EU-baas: Rusland ‘instrumentaliseert’ migranten om Europa te destabiliseren


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 4 jaar ‘zichtbare’ dictatuur + dag #045


Het hoofd van de uitvoerende macht van de Europese Unie heeft gezegd dat het besluit van Finland om zijn grensovergangen met Rusland te sluiten vanwege een grote toestroom van migranten een veiligheidskwestie is waar het hele 27 leden tellende blok rekening mee moet houden.European Parliament / Wikimedia / (CC BY 2.0 DEED)

De voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, maakte de opmerkingen tijdens een bezoek aan de grens, waarbij ze een deel van de grens in het zuidoosten van Finland bezocht, bericht Breitbart.

“We weten allemaal hoe (de Russische president Vladimir) Poetin en zijn bondgenoten migranten gebruiken om onze verdediging te testen en ons proberen te destabiliseren,” zei von der Leyen. “Nu richt Poetin zich op Finland, en dit is ongetwijfeld een reactie op uw krachtige steun aan Oekraïne en uw toetreding tot de NAVO.”

Op 4 april besloot Finland om de sluiting van zijn grensovergangen met Rusland “tot nader order” te verlengen vanwege wat volgens de regering een hoog risico is van georganiseerde migratie die door Moskou wordt georkestreerd. De Finse regering heeft acht van de negen grensovergangen met Rusland gesloten. De enige die nog open is, is alleen bestemd voor treinverkeer en er rijden voornamelijk goederentreinen doorheen.

Finland deelt een landgrens van 1.340 kilometer met Rusland, die voornamelijk door dichte bossen in het zuiden loopt en door het ruige landschap in het Arctische noorden.

“Dit gaat niet alleen om de veiligheid van Finland, maar ook om die van de Europese Unie. We zitten hier samen in,” zei von der Leyen na een bezoek aan de grens in Lappeenranta met de Finse premier Petteri Orpo. “We zouden Finser moeten zijn als het om veiligheid gaat.”

Von der Leyen en Orpo vlogen in een Finse helikopter over het landschap van bossen en steden aan de grens.

In een verklaring na het bezoek zei Orpo dat “het warmere weer in het voorjaar het risico vergroot dat Rusland mensen helpt die illegaal naar Finland proberen te komen via de landgrens … buiten de grensovergangen om.”

De meeste migranten komen uit het Midden-Oosten en Afrika. De overgrote meerderheid van hen heeft asiel aangevraagd in Finland, een lid van de EU en de NAVO met 5,6 miljoen inwoners.

Finland trad in april 2023 toe tot de NAVO, waarmee een einde kwam aan tientallen jaren neutraliteit na de nederlaag van het land door de Sovjet-Unie in de Tweede Wereldoorlog. In maart werd ook Zweden lid van de trans-Atlantische alliantie. De stap betekende een tegenslag voor Poetin, met een historische herschikking van het Europese veiligheidslandschap na de Koude Oorlog als gevolg van de grootschalige invasie van Oekraïne door Moskou.

“Ach ja! Een nieuwe dag en een nieuwe hoop stront. Waarom zouden de Russen de Vervangers moeten “instrumentaliseren” als de EU nu al jarenlang iedereen uitnodigt? Finland wordt al overspoeld met hen, net als overal elders, en dat allemaal zonder enige inbreng van de heer Poetin,” schrijft een reaguurder in de commentarensectie op Breitbart.

“‘proberen ons te destabiliseren,’ zei von der Leyen. De EU gebruikt ongecontroleerde immigratie al tientallen jaren om het nationale karakter en de identiteit van de Europese bevolking te destabiliseren. Nu ze de controle kwijt zijn, moeten ze iemand de schuld geven van hun suïcidale acties, dus wie anders dan Rusland?” schrijft nog iemand. 

“LOL, dus diezelfde migranten, als ze Europa binnenkomen vanuit een andere richting zijn prima, maar alleen degenen die via Rusland gaan ‘destabiliseren’ de EU. Natuurlijk Jane,” schrijft een ander.
©Breitbart

Reactie.

Instrumentaliseert. Een mooi woord. Het wil zeggen dat Poetin migranten bespeeld! Het wil eigenlijk ook zeggen dat Rusland in het verleden is overstroomd door migranten die nu Rusland moeten verlaten via de Finse grens. Iedereen, en zelfs mensen in Europa weten dat migranten nauwelijks werden en worden toegelaten in Rusland. Rusland heeft al vele jaren een zeer scherp beleid in deze. In de eerste plaats willen de Russische leiders niet dat door migranten de Russische cultuur veranderd wordt. De Russische cultuur is één van de belangrijkste bezitten van de Russen. Poetin heeft dat al vele malen herhaald in zijn bekende toespraken die nooit worden herhaald in de westerse landen! Het gebrabbel van Biden wordt uitgebreid getoond en uitgemolken om te tonen dat Biden nog steeds leeft. Wat ook helemaal niet waar is volgens zijn familie. Jo Biden is, weer volgens de familie Biden, in 2019 overleden.

Sorry voor deze informatie die je waarschijnlijk nog nooit hebt gekregen via de Westerse media. Maar dat zegt al erg veel! Geeft de Westerse media wel de werkelijkheid weer. Of zijn ze bezig de Westerse bevolkingen iets voor te zetten om ergens iets te verbergen of om een punt te maken waarmee ze jou een mening opdringen die ver van de werkelijkheid afstaat! Wanneer ik naar het nieuws kijk kan ik verschillende keren zeggen wat het nieuws brengt niet waar is of verdraait! En dan weet ik ook dat, in dit geval, de Nederlandse bevolking iets krijgt voorgeschoteld om iets te verbergen.

In een eerder artikel heb ik al beschreven dat de onteigening van het land van de boeren niet is wegens het milieu! Nee. Het werkelijke doel is tweeledig. De regering wil het land goedkoop in bezit krijgen om het te verkwanselen aan projectontwikkelaars die hier enorme winsten uit halen. Het tweede doel is het beperken van de voedselvoorziening om een hongersnood te creëren. Dus niet alleen de boeren worden zwaar getroffen! Nee, de burgers worden in een hongersnood gedwongen omdat ze dan heel makkelijk te manipuleren zijn. Voedselbonnen, zoals in de oorlog, komen dat weer terug. En wanneer je alle voorwaarden accepteert krijg je voedselbonnen om je kinderen te kunnen voeden. Je hoeft mij niet te geloven, maar gebruik enige hersencellen meer dan normaal! Dan zie je dit ook. Waarom hebben landen buiten de EU geen last van CO2, PFAS, Koolstof en stikstof!

De enorme toename van migranten in de EU heeft wel degelijk een reden. Dat is deels om de Europese cultuur te veranderen, heel langzaam en niet te stoppen! Meer het is ook om de lonen laag te houden. Jij wilt niet voor dit loon werken, dan nemen we toch een ander! Ondanks de vraag naar goed personeel lopen er veel migranten in Nederland die geen baan hebben! Zegt jou dat iets? Dit gebeurt ook met de laaglonen landen in de EU! De mensen uit die landen komen naar de rijkere landen om daar te werken. Dat heeft ook tot gevolg dat de lonen lager blijven!  De armoede in Nederland wordt steeds duidelijker zichtbaar. De prijzen in heeft Europa stijgen met een grote snelheid die de compensatie niet kan behouden!

Wanneer wij, Nederlanders en Europeanen, nu niet aan de bel trekken verdringt het kalf. En als het kalf verdronken is, is het te laat. Besef dus dat Ursela von der Leyen een reden heeft de Russen ergens de schuld voor te geven! Dit kan zijn dat ze nu ontdekken dat de onbeperkte migratie wel negatieve gevolgen heeften nu Rusland daar de schuld van geven! Dan denken ze zelf buiten schot te blijven. Het EU-beleid is dermate slecht dat het de hele economie naar de knoppen helpt. En iemand moet daar de schuld van krijgen. Poetin is hier de meest geschikte man voor. Want de meeste mensen in Europa hebben inmiddels zoveel slechts over Poetin gehoord, dat dit er nog wel bij kan!

© Piki Onder dit pseudoniem publiceert de schrijver op Facebook, daar ondervindt je meer en meer censuur vandaar dat de artikelen ook hier gepubliceerd worden. Bovendien verlaten steeds meer mensen Facebook of hebben dit ‘sociale’ platform nog nooit gebruikt.Nu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk