Is de NAVO op sterven na dood?


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 4 jaar ‘zichtbare’ dictatuur + dag #032


Oekraïne moet wellicht een compromis sluiten met Rusland, geeft NAVO-chef toeOp een zeldzaam moment na meer dan twee jaar oorlog heeft secretaris-generaal van de NAVO Jens Stoltenberg laattijdig toegegeven dat Oekraïne waarschijnlijk een compromis met Rusland moet sluiten aan de onderhandelingstafel.

Hij maakte deze opmerkingen in een interview met de BBC op een moment dat hij er bij westerse bondgenoten op aandringt om zijn voorstel voor een vijfjarig fonds van 100 miljard euro voor Oekraïne goed te keuren. Zoals we al eerder hebben onderstreept, gaat het hier vooral om het “Trump-proof maken” van de NAVO-financiering voor Kiev voor de komende jaren, in afwachting van zijn mogelijke zetel in het Witte Huis volgend jaar, schrijft Tyler Durden.

Stoltenberg speelt nog steeds in op het narratief dat Oekraïne grote steun van het Westen nodig heeft om een hefboomeffect op te bouwen voor mogelijke toekomstige onderhandelingen. Winst op het slagveld en sterke steun van het Westen kunnen leiden tot een “aanvaardbaar resultaat” voor Oekraïne, zei hij.

“Uiteindelijk moet Oekraïne zelf beslissen tot welke compromissen het bereid is. We moeten hen in staat stellen om een aanvaardbaar resultaat te bereiken aan de onderhandelingstafel,” zei hij tegen de BBC.

Hij probeerde duidelijk te maken dat hij Oekraïne op dit moment niet aanspoort om concessies te doen, maar zei dat “echte vrede” alleen haalbaar is als “Oekraïne de overhand heeft.”

En toch hebben de Oekraïense strijdkrachten naar verluidt geen enkele vooruitgang geboekt, integendeel. De BBC becommentarieerde Stoltenbergs zeldzame praatjes over ‘compromissen’ als volgt:

Maar zijn taalgebruik is opmerkelijk omdat president Volodymyr Zelensky altijd onvermurwbaar is geweest dat hij nooit met Poetin zou onderhandelen, ondanks enkele oproepen aan hem om dat wel te doen, onder andere van de paus.

De heer Stoltenberg weigerde in te gaan op de vraag of hij zich zorgen maakt over de mogelijke terugkeer van Donald Trump naar het Witte Huis en zei alleen dat hij er zeker van was dat de VS een belangrijke bondgenoot zouden blijven, wie er ook aan het roer zou staan.

Zelensky’s consistente standpunt tijdens de oorlog is dat hij nooit met Moskou zal onderhandelen zolang Vladimir Poetin aan de macht is. 

Stoltenberg zei een paar weken geleden nog het volgende in reactie op het standpunt van paus Franciscus dat de strijdende partijen dringend een compromis moeten sluiten en een einde moeten maken aan alle gevechten…

Vorige week verbaasde de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken door botweg te beweren dat “Oekraïne lid zal worden van de NAVO.” Hij vertelde verslaggevers onlangs in Brussel, waar de ministers van Buitenlandse Zaken bijeenkwamen om de jaarlijkse bijeenkomst van de alliantie in juli voor te bereiden: “Oekraïne zal lid worden van de NAVO. Ons doel op de top is om te helpen een brug te slaan naar dat lidmaatschap.”

Hieronder volgt de reactie van een geopolitiek commentator op deze “leugen” dat Oekraïne lid zal worden van de NAVO

Maar het is het liegen en het niveau van liegen dat verbazingwekkend is. Zoals Anthony Blinken onlangs journalisten verbijsterde door te zeggen dat “Oekraïne lid zal worden van de NAVO” – misschien wel de grootste leugen ooit van de hele oorlog, omdat de westerse leiders weten dat dit onmogelijk is en nooit kan gebeuren, zonder, dat is de volledige nederlaag en aftocht van de Russische strijdkrachten. Eigenlijk is het de op één na grootste leugen. De grootste leugen van allemaal is de leugen dat Rusland zijn zinnen heeft gezet op Europese landen om binnen te vallen en te veroveren, iets wat Stoltenberg voortdurend zegt, maar geen enkele EU-leider gelooft, wat duidelijk blijkt uit hun onverantwoorde uitputting van hun eigen raketten.

Macron speelt ook een sleutelrol in de productie van deze onwaarheden met zijn recente succes in het overtuigen van journalisten om te schrijven over “we zouden Franse troepen naar Oekraïne kunnen sturen”, terwijl hij die uitspraak in feite met zoveel voorbehoud inpakte dat hij het eigenlijk helemaal niet zei. Wat wel duidelijk is, is dat er nu een staat van paniek heerst die voelbaar is in het Westen in het algemeen en dat Macron, evenals NAVO-leiders, informele gesprekken voeren – of in ieder geval gesprekken voeren over mogelijke gesprekken – met Rusland over een soort van wat de Amerikanen graag een “uitweg” noemen voor Oekraïne en het Westen. Je zou het een “witte vlag” kunnen noemen, wat je waarschijnlijk het liedje heeft laten neuriën.
©Tyler Durden.

Reactie.

Er gebeuren vreemde dingen in het Westerse deel van deze wereld. De strijd tussen de VS en Rusland, die wordt uitgevochten in Oekraïne en Europa leegzuigt, staat op het punt van vrede. Nog niet de strijd tussen Rusland en de VS, maar kan wel de gewelddadigheden in Oekraïne stoppen.

Hier is een maar aan verbonden. Die maar is dat Rusland vele pogingen heeft ondernomen tot geweldloze compromissen betreffende het oprukken van het Westen naar de grenzen van Rusland! Er werden compromissen gesloten via de Minsk akkoorden. Deze werden door het westen verraden nog voor de inkt droog was. En dergelijke afspraken met Rusland werden doorlopend veranderd als het de VS niet beviel. Bijna al de gemaakte afspraken werden veranderd wanneer de VS daar behoefte aan had om te krijgen wat ze graag wilde! Oorlog! 

Dus heeft Poetin besloten de afspraken met de VS vast te leggen tot op de laatste punt en komma! Rusland zal zeker de veroverde delen van Oekraïne gebruiken voor een sterke onderhandeling positie en die niet zomaar opgeven! Het Westen heeft een enorm gezichtsverlies geleden sinds het dit avontuur is begonnen in Oekraïne. En dat doet erg veel pijn!

Nu worden er door het Westen pogingen ondernomen een toekomst te creëren die min of meer uitsluit dat de NAVO wordt bedreigd in haar voortbestaan.

Donald Trump heeft al verschillende keren gezegd dat in zijn komende ambtsperiode Europa niet moet rekenen op steun van de VS. Dit kan inhouden dat Donald Trump niets wil doen om de NAVO in takt te houden. Wanneer het Westen de oorlog in Oekraïne verloren heeft, zijn er plannen om de oorlogsindustrie af te breken en de wereld in te richten op vrede! Want we zijn het erover eens dat het tijd is dat de mensheid die elementen uit deze wereld verwijderd die steeds weer de rest van de mensheid zo gek krijgt voor hen een oorlog te bemannen, wapens te maken en elkaar naar het leven staan zonder elkaar ook maar iets te kunnen vertellen! Deze steeds herhaalde domheid kan pas eindigen wanneer we weer respect krijgen voor het leven op deze aarde. Want het zijn niet alleen mensen die sterven op het slagveld! Het zijn niet alleen dieren die sterven door het ondoordachte en egoïstische gedrag van mensen! Via chemische vergiften zijn we zelfs bereid onszelf te vernietigen. Ja, hoever kan domheid gaan! En in deze domheid speelt geld een zeer grote rol! Terwijl we weten dat het geld nauwelijks nog waarde heeft, blijven we toch op een ondenkbare manier verslaaft aan geld! Maar goed, ook deze mensen hebben een plaats in deze wereld!

© Piki Onder dit pseudoniem publiceert de schrijver op Facebook, daar ondervindt je meer en meer censuur vandaar dat de artikelen ook hier gepubliceerd worden. Bovendien verlaten steeds meer mensen Facebook of hebben dit ‘sociale’ platform nog nooit gebruikt.Nu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk