Kan dit de EU nog redden?


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 4 jaar ‘zichtbare’ dictatuur + dag #024


EU-aanklagers beginnen corruptieonderzoek Von der Leyen – Politico Rechercheurs onderzoeken privé-sms’jes tussen de voorzitter van de Europese Commissie en de CEO van Pfizer.European Parliament / Wikimedia (CC BY 2.0 DEED)

De hoogste openbare aanklagers van de EU hebben een lopend corruptieonderzoek naar de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, overgenomen, meldde Politico op basis van een niet nader genoemde woordvoerder van het parket van Luik in België. Het onderzoek heeft betrekking op de aankoop van bijna 2 miljard Pfizer Covid-19 vaccin doses voor de EU op het hoogtepunt van de pandemie van het coronavirus. De aanklager beweert dat het hoofd van de EC onderhandelde over de miljarden overeenkomst met de CEO van de farmaceutische gigant, Albert Bourla, onder vier ogen via sms-berichten voordat de klinische tests voor het vaccin waren afgerond, bericht Politico

Von der Leyen heeft geweigerd om de inhoud van deze berichten vrij te geven en beweert dat ze deze niet kan vinden. Rechercheurs van het Europees Openbaar Ministerie (EPPO), die de afgelopen maanden aan de zaak hebben gewerkt, zijn naar verluidt van mening dat Von der Leyen zich schuldig zou kunnen maken aan “inmenging in openbare functies, vernietiging van sms- berichten, corruptie en belangenverstrengeling,” volgens juridische documenten die door Politico zijn ingezien. 

Ondanks de beschuldigingen en ondanks het feit dat Von der Leyen zelf heeft toegegeven dat ze bijna een maand lang privé heeft gecommuniceerd met Bourla voordat ze de deal van bijna €20 miljard ondertekende, is er nog geen formele aanklacht ingediend tegen de EC-chef. De zaak wordt gesteund door de regeringen van Polen en Hongarije, die ook officiële klachten hebben ingediend over Von Der Leyen’s rol in de onderhandelingen over het vaccin, aldus de bronnen van Politico. De krant merkte echter op dat Warschau de klacht introk nadat de pro-EU-regering van premier Donald Tusk vorig jaar aan de macht kwam. 

De New York Times, die in 2021 voor het eerst meldde dat er inderdaad privégesprekken hadden plaatsgevonden tussen Von Der Leyen en Bourla voorafgaand aan de ondertekening van de vaccin overeenkomst, heeft ook een rechtszaak aangespannen tegen de EC omdat deze weigert de inhoud van de sms-berichten openbaar te maken en een verzoek om toegang tot documenten heeft afgewezen.

De zaak tegen het hoofd van de EC heeft volgens EU-functionarissen “extreem veel publieke belangstelling” gewekt door de bezorgdheid dat het blok aanzienlijk meer Covid- vaccins heeft gekocht dan nodig was.

In december vorig jaar meldde Politico dat de EU-staten minstens 215 miljoen doses hadden gedumpt, wat de belastingbetaler maar liefst €4 miljard ($4,3 miljard) had gekost. Desondanks zullen de vaccins onder het contract met Pfizer naar de EU blijven stromen, in ieder geval tot 2027.
© Politico

Reactie

De EU moet vertrouwen uitstralen! De aangesloten landen betalen en ontvangen geld naar willekeur. De politici van de EU ontvangen meer geld dan landelijke politici. De EU-politici verhogen hun inkomens met grote bedragen, terwijl andere mensen dikwijls moeten vechten om er een paar % bij te krijgen.

Nu heeft Ursela von der Leyen al een riant inkomen. Haar man ook. Wanneer een hoofd van de EU gaat onderhandelen, ja persoonlijk, met de directeur van Pfizer, over de prijs van de vaccins en de hoeveelheid vaccins, dan gaan bij mij de haren overeind staan.

Want waarom heel persoonlijk? Waarom zo geheim? Waarom het verborgen blijven houden? Daar zit dan een luchtje aan! Ik laat mijn geest de vrije loop en als ik het fout heb bied ik mijn excuus aan!

Mevrouw Ursela von der Leyen kan best gedacht hebben dat ze wel wat extra’s mocht verdienen aan deze deal met Pfizer. Want te onderhandelen met Bourla zelf is ook verdacht. Wat blijft er dan over van openheid! Het is ook zeer verdacht dat Ursela geen openbaarheid wil geven over deze onderhandelingen. En als klap op de vuurpijl gaat het onderzoek nu naar Rechercheurs van het Europees Openbaar Ministerie (EPPO). Dan vraag ik me af hoeveel vertrouwen kunnen Europese burgers hebben in een instantie die voor de EU werkt.

Hier moeten verschillende landen onderzoek personeel beschikbaar stellen om dit onderzoek mede te ondersteunen en een vinger aan de pols houden. Te beginnen bij onderzoek personeel uit Hongarije omdat blijkt dat dit het land is dat nog steeds dit onderzoek wil. Polen heeft zich teruggetrokken omdat dit land nu een premier heeft die misschien wel de grootste fan is van Ursela en de EU. Donald Tusk zit er tot zijn nek in de EU en zal zeker nooit iets negatiefs naar voren brengen. En zeker niet over Ursela, dat is wel duidelijk. Het is ook een teken aan de wand dat Polen zich heeft teruggetrokken. Waarom dit onderzoek niet willen? Als er niets aan de hand is kan je toch gewoon dit onderzoek laten doen?  Dus doordat Donald Tusk Polen heeft teruggetrokken geeft hij eigenlijk toe dat er iets niet klopt.

Wanneer de EU een eerlijke en betrouwbare organisatie is waren er vele zaken uit het verleden anders aangepakt. B.v. de EU-wetgeving die door de Europese burgers waren af geserveerd. De dominante rol die de EU-commissie zich heeft toegeëigend! De pogingen om de soevereiniteit van landen die aangesloten zijn te ondermijnen! De inmenging van de EU in de oorlog in Oekraïne waar veel wapens en geld gaat naar een land dat deze oorlog al heeft verloren. De dreigementen aan landen die het niet eens zijn met het beleid hen toegezegd geld te onthouden is op zijn minst gezegd chantage! Het instellen van sancties tegen Rusland waardoor de bevolkingen het meest moeten lijden, steeds armer worden en waar de Europese landen tot derdewereldlanden gemaakt worden. Dit is niet goed en ook niet goed te praten. Dat kan zelfs Rutte niet goed praten en zelfs niet goed liegen!

Dus heb ik niet veel vertrouwen in het onderzoek dat nu wordt ingesteld.
De enige hoop die ik nog heb is dat er pogingen worden ondernomen Ursela geen tweede termijn te gunnen en haar te wippen als voorzitster van de EU-commissie. Maar wie hiervoor wel in aanmerking wil komen is mij nog niet bekend! Heb jij enig idee? Het mag zeker niet een persoon zijn die connecties heeft met het WEF, want dan worden alle Europeanen verraden!

© Piki Onder dit pseudoniem publiceert de schrijver op Facebook, daar ondervindt je meer en meer censuur vandaar dat de artikelen ook hier gepubliceerd worden. Bovendien verlaten steeds meer mensen Facebook of hebben dit ‘sociale’ platform nog nooit gebruikt.Nu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk