Macrons oproep tot Olympische wapenstilstand krijgt goud voor westers cynisme


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 4 jaar ‘zichtbare’ dictatuur + dag #043


De Franse president Emmanuel Macron wil een wapenstilstand in Oekraïne en Gaza voor de duur van de Olympische Spelen in Parijs deze zomer.Macron zei deze week dat zijn voorstel in overeenstemming is met het aloude concept van een Olympische wapenstilstand, waarbij in het verleden vijandelijkheden aan de kant werden geschoven om hogere idealen van menselijke broederschap en vredelievendheid te presenteren. Kortom, een demonstratie van het stichtelijke idee dat sport boven politiek staat, schrijft Strategic Culture Foundation.

Rusland antwoordde dat het in principe niet tegen het idee was. Moskou wees er echter op dat Macrons Olympische vredesidee praktische details ontbeert om een echt initiatief te garanderen.

Om het bot te zeggen: de Franse leider is niet geloofwaardig genoeg om zo’n potentieel belangrijk akkoord aan te bieden. Zijn vage voorstel zit vol tegenstrijdigheden.

Nog maar een paar weken geleden opperde Macron het idee om NAVO-troepen te sturen om in Oekraïne tegen Rusland te vechten. Hij heeft die roekeloze provocatie, die het conflict zou kunnen laten escaleren tot een wereldoorlog tussen kernmachten, niet ingetrokken.

Nu moeten we geloven dat meneer de president een tribuun voor de wereldvrede is.

Parijs en andere NAVO-hoofdsteden dringen er wanhopig op aan dat er meer wapens naar het neonazi-regime in Kiev worden gestuurd. De NAVO-proxy oorlog tegen Rusland is bezig aan zijn derde jaar en lijkt steeds meer op een verloren zaak voor Washington en zijn westerse bondgenoten. Geen enkele westerse leider is bereid om de geest van dit bloedige debacle op te geven om Rusland strategisch te verslaan door een diplomatieke oplossing voor de oorlog te onderzoeken.

Hoe kan Macrons vermeende bezorgdheid over een Olympische wapenstilstand dan serieus worden genomen?

Wat Gaza betreft, zijn Frankrijk en zijn NAVO-partners de afgelopen zes en een halve maand medeplichtig geweest aan het sponsoren van een genocide. De slachting van meer dan 34.000 Palestijnen door het Israëlische regime – een dodental dat elke week stijgt – en de voortdurende hongersnood in de Gazastrook worden cruciaal mogelijk gemaakt door de militaire en politieke steun van de Verenigde Staten en de Europese Unie.

Alsof dat nog niet erg genoeg is, steunen Frankrijk, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië de facto Israëls agressie tegen Iran, Syrië, Libanon, Irak en Jemen. Het westerse trio helpt de Israëlische luchtafweer en veroordeelt tegelijkertijd Iran en legt economische sancties op. Hun stilzwijgende betrokkenheid geeft groen licht voor nog meer Israëlische oorlogszucht en schending van internationale wetten die het hele weefsel van mondiale veiligheid aantasten.

Gezien de ontstellende schuld van de Westerse mogendheden bij het aanwakkeren van deze explosieve conflicten, is het een toppunt van dubbelhartigheid dat Macron zich omdraait en zijn hoogdravende voorstel voor een wapenstilstand doet tijdens de Zomerspelen die van 26 juli tot 11 augustus in Parijs worden gehouden.

De echte zorg van Macron is om Frankrijk in al zijn vermeende grootsheid te presenteren in een wereldwijd spektakel.

De narcistische Macron wordt gedreven door zelfverheerlijkende ambitie en grootheidswaanzin als wereldstaatsman en de president die het internationale prestige van Frankrijk heeft hersteld. Het is diezelfde grootheidswaanzin die zijn recente oproepen tot grotere betrokkenheid van de NAVO bij de proxy-oorlog in Oekraïne drijft. De voormalige Rothschild bankier en nu Napoleon wannabe is een charlatan die volledig verstoken is van enige principes.

Veelzeggend is dat de openingsceremonie van de Zomerspelen gepland staat langs de rivier de Seine in de vorm van een extravagante zeilwedstrijd. Deze regeling breekt met de moderne traditie dat alle Olympische Spelen worden geopend in het belangrijkste stadion waar de sportevenementen plaatsvinden. Het Stade de France ligt buiten de Franse hoofdstad. Je krijgt sterk de indruk dat Macron wil dat de grote opening in het centrum van Parijs wordt uitgezonden, alleen maar om te pronken met de hoofdstad en haar beroemde culturele bezienswaardigheden. 

Voor Macron zijn de vierjaarlijkse Spelen in de eerste plaats bedoeld om Frankrijk zo goed mogelijk aan de wereld te tonen voor politieke en commerciële doeleinden. De Spelen zelf zijn een vehikel voor zijn ijdele ambities.

De waarheid is dat de Olympische Spelen en andere internationale sportevenementen al lange tijd door de westerse politiek zijn gekaapt voor hun imperialistische agenda.

Toen de VS en hun NAVO-bondgenoten illegale oorlogen voerden in talloze landen in Centraal-Azië, het Midden-Oosten en Noord-Afrika, werd er nooit geroepen om een Olympisch bestand. Er waren nooit oproepen om de VS en hun bondgenoten te verbieden deel te nemen aan de Spelen, ook al waren er gegronde redenen voor dergelijke oproepen.

Russische atleten worden nu al een aantal jaren verbannen van sportevenementen op basis van valse beweringen over drugsmisbruik en andere vermeende overtredingen. Zoals onze columnist Declan Hayes in verschillende artikelen heeft aangegeven, zijn Ruslands kunstschaatskampioene Kamila Valieva en haar andere atleten van wereldklasse het slachtoffer geworden van meedogenloze westerse pogingen om hun reputatie en deelname aan “NAVO-sportcircussen” kapot te maken.

Schandalig genoeg hebben de Westerse mogendheden en hun giftige massamedia er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat politiek boven sport staat. Sportevenementen zijn gewoon een nieuw hulpmiddel geworden voor Westerse propaganda.

Als Macron een oprecht motief had voor internationale vrede, zou hij oproepen tot het stoppen van de bewapening van het neonaziregime in Oekraïne en pleiten voor een geloofwaardige diplomatieke verbintenis met Rusland.

Als Macron oprecht wilde dat de Olympische Spelen zouden dienen als ouverture voor vrede en menselijkheid, dan zou hij oproepen tot een onmiddellijk staakt-het-vuren in Gaza en volledige eerbiediging van de Palestijnse nationale en mensenrechten. 

Het door het Westen gecontroleerde Internationaal Olympisch Comité heeft Russische atleten verboden om onder hun nationale vlag deel te nemen aan de Spelen in Parijs. Hun “concessie” is dat 40 Russische sporters mogen deelnemen zolang ze dat doen onder een “neutrale vlag” en geen tekenen vertonen van steun aan de militaire campagne van Rusland in Oekraïne. Waarom werden dergelijke strenge maatregelen niet opgelegd aan Amerikanen of Britten tijdens hun misdadige oorlogen in Irak en Afghanistan?

Rusland is verboden en toch mag Israël een volledig team in de nationale kleuren sturen terwijl het de ergste genocide uitvoert in de moderne tijd. De westerse hypocrisie is hier absoluut weerzinwekkend en zelf ondermijnend.

Net als een Griekse tragedie vernietigen het ongebreidelde cynisme en misbruik door Westerse machten de Olympische Spelen, het evenement dat ze juist proberen te monopoliseren voor hun misselijkmakende deugd signalering.

In een overvol Westers veld dat strijdt om de dubieuze titel, pakt Macron goud voor cynisme.
©Strategic Culture Foundation.

Reactie.

Je moet het maar durven. Een plaat voor het hoofd zal hier wel aanwezig zijn! Maar ja, we hebben het over Macron, een rasechte narcist. En zoals uit de geschiedenis blijkt zijn narcisten zeer onbetrouwbaren figuren. Dit is prachtig beschreven in het boek van Herman Hesse, “Goudmond en narcis”.

Macron heeft meerdere rare trekjes!

Het gaat nu over een uitspraak van Macron die zo diep treurig is dat het hem tot in het bot schaadt. Maar dan moet je dit wel willen zien!  Hij heeft militair personeel in Oekraïne die vechten tegen de Russische strijdkrachten. Hij heeft wapens en geld gestuurd naar Oekraïne. Net als meerdere NAVO-landen dit hebben gedaan en daarmee de oorlog verlengd!

Elke verlenging van een oorlog is een verlenging van het lijden van de soldaten en de bevolking. Dus zijn de NAVO-landen bewust bezig meer slachtoffers te maken.

Terwijl de NAVO al deels is leeggebloed en zelf nog nauwelijks voldoende wapens heeft om zichzelf te verdedigen. Want ze zeggen constant dat Rusland niet stopt bij de oorlog in Oekraïne, maar ook Europa wil aanvallen. Iets klopt hier totaal niet. Wanneer je denkt te worden aangevallen stuur je niet een groot deel van je wapens naar een ander land. Daarbij komt dat zowel Poetin als Lavrov, de minister van buitenlandse zaken van Rusland, hebben gezegd geen enkel belang te hebben Europa aan te vallen. Dan komt daarbij ook nog dat ze reden genoeg hebben Europa al lang geleden aan te vallen omdat Europese landen als Nederland wapens en geld sturen naar een land dat in oorlog is. Dus Europese landen hebben hiermee het oorlogsrecht geschonden en had Rusland al lang geleden het recht deze Europese landen aan te vallen. Rusland heeft dat niet gedaan. 

Dus wat Macron wil is misschien wel een gemene truck om tijdens de Olympische Spelen het zwaar verliezende Oekraïnse leger weer een beetje op te peppen en meer wapens en personeel uit Europa in te zetten. En dat is te simpel voor woorden te denken dat Rusland, of althans de leiders, hier in trappen. Dan is toch wel duidelijk zichtbaar dat Macron een over het voetlicht getrokken pseudo Napoleon denkt te zijn! Dat hij denkt een groot Frans staatsman te zijn die op deze manier denkt zich te vereeuwigen als zijnde de Napoleon van deze eeuw. 

Maar het kan zijn dat Macron nog niet weet dat hij heeft afgedaan bij de Franse bevolking en nog steeds in zijn zetel zit omdat er voor de bevolking geen mogelijkheid is hem uit die zetel te stoten!

© Piki Onder dit pseudoniem publiceert de schrijver op Facebook, daar ondervindt je meer en meer censuur vandaar dat de artikelen ook hier gepubliceerd worden. Bovendien verlaten steeds meer mensen Facebook of hebben dit ‘sociale’ platform nog nooit gebruikt.Nu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk