Nederlandse Admiraal Rob Bauer vertelt Oekraïne nieuwe troepen te blijven opstellen

Save as PDF 

Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 4 jaar ‘zichtbare’ dictatuur + dag #017


Er is geen omweg voor het tekort aan manschappen, zei admiraal Rob Bauer.Kiev moet meer mensen mobiliseren om de verliezen op het slagveld goed te maken, zei admiraal Rob Bauer, de voorzitter van het Militaire Comité van de NAVO, donderdag.

Bauer, die tussen 2017 en 2021 aan het hoofd stond van de Nederlandse strijdkrachten, maakte de opmerkingen tijdens de openingszitting van het Kiev Security Forum, dat jaarlijks wordt georganiseerd door de voormalige Oekraïense premier Arseny Yatsenyuk, bericht RT.

“Je hebt niet alleen nieuwe granaten en tanks en pantservoertuigen nodig, je hebt helaas ook nieuwe soldaten nodig, want soldaten gaan dood en soldaten raken gewond. En dan praat je over mobilisatie, dan praat je over dienstplicht,” vertelde Bauer het publiek.

Terwijl het Westen geld en munitie kan leveren, moeten de Oekraïners zorgen voor de mankracht, omdat hun land op het spel staat, voegde hij eraan toe.

De regering in Kiev heeft officieel verklaard dat er de afgelopen twee jaar slechts 31.000 soldaten zijn gesneuveld, hoewel onofficiële schattingen minstens een orde van grootte hoger liggen. Volgens westerse media opereerden de frontlinie-eenheden van Kiev begin vorige maand op een derde van hun sterkte.

In december werd er in Kiev gesproken over de behoefte aan 500.000 nieuwe dienstplichtigen om de frontlinie brigades aan te vullen en nieuwe brigades te vormen. De Oekraïense president Vladimir Zelensky zei later echter dat het niet nodig was om er zoveel te mobiliseren. Het Oekraïense parlement moet nog stemmen over amendementen op de mobilisatiewet, die tot heftige discussies hebben geleid.

Oekraïne heeft ook veel van zijn wapens en munitie verbruikt en is voor de logistiek bijna volledig afhankelijk geworden van de VS en zijn bondgenoten. In zijn toespraak op donderdag gaf Bauer toe dat de reactie van de NAVO op het conflict in Oekraïne tekortschoot wat betreft de productie van wapens en munitie. Hij pleitte voor dezelfde aanpak als tijdens de Covid-19 pandemie en de vaccin productie, waarbij hij stelde dat de hele samenleving offers zou moeten brengen. 

“Pessimisten winnen geen oorlogen,” zei Bauer. “En als je naar de feiten kijkt: er is alle reden om vertrouwen te hebben in het vermogen van Oekraïne om succes te boeken.”

Even later kondigde het Russische ministerie van Defensie de inname aan van Tonenkoye, een dorp in Donbass waarheen de Oekraïense troepen, die in februari uit Avdeevka waren verdreven, hadden geprobeerd om op terug te vallen. Mislukte tegenaanvallen hebben de troepen van Kiev tot 400 man per dag gekost, evenals door het Westen geleverde bepantsering, zoals Abrams tanks van Amerikaanse makelij, aldus de Russische legerwoordvoerder.
©RT

Reactie.

Het is toch treurig! Rob Bauer wil het vuurtje aanhouden! Maar Robby toch, je weet toch ook dat daar mensen doodgaan, uit elkaar gerukt worden tot hompen vlees die niets meer kunnen dan alleen gillen van de pijn. Waarom ben je niet humaan genoeg om te pleiten voor vrede. Waarom erken je niet dat het een hopeloze zaak is deze oorlog voort te zetten terwijl je als hoge militair toch weet dat deze oorlog een verloren oorlog is!  Welke waarde heb je als mens nog wanneer je beweerd dat er nog meer mensen geofferd moeten worden in een oorlog die het Westen zelf heeft uitgelokt! Kan je, als hoge militair, nog als mens functioneren? Ja, ik weet het, je kunt niet anders dat één kant kiezen! Dat zal je ook zeker doen! Je kunt niet anders omdat je aan die kant staat en je niet kunt kiezen voor menselijkheid. Want wanneer je de kant van de menselijkheid kiest ben je je baan kwijt. En?

Wanneer westerse hoge militairen de werkelijkheid willen zien, zien ze een verloren oorlog waar duizenden soldaten sneuvelen. Wanneer Westerse hoge militairen die werkelijkheid zien kunnen ze hun menselijkheid laten zien en adviseren deze oorlog te stoppen om mensenlevens te redden! Dan laat je de menselijke kant zien van deze waanzin. Stop deze oorlog! Stop deze waanzin!

Maar nee. Deze Rob Bauer wil vanuit Europa wapens leveren om deze verschrikkelijke oorlog nog meer slachtoffers te laten maken. En er moet nieuw vlees naar deze oorlog gestuurd! Terwijl er al veel buitenlandse soldaten vechten in Oekraïne, ook NAVO-soldaten. Rusland weet dit en heeft volgens het oorlogsrecht het recht de landen die militairen naar Oekraïne gestuurd hebben aan te vallen.

Wanneer ik de media in het Westen hoor is deze oorlog nog niet verloren en moet deze oorlog doorgaan en zelfs het liefst uitbreiden naar de rest van Europa. Wat kan hiervan de reden zijn? Moet Europa in puin veranderd worden? Moeten Europeanen lijden onder een onterechte oorlog in Europa. Wie zijn de figuren die hier opdracht toe geven. Zijn dit maniakken, figuren die hun positie misbruiken om hun heren te dienen en is Rob Bauer er één van? Is Rob Bauer een wolf in schaap kleren? 

Het is al zeer vreemd dat een hoge militair uit Nederland zich gaat bemoeien met een oorlog in een ver land. Natuurlijk weten we allemaal nog dat Rutte Nederlanders in oorlogsgevaar bracht met zijn zeer domme uitspraak – deze oorlog is onze oorlog – die hij deed om het domme deel van de Nederlanders te misleiden-! Het lijkt er dus op dat de verantwoordelijke figuren in Nederland streven naar een oorlog met Rusland. Door wapens te sturen, wat een oorlog kan uitlokken, door miljoenen euro’s te sturen, wat een oorlog kan uitlokken, door uitspraken te doen, die oorlog kunnen uitlokken, door een hoge militair uitspraken te laten doen, dat een oorlog kan uitlokken.

Nu vraag ik me af of de bevolking in Nederland bereid is dit te accepteren. Hebben de genoemde figuren het recht de Nederlandse bevolking in oorlogsgevaar te brengen? Zijn de ondernomen acties al niet een voldoende uitdaging tot het nemen van represaillemaatregelen door Rusland?

Het is Rusland die hier tot nu toe niets aan heeft gedaan om dit te laten escaleren!
Daarom wil ik Poetin bedanken namens de hele Nederlandse bevolking dat hij nog geen oorlog tegen Nederland heeft ondernomen!

© Piki Onder dit pseudoniem publiceert de schrijver op Facebook, daar ondervindt je meer en meer censuur vandaar dat de artikelen ook hier gepubliceerd worden. Bovendien verlaten steeds meer mensen Facebook of hebben dit ‘sociale’ platform nog nooit gebruikt.Nu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk