Oekraïnes Koekiemonster vertrekt: Haar opdracht mislukt!

Save as PDF 

Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 3 jaar ‘zichtbare’ dictatuur + dag #361


Een dikke vette rat verlaat het schip. Je zou dit kunnen interpreteren als de erkenning van het ministerie van Buitenlandse Zaken dat de oorlog van de VS tegen Rusland in Oekraïne een nederlaag is.Over het terugtreden van staatssecretaris voor politieke zaken Victoria Nuland – Anthony Blinken/ Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Victoria Nuland heeft me laten weten dat ze van plan is de komende weken terug te treden als Under Secretary of State for Political Affairs – een rol waarin ze de belofte van President Biden verpersoonlijkte om diplomatie weer centraal te stellen in ons buitenlands beleid en Amerika’s wereldwijde leiderschap nieuw leven in te blazen op een cruciaal moment voor onze natie en de wereld.

[Het is Toria’s leiderschap in Oekraïne dat diplomaten en studenten buitenlands beleid nog jaren zullen bestuderen. Haar inspanningen zijn onmisbaar geweest bij het confronteren van Poetins invasie in Oekraïne, het samenbrengen van een wereldwijde coalitie om zijn strategische mislukking te verzekeren, en het helpen van Oekraïne om toe te werken naar de dag waarop het in staat zal zijn om sterk op eigen benen te staan – democratisch, economisch en militair.

President Biden en ik hebben onze Under Secretary for Management John Bass gevraagd om waarnemend Under Secretary of State for Political Affairs te zijn totdat Toria’s vervanger is bevestigd.

Victoria Nuland, lid van de neoconservatieve Kagan-clan, is pas 62 jaar oud – te jong om geregeld met pensioen te gaan, schrijft Bernhard.

Ze zal herinnerd worden voor het uitdelen van koekjes aan anti-regeringsdemonstranten in Oekraïne en voor het installeren van het coupregime van 2014.

Dat was haar belangrijkste project op het ministerie van Buitenlandse Zaken. Maar de Maidan putsch van 2014, die van Oekraïne een stormram tegen Rusland maakte, is op een complete mislukking uitgelopen.

Rusland werd ook niet ‘verzwakt‘ door de oorlog en Oekraïne heeft ook geen andere overlevingskansen dan als een door Rusland gecontroleerd, achtergebleven door land omsloten natie in het oosten van Europa.

Gezien het feit dat er miljarden zijn uitgegeven aan Oekraïne met weinig controle en niets om te laten zien, hebben Nuland en haar familie zeker wat bijverdiend. Je kunt je afvragen of de lopende en komende onderzoeken naar het zwarte gat in Oekraïne hen ongemoeid zullen laten.

Nu zelfs de commentatoren van de Guardian zich bewust worden van de puinhoop die ze hebben helpen creëren, is het hoog tijd dat ook de Europese politici deze realiteit eindelijk accepteren:

West-Europa heeft er geen denkbaar belang bij om de oorlog in Oekraïne te laten escaleren door een uitwisseling van langeafstandsraketten. Hoewel het zijn logistieke steun aan de Oekraïense strijdkrachten zou moeten voortzetten, heeft het geen strategisch belang bij de wens van Kiev om Rusland te verdrijven uit de overwegend Russisch sprekende gebieden van de Krim of Donbas. Het heeft er alle belang bij om ijverig te streven naar een spoedige regeling en te beginnen met de wederopbouw van Oekraïne.

De “soft power” sancties van het Westen tegen Rusland hebben jammerlijk gefaald en de wereldeconomie verstoord. Sancties zijn misschien geliefd bij westerse diplomaten en denktanks. Ze kunnen zelfs iemand pijn doen – niet in het minst de energiegebruikers van Groot-Brittannië – maar ze hebben de Russische economie niet verwoest of Poetin van gedachten doen veranderen. Dit jaar zal de groei van Rusland naar verwachting die van Groot-Brittannië overtreffen.

De onbeholpen incompetentie van een kwart eeuw westerse militaire interventies had ons wat moeten leren. Blijkbaar niet.
©Bernhard

Reactie.

Nu weet ik het even niet meer. Victoria Nuland, een vrouw, althans dat nemen we aan gezien haar voorkomen. Ursela von der Leyen, een vrouw, althans gezien haar voorkomen. Geen Kenaus! Want dat zijn vrouwen die moedig zijn! Althans gezien de geschiedenis. Het verbaast me dat er vrouwen zijn die beslissingen nemen en doordrukken die zo fnuikend zijn en zoveel mensenlevens nemen! Niet dat mannen dat niet doen, verre van dat!

Maar Nuland is de architect van de coup in 2014 in Kiev. Is ook de architect van de opbouw van het leger, de bewapening en de aanslagen op de provincies die zich wilde afscheiden van Oekraïne! En, niet te vergeten, de opbouw naar een oorlog IN Rusland! Want dat was uiteindelijk de bedoeling van de enorme opbouw van de verschillende Nazi regimenten van de Oekraïners. Want Oekraïne was het verkozen land om Rusland aan te vallen. Oekraïne werd misbruikt, net als de NAVO door de Amerikanen werd en wordt gebruikt om landen als Afghanistan, Iran, Libië en Syrië aan te vallen. 

Hiermee schoffeerde de Amerikanen de overeenkomst tussen de NAVO-landen. Het belangrijkste om de NAVO op te richten was de overeenkomst om de aangesloten landen te helpen wanneer één van de aangesloten landen werd aangevallen door een land buiten de NAVO-landen! Afghanistan, Iran, Libië en Syrië vielen geen enkel NAVO-land aan. Nee, ze werden op zeer laffe wijze aangevallen door de NAVO-landen!

Voor Nederland heeft Balkenende hier de verantwoordelijkheid voor het sturen van troepen naar Afghanistan. En dus de verantwoordelijkheid voor de dood van Nederlandse militairen en de door de Nederlands militairen gedode burgers in dat land. En toen één schaap over de dam was, was het niet moeilijk meer en volgden de anderen schapen premiers die verantwoordelijk waren voor het sturen van troepen naar Irak, Libië en Syrië! Waar blijven de oorlogstribunalen?

En wat Victoria Nuland heeft veroorzaakt, in opdracht natuurlijk van Obama -die zelfs, volkomen onterecht, de Nobelprijs voor de vrede kreeg- zal misschien weer uitmonden in het sturen van NAVO-troepen naar Oekraïne. Maar Rusland heeft geen NAVO-land aangevallen. NEE, wat Nuland heeft veroorzaakt loopt nu uit op een enorm verlies van Oekraïnse militairen en burgers, Franse militairen uit het Vreemdelingen Legioen en huursoldaten uit verschillende landen. En nu vlucht ze! 

De rol die de CIA hier heeft gespeeld is ook heel smerig. Vlak na de coup kreeg ik al bericht dat John Brennan, hoofd CIA Oost-Europa, afreisde naar Oekraïne. Dan weet je al dat daar iets groots gaat gebeuren! Hierover heb ik toentertijd enige artikelen gewijd. Ook aan de trollenrol van Nuland, en uitgelegd wat de gevolgen konden zijn! Want dat is mijn rol! Kijken wat de gevolgen kunnen zijn van acties die zich voordoen in deze wereld.Hoe langer deze Proxyoorlog duurt,  hoe meer eisen zal Rusland stellen. Rusland tot aan de Djepper, de rest verdeeld door Polen Hongarije en Bulgarije. En een klein stukje om Kiev dat Oekraïne blijft! Tel uit je winst NAVO-landen! 

© Piki Onder dit pseudoniem publiceert de schrijver op Facebook, daar ondervindt je meer en meer censuur vandaar dat de artikelen ook hier gepubliceerd worden. Bovendien verlaten steeds meer mensen Facebook of hebben dit ‘sociale’ platform nog nooit gebruikt.Nu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk