Dit is waarom de Oekraïense GUR, en niet ISIS-K, de hoofdverdachte is in de terroristische aanval op Crocus

Save as PDF 

Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 4 jaar ‘zichtbare’ dictatuur + dag #014


De GUR leerde alles over terrorisme van de CIA, maar omdat het nog steeds een kopie is, maakte het een reeks slordige fouten die resulteerden in het beschuldigen van Oekraïne in plaats van het ISIS-K-verhaal valse geloofwaardigheid te geven, schrijft Andrew Korybko.Kyrylo Boedanov, rechts, chef Oekraïense geheime dienst GUR/ President of Ukraine Volodymyr Zelensky official website/ Wikimedia/ (CC BY 4.0 DEED)

Sinds de terroristische aanslag van vorige week vrijdagavond op het Crocus City Hall in Moskou wordt er druk gespeculeerd over de vraag of ISIS-K echt verantwoordelijk was zoals de groep beweerde of dat de Oekraïense militaire inlichtingendienst GUR alles in scène heeft gezet onder de dekmantel van zijn agenten die zich voordeden als leden van die groep. De mainstream media gaan uit van het eerste scenario en doen hun uiterste best om het tweede in diskrediet te brengen, maar als we terugdenken aan de terroristische geschiedenis van de GUR en zijn banden met radicale islamisten, dan zien we dat de GUR niet boven verdenking staat.

Ze waren verantwoordelijk voor de moord op Darya Dugin in de zomer van 2022, voor de aanslag op de Krimbrug in de herfst van dat jaar, voor de moord op Vladlen Tatarsky in de lente van 2023 en voor de grensoverschrijdende terroristische invallen door het zogenaamde “Russische vrijwilligerskorps” in het afgelopen jaar. Ze zijn ook verbonden met Krim Tataarse terroristen en aan ISIS gelinkte Tsjetsjeense terroristen. De CIA is ook verbonden met deze terreurdaden en -groepen nadat de Washington Post afgelopen herfst meldde dat ze de GUR na 2014 van de grond af opnieuw opbouwden.

De hedendaagse GUR is een product van de CIA, die zeker alles wat ze leerde tijdens het voeren van de voortdurende hybride oorlog in Syrië deelde met haar protégés, om nog maar te zwijgen van hun terroristische contacten. Het was door deze nauwgezette teelt dat GUR-chef Kyrylo Boedanov zijn bloeddorst verkreeg die afgelopen lente ten toon werd gespreid toen hij verklaarde dat “we Russen hebben gedood en we zullen Russen blijven doden waar ook ter wereld tot de volledige overwinning van Oekraïne.”

Hoe dodelijk de GUR ook is geworden in de afgelopen tien jaar, het is nog steeds een namaak van de CIA en daarom wordt er verwacht dat er van tijd tot tijd slordige fouten worden gemaakt. Dit is relevant als het gaat om de laatste aanval nadat ISIS-K de verantwoordelijkheid opeiste door gebruik te maken van een verouderd nieuwssjabloon, wat suggereert dat iemand anders eerst de eer opeiste in hun naam, maar dat ISIS-K er vervolgens opportunistisch mee aan de haal ging om meer slagkracht te krijgen. Gezien zijn terroristische geschiedenis en banden met radicale islamisten, was die mysterieuze actor waarschijnlijk de GUR.

Wat er waarschijnlijk gebeurde is dat hun agenten zich voordeden als leden van die terreurgroep om een plausibele ontkenning te behouden voor het geval de geplande aanslag werd verijdeld of de terroristen achteraf werden gepakt. Een van de Tadzjieken die gevangen werd genomen in de auto die naar de Oekraïense grens reed, beweerde dat ze een maand geleden door de beheerders van een radicaal Telegramkanaal waren gerekruteerd om de aanslag uit te voeren met wapens die al in de cache zaten in ruil voor een creditcardbetaling van ongeveer 5000 dollar per persoon.

Deze staatsburgers werden waarschijnlijk uitgekozen door de GUR omdat sommigen van hen vatbaar zijn voor religieus radicalisme als gevolg van de slepende erfenis van de islamitisch geïnspireerde burgeroorlog in Tadzjikistan in de jaren 1990, hun land grenst aan het Afghaanse hoofdkwartier van ISIS-K en ze hebben visumvrije privileges om naar Rusland te reizen. Daarom werden ze naar verluidt gerekruteerd via een radicaal Telegramkanaal, lijkt de betrokkenheid van ISIS-K niet geheel onaannemelijk en konden ze gemakkelijk Rusland binnenkomen met minimale controle.

Ze waren echter niet radicaal genoeg om er met een zelfmoordaanslag op uit te trekken, zoals ISIS-K bekend staat, maar stonden toch voldoende sympathiek tegenover de ideologie van die groep om wat zij dachten dat de laatste missie van de groep was, uit te voeren in ruil voor geld. Dit verklaart waarom ze na het neerschieten van tientallen mensen en het in brand steken van de zaal van de plaats van het misdrijf wegvluchtten, wat in strijd is met wat een filiaal van die groep ooit zou doen.

Als ze Oekraïne hadden bereikt, waar de FSB bevestigde dat ze contacten hadden en president Poetin zei dat er “een raam voor hen was gemaakt…om over te steken”, dan zouden ze waarschijnlijk zijn gedood door de GUR om alles in de doofpot te stoppen. We mogen niet vergeten dat deze groep terrorisme heeft geleerd van de CIA, die op haar beurt deze praktijk heeft geperfectioneerd in Syrië gedurende de afgelopen 13 jaar van de hybride oorlog die ze daar heeft gevoerd, maar de GUR is nog steeds een namaak en daarom maakten ze drie slordige fouten.

In de volgorde waarin ze zich voordeden, was hun eerste fout het rekruteren van mensen die niet bereid waren om tot de dood op de plaats te vechten van hun komende terroristische aanval. Dit leidde ertoe dat de daders gevangen werden genomen en vertelden hoe ze waren gerekruteerd in ruil voor geld, wat een van de tekenen is dat ISIS-K niet achter het gebeurde zat omdat hun leden altijd verwachten te sterven als “martelaars”. Het feit dat deze fout werd gemaakt suggereert dan ook dat de GUR wanhopig was om door te gaan met hun plannen.

De tweede fout was dat ze hun volgelingen niet vertelden om direct na de aanval naar een safe house te vluchten om daar een contactpersoon te ontmoeten die hen later zou helpen om de grens te bereiken, maar die hen eigenlijk zou doden zodra ze elkaar zouden ontmoeten om alles in de doofpot te stoppen. Dit leidde ertoe dat ze naar de Oekraïense grens raceten en zo aan iedereen lieten zien dat ze op zijn minst het gevoel hadden dat ze daar onderdak zouden vinden, waardoor de Russische claim van Oekraïense betrokkenheid veel geloofwaardiger werd voor veel sceptische westerlingen.

En tot slot, de laatste fout was dat de GUR een verouderd nieuwssjabloon gebruikte om de aanval op te eisen namens ISIS-K, waarvan ze correct voorspelden dat ze er opportunistisch mee aan de haal zouden gaan om meer invloed te krijgen. Door dit te doen, gaven ze echter aan dat de groep zelf geen rol speelde in het organiseren van wat er gebeurde, anders zou hun modernere sjabloon zijn gebruikt. Samenbrachten deze drie slordigheidsfouten het verhaal van de Mainstream Media in diskrediet en vestigden in plaats daarvan de aandacht op de GUR.

In combinatie met zijn terroristische geschiedenis en banden met radicale islamitische groeperingen, die respectievelijk bewijzen dat het de capaciteiten en de intentie heeft om de Crocus-aanval uit te voeren, evenals de kennis die nodig is om zich online voor te doen als extremisten voor rekruteringsdoeleinden, maakt dit alles de GUR de hoofdverdachte. Het leerde alles over terrorisme van de CIA, maar omdat het nog steeds een namaak is, maakte het een reeks slordige fouten die resulteerden in belastend Oekraïne in plaats van valse geloofwaardigheid te geven aan het ISIS-K-verhaal.
©Andrew Korybko.

Reactie.

De laffe aanslag op weerloze mensen in Parijs verafschuwden de mensen in het Westen. Dat doe je toch niet! Je dood toch geen weerloze mensen. Wel dus! Nu waren het Russen die schijnbaar ineens geen mensen meer zijn in de ogen van figuren die toch de titel mens mogen dragen omdat ze er uitzien als mens. 

De Westerse media is hier zeker schuldig aan. Want die verkondigen het narratief van die figuren die de oorlog tussen Oekraïne en Rusland aan de gang houden. Het zal misschien nog zo ver komen dat deze oorlog zich uitbreidt naar Europa. Dan zal de kleine groep Amerikaanse figuren die dit allemaal graag zien gebeuren zich de handen wrijven! Want meer oorlog betekend meer wapens en meer wapens betekend meer geld en meer geld betekend meer macht. Meer macht betekend meer onderdrukking! En ja, jij werkt hier ook aan mee! Je doet je best, je voedt je kinderen op naar beste kunnen, je werkt, je verdient geld en je betaalt belasting. En daar gaat het fout! Althans wanneer je beseft dat een deel van die belasting gebruikt wordt om wapens te kopen, die deels naar Oekraïne gaan om daar de oorlog langer te laten duren. Dat gebeurt ook met het geld dat naar Oekraïne verdwijnt! Deels wordt dat gebruikt voor de oorlogshandhaving en deels om daarmee de geheime dienst van Oekraïne te voorzien van de juiste mogelijkheden om in Rusland aanslagen te plegen op volkomen onschuldige burgers!

Want zoals je hebt kunnen lezen in het bovenstaande artikel, weet je inmiddels dat het niet een terroristische organisatie is die genoemd werd in de Westerse media. Want daar hadden ze het over IS leden die deze aanslag gepleegd zouden hebben! Maar dit verhaal hoor je niet op de Westerse media. Die hebben opdracht een heel ander verhaal te vertellen! En omdat jij niet weet hoe de vork werkelijk in de steel zit is jouw mogelijkheid tot de werkelijkheid beperkt tot wat je voorgeschoteld krijgt, Leugens, verdraaiingen en manipulaties! Want anders kan je misschien bedenken dat jouw belastinggeld verkeerd wordt besteed!

De opzet was bekend bij de Amerikanen! Die waarschuwde de Amerikanen die in Moscow wonen. Die kregen de waarschuwing niet naar manifestaties te gaan. Gek hè, Amerikaanse burgers kregen de waarschuwing voorlopig niet naar bijeenkomsten te gaan waar veel mensen kwamen. Voor mij houdt een dergelijke waarschuwing in dat er iets op handen is dat gevaarlijk kan zijn. Dus kan ik concluderen dat de Amerikanen op de hoogte waren dat er iets zou gebeuren. Neem ik daarbij de wetenschap dat de Oekraïnse geheime dienst sinds 2014 getraind werd door de CIA, dan weet ik dat via de CIA de Oekraïnse geheime dienst opdracht heeft gekregen tot een dergelijke aanslag. 

Het is duidelijk dat de NAVO-landen er alles aan doen de oorlog te willen uitbreiden tot een grote oorlog buiten Oekraïne! Tot nu toe heeft Poetin zich beseft dat een dergelijke oorlog nog meer slachtoffers geeft. Aan beide kanten! En zich terughoudend opstelt! Want het Westen, met name politici van de NAVO-landen worden gedwongen tot een uitbreiding van deze oorlog in opdracht van de VS!

© Piki Onder dit pseudoniem publiceert de schrijver op Facebook, daar ondervindt je meer en meer censuur vandaar dat de artikelen ook hier gepubliceerd worden. Bovendien verlaten steeds meer mensen Facebook of hebben dit ‘sociale’ platform nog nooit gebruikt.Nu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk