd kolonel Daniel Davis van het Amerikaanse leger, Senior Fellow bij Defense Priorities: “Zelfs als je het geld krijgt, zul je niet het aantal artilleriegranaten, onderscheppingsraketten voor luchtverdediging hebben. Je kunt de artilleriegranaten niet sneller maken dan we nu doen. Het is een kwestie van fysieke capaciteit: we kunnen het niet.”…

Zelfs als het Westen Oekraïne op tijd van de wapens zou kunnen voorzien, is het “grote probleem voor Oekraïne” volgens Davis niet de levering van wapens, maar de “mankrachtkwestie.” Door de verliezen van Oekraïne op het slagveld, door doden en gewonden, heeft Oekraïne een groter mankrachtprobleem dan een artillerieprobleem … zelfs als de VS Oekraïne alle wapens zou geven die het nodig heeft, hebben ze “niet de mannen om ze te gebruiken.” What $61 Billion for Ukraine Won’t Do, The American Conservative

Dit is allemaal vrij fundamenteel. Het is duidelijk dat als je de mannen, het geld of de wapens niet hebt, je gaat verliezen. En de maniakale beheerders van deze mislukte anti-Rusland kruistocht WETEN dat Oekraïne gaat verliezen, maar ze hebben ervoor gekozen om de oorlog toch voort te zetten. Waarom? 

Omdat de levens, de verwoesting en de ontbinding van de Oekraïense staat er voor hen niet toe doen. Het enige dat telt is Rusland pijn doen, koste wat het kost. Dat is de ‘nobele zaak’ waarvoor 500.000 Oekraïners hun leven hebben gegeven. En daarom blijft dit bloedige debacle eindeloos voortslepen, ook al heeft de uitkomst nooit ter discussie gestaan.
©Mike Whitney

Reactie.

Wanneer dit werkelijk gaat zoals beschreven in het bovenstaande artikel, dan kan ik alleen een pijnlijke glimlach op mijn gezicht toveren. De Westerse landen, de NAVO-landen, gaan, op voorspraak van de VS natuurlijk, Rusland plagen. Ze willen niet toegeven dat Rusland de Ingreep in Oekraïne heeft gewonnen. 

Ik zie een ander scenario! Wanneer twee vechtende ergens voor vechten, al is het iets toegeven, dan zal de sterkste altijd willen dat die ander toegeeft. Dan kan je namelijk verder omdat dan het gevecht geen zin meer heeft. Maar de VS-politici en de onder hen bungelende andere NAVO-landen politici, als die nog mee willen doen met deze maskerade, denken waarschijnlijk dat Rusland niets terug zal doen!

De Westerse NAVO-politici hebben al bewezen dat het sturen van hun hele oorlogsvoorraden geen enkele invloed heeft gehad dan alleen de oorlog te verlengen en meer slachtoffers. Dit is al een heel duidelijk bewijs dat ze politici zijn die niet in de politiek thuishoren omdat ze geen enkele consideratie hebben voor de mensen die hun doden begraven, ook niet voor al die gewonden die verder moeten met hun handicappen!  Al het volkomen nutteloos gooien van al dat geld in een bodemloze put Oekraïne, terwijl steeds meer mensen het hoofd niet meer boven water kunnen houden. Dan vraag ik me af: ”zijn deze politici wel mensen? En als het mensen zijn, waarom hebben ze dan geen gevoel. En als ze geen gevoel hebben, waarom zitten ze dan nog steeds in het Pluche de wereld te vernietigen? Is er dan niemand die denkt, we moeten hier iets aan doen? Zo laten we ons niet behandelen! Deze politici zijn niet goed voor ons en niet goed voor het land. 

Is dit in heel Europa hetzelfde? Ja, dat blijkt wel! Steeds meer mensen komen in verzet tegen de plannen om de censuur toe te passen als het tegen de regeringen is gericht. Heel de stringentere maatregels die de EU-commissie voorstelt hebben te maken met het inperken van vrijheden.

En nu, tot overmaat van alle rampen, gaan de Westerse politici geld blijven stoppen in Oekraïne om de oorlog aan de gang te houden in een poging Rusland te kwetsen. En denken ze nu echt dat Rusland dit zal toestaan? Nee, Rusland zal zeker terugslaan! En we zien, sorry jullie zien dat niet, maar ik zie wat er nu al gebeurt wanneer het westen tracht iets te doen.  Dat heb ik gezien met de Franse troepen die in Oekraïne moesten vechten van die domme meneer Macron, die ook nog premier van Frankrijk is! Die werden in hun hotel, waar ze verbleven in afwachting van hun afslachting aan het front, werden gedood en gewond door een raket van de Russen. 

Dus is mijn verwachting dat de Russen de handrem er af doen en heel snel zoveel land bezetten dat de door het Westen gebruikte raketten het Russisch grondgebied niet meer kunnen bereiken. Of dat Rusland hun zeer moderne afweer gebruiken om die heel dure Westerse raketten uit de lucht te schieten voordat ze Rusland kunnen bereiken. Dan hebben de Oekraïners er zelf veel last van. Maar daar houdt plan B geen rekening mee!

Wat ik me ook afvraag is of de mensen in de VS het nog langer pikken dat Biden hun zuur opgebrachte belastinggeld in deze put blijft gooien. Want er wordt nu gewerkt aan een wetsvoorstel dat de VS Oekraïne voor tien jaren onder de vleugels van de VS vallen en jaarlijks voorziet van een nog vast te stellen bedrag dat in de miljarden per jaar komt. Als mijn inlichtingenbronnen hier de waarheid weten, komt het op ongeveer 100 miljard per jaar.

PS. Iedereen mag geheel gratis dit artikel ergens plaatsen zodat meerdere mensen hier weet van hebben!

© Piki Onder dit pseudoniem publiceert de schrijver op Facebook, daar ondervindt je meer en meer censuur vandaar dat de artikelen ook hier gepubliceerd worden. Bovendien verlaten steeds meer mensen Facebook of hebben dit ‘sociale’ platform nog nooit gebruikt.Nu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk