Gezonde voeding een utopie, …


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 4 jaar ‘zichtbare’ dictatuur + dag #009


In 2020 / 2021 leerde ik Hugo kennen bij de wekelijkse demonstraties in in het franse plaatsje Autun. We bezochten zijn zeer grote tuin waar hij een variëteit aan groenten en fruit kweekt en leerde al snel dat hij passie heeft voor alles wat met zaden en gezonde voeding te maken heeft. Op telegram vind je hem onder de naam Mr Mycelium (netwerk van schimmeldraden)


Hi Henk. Je maakte laatst een opmerking over nutriënten in voeding die verdwijnen. Dat is ook de informatie die ik her en der krijg. Jij vroeg me er een artikeltje over te schrijven. Dus bij deze. Er zijn verschillende factoren die hier een rol bij spelen. De belangrijkste is dat kwekers en supermarkten 0,0% belang hebben bij het verkopen van voeding die voedt. Wat belangrijk is voor hen, is dat het er “perfect” uitziet, lang houdbaar is en goed vervoerbaar is.

Er zijn onderzoeken gedaan waaruit blijkt dat juist de plekjes op appels waar insecten gebeten hebben en het fruit een korstje maakt gezond is. Die korstjes zitten boordevol met antioxidanten die belangrijk zijn tegen kanker. De Westerse obsessie met “perfectie” leidt tot antioxidant tekorten en een kankerepidemie is ogenblikkelijk mijn onbescheiden standpunt.

Mensen zijn steeds minder kruiden gaan gebruiken in Europa, daar waar het in de middeleeuwen gewoon was een dozijn kruiden aan een maaltijd toe te voegen is het dat nu niet meer. Nou wil ik niet beweren dat het lukraak door elkaar mengen van kruiden nou een panacea oplevert voor gezondheid. Integendeel zelfs.

Ik respecteer de phytotherapie en de wetenschappelijke methodes die ertoe leiden dat we eindelijk wat inzicht kunnen krijgen in wat die verdomde plantjes nou allemaal voor interessante afweerstoffen in hun plantenweefsel stoppen en wat dat voor mensen kan betekenen. Helaas staat het belang van de industrie diametraal tegenover het belang van phytotherapisten. Dus is er weinig onderzoek naar planteneigenschappen, alleen maar naar het onttrekken van die belangrijke stoffen en chemisch nabootsen.

Pilletjes verkopen.

Het verdringen van kruiden komt voort uit de algemene smaakvervlakking en het verkopen. We weten allemaal wel dat spruiten vroeger veel “viezer” waren en lof en andijvie ook. Kwekers leveren boeren gewoon wat consumenten willen.. Zoete groentes met weinig bitterstoffen. Ook hier geldt weer dat dat leidt tot een exit van voedingsstoffen. Want juist die bittere smaak waar je doorheen moet bijten hoort bij opgroeien. Ik pleit hier niet voor het zo bitter mogelijk maken van eetwaar, want er zijn echt wel belangrijke bitterstoffen die helemaal niet gezond zijn of zelfs giftig.

Maar dat gif is door plantenkwekers de afgelopen paar duizend jaar er wel uit gekweekt ook.

Het trainen van de smaakpapillen is belangrijk. Bier, wie herinnert zich niet dat de eerste paar best wel even een hindernis waren. Toch kweken moderne microbrouwerijtjes leuke hop bitterstoffen erin.

Het vervoeren van boerderij naar consument. De weg is alleen maar langer geworden! Die groene zooi en gekleurde fruitdingetjes moeten vooral goed bestand zijn tegen gehobbel en vervoer. 

Hoe harder dat spul, des te beter bestand, hoe langer men de weinige overgebleven voedingstoffen er uitkookt. Prachtig verdien modelletje voor de steeds zwakker wordende populatie die massaal aan de vitamine pillen gaat.

En dan hebben we nog van die prachtige sprays die die appels rustig een halfjaar goed houden. Pech dat de voedingstoffen tot het nulpunt dalen. Merkt die consument toch niet. Vroeger, toen alles nog beter was. Toen hadden we gewoon diversiteit. Voor elke dag kon je in het Verenigd Koninkrijk een ander appelras eten het jaar rond. En dat is dan nog maar een fractie van het wilde potentieel aan appels wat er bijvoorbeeld in de wilde appelbossen van Kazachstan geloof ik is. Dat kruist daar maar aan. Elke appelboom is een unieke.

Helaas wordt dat in hoog tempo omgekapt, want dan kijken onze natuurbeschermers / bedriegers de andere kant op.

En als je denkt je eigen groenten te gaan verbouwen kom je bedrogen uit.

Moderne zaadbedrijven is er alles aan gelegen de consument op te zadelen met zaden die werkelijk helemaal niet geschikt zijn om te groeien zonder totaal geweekt te worden in baden van bestrijdingsmiddelen, kunstmest nodig hebben die de aarde verpest door het microleven te vernietigen waardoor het nodig wordt steeds maar meer kunstmest te strooien, ze kunnen niet tegen kou en hitte.

Het is werkelijk dramatisch en erop gericht om de onschuldige groentekweker zijn laatste geld uit de zak te kloppen en op te zadelen met een eindproduct wat net zo smakeloos is als wat er in de supermarkt ligt, maar je kan het wel eindeloos bewaren! Hoi!

De markt dwingt bijvoorbeeld kersenkwekers steeds eerder bloeiende kersenrassen te zetten, bij de tuincentra liggen uiteraard dezelfde kersenrassen. Weten die consumenten veel… Bovendien, moet niet zo wezen dat ze kersen krijgen, dan verkopen de supermarkten straks niks meer, dat zou veel te zielig wezen voor de aandeelhouders van de AH.

Gelukkig is er eindelijk een kentering waarneembaar. Mensen zijn zeer wantrouwig geworden sinds de Covid hysterie, de gedwongen vaccinaties, het forever opzijschuiven van rechten, de economische oorlog tegen de spaarder, de huizenbezitter, het gemak waarmee de Europesche bank de geldstroom aanzet en het grootschalig bedrog van de opgekochte bedrijfsmedia met hun verhaal over dat werkelijk alles door Poetin of klimaatverandering komt.

Mensen willen weer op hen gerichte variëteiten krijgen met smaak en ingrediënten. En aangezien we 0,0 hebben te verwachten van de industriële zaadindustrie verweven met het chemisch landbouwcomplex ontstaan er nu her en der volksinitiatieven om zaden te bewaren door mensen zelf en onderling te ruilen welke variëteiten goed waren. De beste variëteiten worden roekeloos bij elkaar gemengd om de goede eigenschappen van de ouders nog eens te verenigen en te komen tot sterke planten die tegen een stootje kunnen, niet veel externe inputs nodig hebben en als dat allemaal gelukt is op smaak te selecteren. En dat is allemaal helemaal geen hocus pocus, het is gewoon hoe het altijd al was, boeren ruilden altijd hun beste zaden uit onderling. Zaadbedrijven bestonden immers niet. Van genen had nog nooit iemand gehoord, hooguit van Mendel. En alhoewel de moderne wetenschap er eindelijk achterkomt dat de volkswijsheden van verre vreemde volken dat alles met elkaar verbonden is in de natuur. Dat bomen communiceren en hun jongen voeden via mycelianetwerken is hen geen enkele bescheidenheid toebedeeld.

Planten kapselen hun helper bacteria in en vervoeren die naar de zaaddoos van hun nageslacht. Bacteriën bewegen in en door de wortels heen van planten en blijken daar genen aan en uit te zetten en het phenotype van de plant mede te bepalen. Net dikke vette pech dat we er alles aan gedaan hebben om het bodemleven te verwoesten sinds de tweede wereldoorlog. Zonder afbreuk te willen doen aan de enorme prestatie die onze boeren hebben geleverd door een exploderende bevolking te voeden, wil ik wel graag de “wetenschap” door de stront sleuren, wat een huichelende bende is dat volk, smerige zakkenvullers.

Er zijn 90 duizend eetbare planten. 95% van wat we het plantaardige eten komt van 30 plantensoorten. En 65% van 3… Dus we laten een enorm potentieel liggen. En daarbij een enorm aantal voedingsstoffen die onze darmflora zouden kunnen versterken door diversificatie. Zoals bekend verschraalt het darmflora systeem van Westerse mensen in alarmerend tempo met vele welvaartsziekten tot gevolg. Er valt uit bijvoorbeeld zilverwortel of aardaker een goed smakend knolletje te kweken.Er worden pogingen ondernomen om wilde soorten te domesticeren door blijvend te selecteren en uitzaaien.

… Noot: mooie bijdrage van Hugo, … ik denk dat gezien de passie die ik proef dat hier nog wel een vervolg op gaat komen in de toekomst. Bericht delen: Bericht delen op je eigen website of blog.
Graag, zo werkt het, …


Hoe vertel je gevaccineerden dat ze mogelijk gevaar lopen [?] Eigenlijk niet belangrijk, als je het maar verteld, als de dokter, media en overheid hun taak verzaken moeten wij het doen om een rein geweten te houden !! Daar gaat onderstaande liedje over !! Start a revolution in your heart.
Mijn oude protestliedje uit 2010 maar eigenlijk voor -NU- geschreven:
Hope Comes In The Dark – River Zydeco Band feat Me Myself and I


Bij elke website zou je bij het eerste bezoek moeten kijken wie de schrijver is en wat hem motiveert om dit te doen, mag ik je uitnodigen om even te kijken met wie je te maken hebt, of je een klik hebt met mij. Uitzoeken of je dezelfde visie hebt?Over mij: Statement, visie en doelNu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk