Scott Ritter: Schaakmat – Over en uit!


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 4 jaar ‘zichtbare’ dictatuur + dag #039


De Iraanse overwinning op de Amerikaans-Israëlische raketafweer heeft wereldwijde gevolgen voor de veiligheid.Reza Hatami / Tasnim News Agency / Wikimedia / (CC BY 4.0 DEED)

De aandacht van de wereld is terecht gericht op de gevolgen van de Iraanse vergeldingsaanval op Israël op 13 en 14 april 2024. Iran wilde met de aanval een afschrikwekkende houding aannemen om Israël en de Verenigde Staten te laten weten dat elke aanval tegen Iran, of die nu op Iraans grondgebied of op het grondgebied van andere landen zou plaatsvinden, een vergeldingsactie zou uitlokken die de aanvaller meer schade zou berokkenen dan de aanvaller Iran zou kunnen aandoen. Om dit resultaat te bereiken, moest Iran bewijzen dat het in staat was om de ballistische raketafweersystemen van zowel Israël als de Verenigde Staten, die ten tijde van de aanval in en rond Israël waren opgesteld, te overwinnen. Iran slaagde hierin, met ten minste negen raketten die twee Israëlische luchtmachtbases troffen die onder de beschermende paraplu van het Israëlisch-Amerikaanse raket afweerschild vielen, schrijft Scott Ritter.

De Iraanse afschrikkingshouding heeft implicaties die veel verder reiken dan de omgeving van Israël of het Midden-Oosten. Door het Amerikaans-Israëlische raket afweerschild te verslaan, ontmaskerde Iran het idee van de suprematie van het Amerikaanse raket afweerschild dat de kern vormt van de Amerikaanse modellen voor de bescherming van strijdkrachten die worden gebruikt bij het projecteren van militaire macht op wereldschaal. De defensieve houding van de VS ten opzichte van Rusland, China en Noord-Korea is gebaseerd op aannames over de effectiviteit van het Amerikaanse defensieve vermogen tegen ballistische raketten. Door met succes Israëlische luchtmachtbases aan te vallen die konden profiteren van het volledige scala aan Amerikaanse antiballistische rakettechnologie, heeft Iran de kwetsbaarheid van het Amerikaanse raket afweerschild blootgelegd voor moderne rakettechnologieën met wendbare granaatkoppen, afleidingsraketten en hypersonische snelheid. Amerikaanse bases in Europa, de Stille Oceaan en het Midden-Oosten, waarvan eens werd gedacht dat ze goed beschermd waren, zijn plotseling kwetsbaar gebleken voor vijandige aanvallen. Dat geldt ook voor Amerikaanse marineschepen die op zee opereren. 

De Israëlische verdediging tegen ballistische raketten heeft een superboost gekregen door de plaatsing van een geavanceerde AN/TPY-2 X-band radar op Israëlisch grondgebied. De radar, die wordt beheerd door de 13e Missile Defense Battery van het Amerikaanse leger, bevindt zich op Har Qeren, een hoogte die oprijst uit de Negev-woestijn in de buurt van de stad Be’er Sheva. De AN/TPY-2 is een raket verdedigingsradar die ballistische raketten kan detecteren, volgen en onderscheiden, waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen bedreigingen en niet-bedreigingen (d.w.z. inkomende raketten en ruimteschroot).

De AN/TPY-2 werkt in twee verschillende modi. De eerste, bekend als de “voorwaartse modus”, detecteert en volgt ballistische raketten terwijl ze worden gelanceerd. De tweede, de “terminale modus”, wordt gebruikt om onderscheppingsraketten naar een dalende raket te leiden. De AN/TPY-2 is geoptimaliseerd om samen te werken met het Terminal High Altitude Area Defense (THAAD) ballistische raketafweersysteem door de THAAD-raket naar zijn doel te leiden.

De VS hadden ten tijde van de Iraanse raketaanval minstens één, en mogelijk twee, THAAD-raketbatterijen ingezet in Israël. Naast het helpen van de THAAD-raketten bij het neerschieten van inkomende dreigingen, werden de AN/TPY-2 radargegevens geïntegreerd met Israëlische radargegevens en andere technische inlichtingen die werden verzameld door het BMDO-netwerk van vroegtijdige waarschuwingssatellieten van de Ballistic Missile Defense Organization (BMDO), dat uitsluitend werd ingezet om Iraanse lanceringen van ballistische raketten te volgen en te rapporteren. Dit geïntegreerde systeem voor vroegtijdige waarschuwing / bewaking / tracering was gekoppeld aan een meerlagige raket verdedigingsarchitectuur die de Amerikaanse THAAD en de Israëlische Arrow 2, Arrow 3, geavanceerde Patriot en David’s Sling antiballistische raket onderscheppingssystemen omvatte. 

De capaciteit en letaliteit van de Amerikaans-Israëlische verdedigingsarchitectuur tegen ballistische raketten werd vergroot door de aanwezigheid van ten minste twee voor het ballistische raketafweersysteem (BMD) geschikte Aegis-klasse destroyers van de Amerikaanse marine, uitgerust met de SPY-1 S-band radar en SM-3/SM-6 onderscheppingsraketten. De BMD-schepen van de marine zijn geconfigureerd om verbinding te maken met de AN/TPY-2 X-bandradar op de grond en met het bredere BMD-systeem via het Command and Control, Battle management and Communications (C2BMC) -systeem. De combinatie van grondradars en onderscheppingsraketten met het BMD-systeem van de Amerikaanse marine biedt Amerikaanse militaire commandanten bescherming tegen vijandige ballistische raketbedreigingen over het hele werelddeel. Dit geïntegreerde systeem is ontworpen om inkomende dreigingen te detecteren, op te vangen en te volgen en, met behulp van complexe computergestuurde algoritmen, doelen te onderscheiden en te vernietigen met kinetische raketkoppen (d.w.z. een “kogel die een kogel raakt”).

Op 13-14 april 2024 faalde dit systeem. Kortom, de combinatie van Amerikaanse en Israëlische verdedigingscapaciteiten tegen ballistische raketten in en rond de Negev-woestijn maakte de Israëlische luchtmachtbases daar tot de meest beschermde locaties ter wereld tegen bedreigingen door ballistische raketten.

En toch bestookte Iran met succes beide locaties met meerdere raketten.

De wereldwijde strategische implicaties van deze verbluffende Iraanse prestatie zijn baanbrekend – de VS hebben lang conceptueel geworsteld met het idee van wat wordt aangeduid als “A2/AD” (anti-access / area denial) bedreigingen door vijandige ballistische raketten. De VS hebben echter geprobeerd om deze AA/A2-dreiging te verminderen door een ballistische raket verdedigingsarchitectuur zoals die in Israël werd gebruikt. Het falen van de gecombineerde Amerikaans-Israëlische verdedigingssystemen tegenover een gecoördineerde Iraanse raketaanval legde de tekortkomingen van de Amerikaanse verdedigingscapaciteit tegen ballistische raketten wereldwijd bloot. 

In het kort betekent dit dat de VS en de NAVO-strijdkrachten in Europa kwetsbaar zijn voor aanvallen van geavanceerde Russische rakettechnologieën die de door Iran gebruikte rakettechnologieën om Israël aan te vallen evenaren of overtreffen. Het betekent ook dat China hoogstwaarschijnlijk in staat zou zijn om Amerikaanse marineschepen in de Stille Oceaan aan te vallen en tot zinken te brengen in het geval van een conflict over Taiwan. En dat Noord-Korea hetzelfde zou kunnen doen met Amerikaanse schepen en strijdkrachten aan land in de buurt van Japan en Zuid-Korea.

Totdat de VS-raketafweersystemen kunnen ontwikkelen, produceren en inzetten die in staat zijn om de nieuwe rakettechnologie te verslaan die wordt ingezet door landen als Iran, Rusland, China en Noord-Korea, staan de Amerikaanse militaire machtsmiddelen schaakmat tegenover de potentiële tegenstanders van Amerika.
©Scott Ritter.

Reactie.

Scott Ritter is oud-militair die in verschillende landen heeft gewerkt voor de VS als wapencontroleur. In verschillende publicaties en mediakanalen heeft Scott met grote kennis en inzicht commentaar gegeven op oorlogsgebied. Scott is specialist bij uitstek. Dat is zichtbaar aan de kennis die hij heeft op het gebied van raketten die hij in dit artikel beschrijft.

Maar zoals Scott ook zegt is het schaakmat. En dat kan inhouden dat de machthebbers die deze wereld in hun greep willen houden overgaan tot een soort zelfmoordcommando voor de lagere stromannen! En dat zijn de politici, ambtenaren, Kamerleden die al jaren steun geven aan de leiders van de NWO, VN, WHO, en al de organisaties die daar onder hangen. Dus kan schaakmat betekenen dat de tegenstanders van eerlijke en oprechte mensen niet accepteren dat de koning is gevallen. Want denk je dat de VS en Israëlische politici nu accepteren dat ze verslagen zijn? Verre van dat. Net als in Nazi Duitsland, die de Hitlerjeugd inzette, zal ook de landen die nu oorlog voeren hun verlies maskeren door echt heel rare bokkensprongen.

Als voorbeeld is de WHO nu bezig de heerschappij over te nemen door veel landen met foute politici over te halen hun programma te accepteren dat kan inhouden dat ze de macht krijgen te bepalen wanneer ze een pandemie willen! Maar een pandemie naar hun voorbeeld heeft zeer nare gevolgen voor de bevolkingen van de landen die zo dom zijn hun soeverein zijn op te geven. De WHO is geen organisatie die zich zorgen maakt over de gezondheid van de wereldbevolking! Het is een organisatie die de macht wil andere landen hun wil op te leggen. Kijk maar wat ze werkelijk gedaan hebben tijdens de Corona tijd. Vlak voor de Corona tijd heeft de WHO de regels betreffende de pandemie zo gemaakt dat zij konden zeggen en adviseren wat andere landen moesten doen! Ik weet niet of je het doorhebt, maar dit stinkt naar voorkennis. Ze wisten dus wat er stond te gebeuren. Wanneer ik kijk naar wat Bill Gates een half jaar voor de uitbraak deed, een pandemie oefening houden in New York, weet ik zeker dat ze wisten wat er ging gebeuren. Voor jouw informatie: Bill gates is groot donateur van de WHO en speelt daar nu de baas.
Ook voor jouw informatie, Bill gates vindt dat er veel te veel mensen op deze aarde leven. En waar kan je dan beter de baas zijn dan bij de WHO!

Wat ik wil zeggen is dat er een militair schaakmat is, maar wat niet betekend dat dit in andere sectoren van de samenleving ook zo is! Wat steeds meer zichtbaar is, is het aantal mensen dat sterft door de vaccinaties! Turbo kanker, bloedproppen in lichaam en hersenen, neurologische problemen, ontstekingen in het lichaam en ander ongemakken! Al verschillende keren heb ik hierover bericht, maar er wordt geen gevolg gegeven aan deze berichten. Ook niet aan de berichtgeving van andere mensen die hierover schrijven. Terwijl ik zeker weet dat officiële instanties deze berichten lezen en analyseren!

Officiële instanties weten dus wat er speelt, maar doen niets voor de mensen die lijden door de gedwongen vaccinaties. Wanneer de WHO een vrijgeleide krijgt zullen mensen gedwongen, ja zelfs verplicht worden gevaccineerd! 

Door de onthullingen van Scott Ritter wordt misschien een derde wereldoorlog voorkomen, maar gaan de andere machthebbers door met hun vreemde en onmenselijke plannen. Daarom vraag ik me af wanneer mensen van goede wil zich gaan verdedigen tegen de waanzin van maar enkele kwaadwillige figuren!

PS. Iedereen mag dit artikel geheel gratis delen op andere media. Zelfs de bekende dag en weekbladen mogen dit doen! 

© Piki Onder dit pseudoniem publiceert de schrijver op Facebook, daar ondervindt je meer en meer censuur vandaar dat de artikelen ook hier gepubliceerd worden. Bovendien verlaten steeds meer mensen Facebook of hebben dit ‘sociale’ platform nog nooit gebruikt.Nu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk