Klimaatverandering: “De grootste Fout!“


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 3 jaar ‘zichtbare’ dictatuur + dag #350


Wetenschappers proberen riskante lucht- en waterexperimenten in de hoop ‘klimaatverandering’ te stoppenWetenschappers die wanhopig proberen de ‘klimaatverandering’ te stoppen of om te keren, dumpen chemicaliën in de oceaan en spuiten zout water in de lucht. Wat kan er misgaan? Ik bespreek de korte en lange termijn.

De Wall Street Journal meldt dat wetenschappers hun toevlucht nemen tot ondenkbare oplossingen om de planeet af te koelen, bericht Mish Talk.

Chemicaliën in de oceaan dumpen? Zout water in wolken spuiten? Reflecterende deeltjes in de lucht injecteren? Wetenschappers nemen hun toevlucht tot ooit ondenkbare technieken om de planeet af te koelen omdat de wereldwijde inspanningen om de uitstoot van broeikasgassen te beperken mislukken.

Deze benaderingen van geoengineering werden ooit als taboe beschouwd door wetenschappers en regelgevers die vreesden dat het sleutelen aan het milieu onbedoelde gevolgen zou kunnen hebben, maar nu ontvangen onderzoekers belastinggeld en privé-investeringen om uit het lab te komen en deze methoden buiten te testen.

Het klimaat manipuleren

Experimenten aan de gang

Marine Cloud Brightening: Onderzoekers aan boord van een schip voor de noordoostkust van Australië bij de Whitsunday-eilanden spuiten een pekelachtig mengsel door hogedruksproeiers in de lucht in een poging om laaghangende wolken die zich boven de oceaan vormen helderder te maken. Wetenschappers hopen dat grotere, helderdere wolken zonlicht van de aarde zullen weerkaatsen, het oceaanoppervlak in de schaduw zullen stellen en de wateren rond het Groot Barrièrerif, waar de opwarming van de oceaan heeft bijgedragen aan de massale koraalafsterving, zullen afkoelen. Het onderzoeksproject, bekend als marine cloud brightening, wordt geleid door de Southern Cross University als onderdeel van het 64,55 miljoen dollar of 100 miljoen Australische dollar kostende Reef Restoration and Adaptation Program.

Stardust Solutions: In Israël is een startup genaamd Stardust Solutions begonnen met het testen van een systeem om een wolk van kleine reflecterende deeltjes te verspreiden op een hoogte van ongeveer 60.000 feet, waardoor zonlicht van de aarde wordt weg gekaatst om de atmosfeer af te koelen in een concept dat bekend staat als zonnestralingsbeheer, of SRM.

Loog dumpen in de oceaan: In Massachusetts zijn onderzoekers van het Woods Hole Oceanographic Institution van plan om deze zomer 6.000 gallons van een vloeibare oplossing van natriumhydroxide, een bestanddeel van loog, in de oceaan te gieten 10 mijl ten zuiden van Martha’s Vineyard. Ze hopen dat de chemische basis zal werken als een grote tablet Tums, die de zuurgraad van het oppervlaktewater zal verlagen en 20 ton kooldioxide uit de atmosfeer zal absorberen en veilig zal opslaan in de oceaan.

Dit doet me denken aan een halfbakken idee uit de jaren zestig dat we op de middelbare school bespraken. Het idee was toen om houtskool op het pakijs te spuiten om de wereldwijde afkoeling te stoppen.

Vulkanen nodig?

Experimenten om de atmosfeer af te koelen door zonlicht van de aarde weg te reflecteren zijn een poging om na te bootsen wat er gebeurt als een vulkaan uitbarst. In 1991 spuwde Mount Pinatubo, een actieve vulkaan op de Filippijnen, zwavel en as in de bovenste atmosfeer, waardoor de temperatuur van de aarde een jaar lang met 0,5 graden Celsius daalde.

Maar tot een paar jaar geleden verzetten veel wetenschappers zich tegen menselijke interventies, uit angst voor een glibberig pad dat de samenleving in staat zou stellen om moeilijke beslissingen over het verminderen van de uitstoot te vermijden en dat uiteindelijk een averechts effect zou kunnen hebben.

Zon-klimaatinterventie

Diagram van de zon-klimaatinterventie uit het document van het Witte Huis waarnaar hieronder wordt verwezen. Ja, laten we as in de lucht gooien. Wat kan er misgaan? Loog in de oceaan? Hé, waarom niet? Als we te veel as in de lucht en loog in de oceaan krijgen, kunnen we het eruit halen, toch?

Richtlijnen Witte Huis

Maak je geen zorgen, president Biden heeft Richtlijnen voor  Solar Radiation Modification.

Dit onderzoeksplan is opgesteld naar aanleiding van een eis in de gezamenlijke toelichting bij afdeling B van de geconsolideerde begrotingswet voor 2022, waarin het Office of Science and Technology Policy (OSTP) wordt opgedragen om met steun van de National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) een onderzoeksplan op te stellen voor “zon en andere snelle klimaatinterventies”.

We hebben niet alleen helderdere wolken nodig, we hebben ook meer as in de lucht nodig om hem donkerder te maken. Ik weet zeker dat als we biljoenen dollars kunnen uitgeven om wolken helderder te maken door zout water in de lucht te spuiten en tegelijkertijd de hemel donkerder te maken, dat alles dan geweldig zal zijn. Maar serieus, denkt iemand echt dat dit idee wereldwijd kan worden toegepast? Tegen welke kosten?

Risico’s op korte en lange termijn

Ironisch genoeg is het risico op korte termijn dat een van deze plannen daadwerkelijk succesvol is. En vergeet niet dat gegevens zullen worden gemanipuleerd om succes aan te tonen, alleen maar om meer financiering te krijgen. Dan zullen we de uitgaven opvoeren tot een bedrag van tientallen biljoenen dollars, waarbij we moeder natuur overhoop halen, om vervolgens het risico op de lange termijn tegen te komen.

Het risico op de lange termijn is dat we iets heel stoms doen zoals houtskool op de Noordpool dumpen, zoals in de jaren zestig werd voorgesteld om het ijs op de Noordpool te laten smelten.

In ander klimaat gerelateerd nieuws.
Denk eens na over de vraag Waarom zijn zonnepanelen 44 procent goedkoper in China dan in de VS?

De ware kosten van netto-nul worden onmogelijk te verbergen Op 6 februari, schreef ik  The True Costs of Net Zero Are Becoming Impossible to Hide Bloomberg meldt dat een kostenstijging van 48% de veelgeprezen windenergie plannen van Biden de grond in boort. Zelfs met enorme subsidies zijn deze projecten niet rendabel.

Biden’s Grootste Hulpmiddel

Woordvoerder Michael Kikukawa van het Witte Huis zei dat Biden “elk beschikbaar middel heeft gebruikt om de groeiende Amerikaanse offshore windindustrie te bevorderen.”

Inderdaad!

Zijn grootste instrument is een pak leugens, beginnend met de bewering dat deze projecten goedkoper zijn en zichzelf terugbetalen.
©Mish Talk.

Reactie.

De grootste fout! Wetenschappers! De naam al, Wetenschappers! Wat wetenschappers hebben gedaan zijn pogingen de natuur te evenaren. En wanneer je dat denkt te kunnen ben je erg ver van de werkelijkheid gedwaald! Het zal ze zeer waarschijnlijk een gevoel van macht geven, en natuurlijk een goed betaalde baan, die je ook niet zomaar opgeeft! Wat ook gebeurt is dat de bevolking tegen de wetenschap opkijkt omdat ze ook denken dat wetenschappers geleerde mensen zijn die deze wereld van de ondergang kunnen redden. Niets is minder waar!!!

Echte wetenschappers onderzoeken de natuur! Kijken hoe de natuur het doet. Maar ook wetenschappers leven te kort om dat werkelijk te kunnen doen! De natuur heeft miljoenen jaren ervaring en tijd gehad om te kunnen veranderen, zich aan te passen aan een nieuwe situatie!

Als we eerlijk terugkijken wat de wetenschap ons heeft gegeven, en waar ze nu tegen strijden is de vervuiling waartegen ze nu iets willen doen. Ze geven, volkomen onterecht ons mensen de schuld van de opwarming van de aarde. Maar vergeten dat wetenschappers dit grotendeels hebben veroorzaakt!

Ook de ergste producten die deze wereld naar de knoppen helpt, hebben zij uitgevonden en zijn er nog trots op ook. En de politici lopen ook als een stel dwazen achter de wetenschap aan. Wanneer ze konden nadenken, er althans voldoende hersen capaciteit daarvoor wilde inzetten, zouden ze dit ook weten! Helaas zetten veel politici zich in deze wereld verder naar de knoppen te helpen. Ze houden zich niet bezig met het uitbannen van chemische middelen die de oogst minder gezond maken en grond en grondwater verpesten. Ze houden zich niet bezig te bedenken dat het al zover gekomen is dat mensen zich laten vergiftigen met chemische middelen gegeven door onze oh zo knappen artsen in de hoop op genezing. En hier moet ik dus ook de gewone mens aanspreken die dit allemaal laten gebeuren omdat ze denken dat wetenschappers hier gelijk hebben. Verre van dat!

Vooral wanneer we kijken naar de cijfers! Want daar kijken wetenschappers ook altijd naar wanneer dat zo uitkomt. Maar niet wanneer hen dat niet uitkomt! In Nederland zijn meer dat 10.000.000 mensen chronisch ziek omdat de gezondheidszorg zo goed is? Meer dan de helft van de Nederlandse bevolking slikt dagelijks chemische medicatie en zijn er nog blij mee ook. Ze hebben niet in de gaten dat ze gewoon ziek blijven, maar de ziekte minder voelen! De oplossing is uiteindelijk operatie. En de mensen die opereren zijn daar zeer knap in. Ze moeten ook wel omdat het aanbod zeer groot is. 

De grootste fout is dat wetenschappers denken de natuur de baas te zijn. Dat alles maakbaar is! Mijn advies is, ga eens werkelijk kijken hoe de natuur oplossingen weet. Ga je hersencellen eens goed gebruiken! Want als voorbeeld is er de biologische methoden om groenten en fruit te telen, dieren te houden zonder grote inbreuk geeft op de natuur! Het is niet stikstof, koolstof of CO2 die deze wereld stuk maken, het zijn de knappe wetenschappers die denken meer verstand te hebben dan boeren! De wetenschap is schuldig, niet de boeren! Boeren worden ook tot buitengewone productie gedwongen door wetenschappers! Dat zijn dan weer financiële wetenschappers. Maar zijn die beter?

Een zichzelf respecterende wetenschappen klooit nooit met de natuur!

© Piki Onder dit pseudoniem publiceert de schrijver op Facebook, daar ondervindt je meer en meer censuur vandaar dat de artikelen ook hier gepubliceerd worden. Bovendien verlaten steeds meer mensen Facebook of hebben dit ‘sociale’ platform nog nooit gebruikt.Nu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk