F-16 gevechtsvliegtuigen ‘niet langer relevant’, zegt Oekraïense militaire functionaris


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 4 jaar ‘zichtbare’ dictatuur + dag #029


De ontwikkelingen in Oekraïne gaan snel. Zo snel zelfs dat de F-16, die een paar maanden geleden nog werd bestempeld als een potentiële “game changer” in de oorlog met Rusland, nu door Oekraïense functionarissen wordt gezien als “niet langer relevant.”F-16 gevechtsvliegtuigen van Amerikaanse makelij die deze zomer naar Oekraïne komen, zijn “niet langer relevant”, heeft een hoge Oekraïense militaire functionaris gezegd. De Oekraïense luchtmacht zal naar verwachting in juli de eerste tranche van een dozijn vliegtuigen in ontvangst nemen, nadat Oekraïense piloten zijn getraind en de vliegvelden van het land zijn voorbereid, bericht The Telegraph. Vóór hun komst werden de westerse gevechtsvliegtuigen door sommigen gezien als een potentiële oorlogswinnaar die het tij van het conflict in het voordeel van Kiev zou kunnen keren. “Vaak krijgen we de wapensystemen gewoon niet op het moment dat we ze nodig hebben – ze komen wanneer ze niet meer relevant zijn,” vertelde een Oekraïense hoge officier aan de nieuwssite Politico. “Elk wapen heeft zijn eigen juiste tijd. F-16’s waren nodig in 2023; ze zullen niet geschikt zijn voor 2024.” Oekraïense troepen worden teruggeslagen door hun Russische vijand over bijna de hele 1000 km lange frontlinie – een situatie die te wijten is aan toenemende munitietekorten, deels veroorzaakt door een geblokkeerd hulppakket van 60 miljard dollar van de VS. Dit heeft de roep van Kiev om meer traditionele wapens, zoals luchtafweergeschut, artilleriehouwitsers en granaten, doen toenemen. “We hebben houwitsers en granaten nodig, honderdduizenden granaten en raketten”, zei de officier, die schatte dat Oekraïne vier miljoen granaten en twee miljoen drones nodig heeft.

Voorafgaand aan zijn aankomst in Brussel voor een bijeenkomst ter gelegenheid van de 75e verjaardag van de NAVO, riep Dmytro Kuleba, de Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken, de westerse bondgenoten van Kiev op om prioriteit te geven aan het sturen van meer Patriot luchtverdedigingsbatterijen van Amerikaanse makelij. 

“Zeven Patriot-systemen zouden optimaal zijn, maar laat ik bescheiden zijn,” zei hij. “Met vijf Patriot-batterijen kunnen we de belangrijkste industriesteden verdedigen tegen Russische raketten.”

De VS, Nederland en Duitsland hebben tot nu toe verschillende van de systemen bijgedragen, die naar schatting elk ongeveer 1 miljard dollar kosten. “En zodra we de dreiging hebben weggenomen, gaan de Patriots terug naar waar ze gestationeerd waren.”

Maar na een ontmoeting met zijn Poolse tegenhanger, Radek Sikorski, heeft de heer Kuleba zijn eis opgewaardeerd tot “alle Patriot batterijen die wereldwijd beschikbaar zijn en die aan Oekraïne geleverd kunnen worden, moeten aan Oekraïne geleverd worden.”

“Oekraïne is momenteel het enige land ter wereld dat zich bijna dagelijks verdedigt tegen aanvallen met ballistische raketten”, voegde de Oekraïense functionaris eraan toe. Tijdens hun vergadering in Brussel bespreken de ministers van Buitenlandse Zaken van de NAVO een vijfjarig militair hulppakket van 100 miljard dollar voor Oekraïne.

The Telegraph meldde dinsdag dat het plan, met de naam NATO Mission Ukraine, werd opgesteld om Kiev te beschermen tegen de “wind van politieke verandering” in de Verenigde Staten. Jens Stoltenberg, secretaris-generaal van de alliantie, zei onlangs tegen verslaggevers: “Wat duidelijk is, is dat we nieuw en meer geld nodig hebben voor Oekraïne en we hebben het over vele jaren nodig.”

Hij waarschuwde opnieuw dat het politieke conflict in het Amerikaanse Congres de troepen van Vladimir Poetin helpt om Oekraïens grondgebied in te nemen.

“Dat is een van de redenen waarom de Oekraïners het aantal artilleriegranaten moeten rantsoeneren, waarom ze problemen hebben om het op te nemen tegen de Russische troepenmacht met overweldigende militaire macht, omdat ze hen kunnen overtreffen met meer munitie en meer artillerie,” zei Stoltenberg. 

Ondertussen heeft Volodymyr Zelensky, de Oekraïense president, gewaarschuwd dat Rusland voorbereidingen treft om in juni 300.000 soldaten te mobiliseren.
©The Telegraph.

Reactie.

F-16 niet meer nodig. Enige maanden geleden schreef ik dat de F-16 niet konden worden ingezet in Oekraïne omdat de Russen apparatuur hebben om de elektronica van de F-16 te saboteren waardoor ze onbruikbaar zouden zijn!  Toch gingen de westerse politici door met het verhaal de F-16 in te zetten omdat overwicht in de lucht zwaar in het voordeel van Oekraïne zou zijn en eindelijk het front kon keren.  Nu de piloten getraind zijn en de F-16 paraat om de lucht in te gaan is het nu ineens niet meer relevant deze vliegtuigen te gebruiken. Het is heel moeilijk een F-16 op de vrije markt te verkopen! Het is veel eenvoudiger granaten te verkopen of raketten van klein formaat!

Ja, wat bedoel je daar nu weer mee? Wat ik bedoel is dat er zeer veel oorlogstuig verkocht wordt door militairen! Zelfs de door het westen geleverde tanks worden verkocht. En ja, zelfs aan Rusland! Want die betalen een relatief klein bedrag voor b.v. een Abraham, of een Leoparttank. Want het is best interessant te onderzoeken welke ingenieuze apparatuur het westen heeft in haar oorlogstuig. Want deze tanks werden geleverd omdat dit nodig was om het front te keren. Weer mislukt!

Kijken we naar de geschiedenis, dan zien we dat Rusland, als het wordt aangevallen, een onbeperkte voorraad manschappen, ja en zelfs vrouwen op de been kan brengen. Dat hebben we gezien toen Napoleon een poging deed Rusland te bezetten. Maar ook toen de Duitse legers in grote getallen een poging deden Rusland te bezetten verloor Rusland 11.000.000 militairen. Maar daarmee verzwakte het Duitse leger zo erg dat zelfs de Amerikanen konden oprukken en een deel van Europa bevrijden! We zijn daarna decennialang overspoelt met oorlogsfilms die lieten zien hoe goed de Amerikanen waren. 

De geschiedenis heeft ons geleerd dat al de oorlogen die de VS in nauwe samenwerking met de NAVO, wat toch gezien werd en misschien nog gezien wordt als het sterkste leger ter wereld, hebben verloren. We kunnen niet ontkennen dat dit allen landen waren die militair zeer zwak waren!

Ja, de wapenlobby en de verkoop van wapens is dikke business voor de aandeelhouders! Ook nu in Oekraïne worden er miljarden verdient aan de wapens die in de VS gemaakt worden. En natuurlijk moet Europa de wapens die naar Oekraïne gestuurd worden vervangen door nieuwe wapens die uit de VS komen.

En dat terwijl de Europese economie aan het in elkaar storten is! Dat veel mensen hun eten niet meer kunnen kopen. De verwarming op 19 graden moeten zetten. We in een klimaat transitie worden gedwongen die ook niet gratis is. En straks de militaire dienstplicht weer wordt hersteld omdat er nieuw vlees nodig is op de slachtvelden van een land dat deze oorlog al lang verloren heeft.

Zitten er werkelijk al A.I.-modellen in de Europese politiek? Modellen die geïnstrueerd zijn het slechts mogelijke scenario te volgen? Ben ik verplicht deze onzin, deze ontmenselijking, deze macabere dans van onze politici te accepteren? Denk het niet!

© Piki Onder dit pseudoniem publiceert de schrijver op Facebook, daar ondervindt je meer en meer censuur vandaar dat de artikelen ook hier gepubliceerd worden. Bovendien verlaten steeds meer mensen Facebook of hebben dit ‘sociale’ platform nog nooit gebruikt.Nu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk