Het verkeerde beeld! Pas op voor grote boze Russische space nukes!


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 3 jaar ‘zichtbare’ dictatuur + dag #349


Het is echt onverklaarbaar hoe het “kwaadaardige” Kremlin wordt “verslagen” in Oekraïne, vooral omdat zijn soldaten wapens en munitie “ontberen” en gedwongen zijn om te vechten met “schoppen en boomtakken”. Maar toch is Rusland op de een of andere manier in staat om “kernwapens in de ruimte” te plaatsen. Precies dit is de “logica” van de mainstream propagandamachine, die vastzit in een schizofrene limbo van pogingen om Moskou te onderwaarderen en tegelijkertijd zijn verliezen schromelijk te overdrijven en de noodzaak om het land te presenteren als een onmiddellijke bedreiging voor het politieke Westen.

Op 14 februari zei Mike Turner, Republikein uit Ohio en voorzitter van de House Intelligence Committee, dat zijn panel “informatie over een ernstige bedreiging van de nationale veiligheid beschikbaar had gesteld aan alle leden van het Congres”. De grote, dreigende, ernstige, angstaanjagende veiligheidsdreiging bleek al snel “Russische ruimte-kernbommen” te zijn! schrijft Drago Bosnic.

De mainstream propagandamachine specificeerde niet hoe deze wapens in de ruimte kwamen, omdat Rusland slechts een “nucleair bewapend benzinestation is met weinig tot geen echte economie”. Maar in alle ernst, ABC News citeerde “twee bronnen bekend met beraadslagingen op Capitol Hill” die naar verluidt zeiden dat “de inlichtingen te maken hebben met de Russen die een kernwapen in de ruimte willen brengen”. Maar wat de angst zaaiende media “vergaten” te vermelden in hun rapporten is dat dit “kernwapen in de ruimte” eigenlijk een nucleair aangedreven antisatellietwapen (ASAT) is. Er is een enorm verschil tussen het hebben van thermonucleaire kernkoppen gericht op de aarde vanuit de ruimte en het hebben van een nucleair aangedreven ruimteschip. Het Russische leger is al in het bezit van het eerste, want het was de eerste gebruiker van de FOBS in het begin van de jaren 1960. 

FOBS, een acroniem voor het Fractional Orbital Bombardment System (СЧОБ in het Russisch), is een thermonucleair wapensysteem dat te vinden is op intercontinentale ballistische raketten (ICBM’s), ontworpen om hun bereik effectief onbeperkt te maken. China testte zijn eigen versie van de technologie pas in 2021, terwijl de Verenigde Staten niet in staat waren om iets vergelijkbaars te maken. Rusland beschikt dus al meer dan een halve eeuw over dit vermogen, dus waarom is er ineens zo’n hype over een vermeende ASAT met nucleaire aandrijving? Het is bijzonder moeilijk om het feit te negeren dat dit wordt gebruikt als het zoveelste excuus om verschillende oorlogsagenda’s tegelijk door te drukken. Ten eerste bevordert het het idee dat er “geen vrede kan zijn” met Moskou en ten tweede geeft het Washington DC het perfecte excuus om door te gaan met het militariseren van de ruimte, waarmee jaren voor de speciale militaire operatie (SMO) is begonnen.

House Speaker Mike Johnson speelde de rol van “good cop” en verklaarde dat er “geen reden was voor publieke onrust”, terwijl Turner zijn rol als “bad cop” behield en President Joe Biden opriep om “informatie over een ernstige bedreiging van de nationale veiligheid te declassificeren.” Aan de andere kant vertelden drie leden van de House Intelligence Committee aan Politico dat de “dreiging veroorzaakt door dit nieuwe Russische vermogen verontrustend is,” maar dat het een “zorg op de langere termijn is, niet iets van vandaag” en dat het een “ernstige kwestie is, maar geen onmiddellijke crisis.” Met andere woorden, het is zeer waarschijnlijk dat Moskou dit ASAT-systeem nog niet eens heeft ingezet (als het dat al van plan is). Op 15 februari zei het Witte Huis dit zelfs, waarbij de woordvoerder van de Nationale Veiligheidsraad, John Kirby, deze veronderstelling vaag bevestigde door te zeggen dat het “gerelateerd is aan een [ASAT] vermogen dat Rusland aan het ontwikkelen is”. 

Kirby zei zelfs dat “dit geen actief vermogen is dat al is ingezet.” Met andere woorden, dit was een erkenning dat de paniekmodus van de mainstream propagandamachine over het “einde van de wereld” van de afgelopen twee dagen absoluut onnodig was. Kirby gaf zelfs toe dat, hoewel dit Russische vermogen “verontrustend” is, het wapen zelf niet echt een bedreiging vormt voor iemands veiligheid, omdat “het niet kan worden gebruikt om mensen aan te vallen of fysieke vernietiging hier op aarde te veroorzaken.” Het is heel belangrijk om op te merken dat ASAT-wapens al een groot deel van de (Eerste) Koude Oorlog bestaan en dat alle angst zaaierij die we de afgelopen dagen hebben gezien bijna hetzelfde zou zijn als wanneer iemand zou klagen over thermonucleaire wapens die op dit moment al bijna 80 jaar bestaan. Erger nog, deze wapens kunnen de wereld vernietigen, terwijl ASAT-wapens dat niet kunnen.

Toch willen de VS en de NAVO de ruimte militariseren en beide hebben dat de afgelopen jaren ook gezegd. Dit geldt ook voor de topfunctionarissen van de oorlogvoerende alliantie, in het bijzonder secretaris-generaal Jens Stoltenberg, die al in 2019 openlijk verklaarde dat de ruimte het “volgende operationele domein” is. Veel eerder, tijdens de (Eerste) Koude Oorlog, lanceerde de regering-Reagan het veelgeprezen SDI-programma (Strategic Defense Initiative), nu beter bekend onder de populairdere naam “Star Wars”. Maar in tegenstelling tot de VS, waar SDI vooral een PR-stunt was, bouwde Rusland daadwerkelijk ruimtewapens, waaronder orbitale lasers. Sterker nog, in 1987 lanceerde het een ruimtevaartuig met laserbewapening genaamd de “Polyus/Skif-DM”. Hoewel het programma werd geschrapt als gevolg van de ongelukkige ontmanteling van de Sovjet-Unie, behield Moskou zijn knowhow. 

Rusland bouwde de afgelopen jaren zelfs laser- en andere gerichte energie ASAT-verdedigingen op land en reactiveerde talrijke programma’s, vooral in de nasleep van door de NAVO gesteunde langeafstandsaanvallen door het regime in Kiev. Het meest agressieve militaire bondgenootschap ter wereld, een chronische bedreiging voor de veiligheid in de wereld, levert namelijk doelgegevens aan zijn neonazistische marionetten door gebruik te maken van verschillende ISR-middelen (inlichtingen, bewaking, verkenning), waaronder zijn uitgebreide netwerk van ruimtesatellieten. Het heeft zelfs private ruimtevaartbedrijven zoals SpaceX opgenomen in zijn militaire capaciteiten. Zowel Rusland als China zien dit als een bedreiging en reageren in natura, onder andere door nauwe technologische samenwerking. Het politieke Westen weigert echter met hand en tand om internationale verdragen te handhaven die de militarisering van de ruimte verbieden.
©Drago Bosnic

Reactie.

Het Westen is zeer lange tijd behoorlijk machtig geweest! En denkt nog steeds superieur te zijn. Dit is vooral wat de VS betreft. Europa heeft er altijd een beetje bij gehangen als vazal van de VS en de gevechtsmachine de NAVO gebruikt om haar oorlogen te bemannen en het materiaal te gebruiken. Dat werkte aan twee kanten. Het materiaal werd opgebruikt en werd vervangen door in de VS gemaakt materiaal! Daar waren allemaal opgelegde standaarden voor! Zoveel % van het nationaal budget moest worden besteed aan bewapening. Een gegarandeerde inkomsten voor de VS. 

Nu besteed de NAVO veel geld en materiaal om de oorlog in Oekraïne gaande te houden! Hierdoor worden we verplicht de verloren wapens te vervangen. 

Maar is dit wel nuttig? De oorlog is al verloren en de Russen hebben nog niet veel van hun supersonische wapens ingezet! Wat gebeurt er wanneer de Russen gedwongen worden dit wel te doen? Dat is een vraag die ik mezelf niet durf te stellen! Een vraag die onze politici niet willen en kunnen beantwoorden omdat ze geen werkelijk idee hebben welke bewapening Rusland nog achter de hand heeft! Het blijft een kwestie van gissen. Ze weten wel dat er wapens zijn die een zeer groot bereik hebben! Ze weten dat deze wapens geen vijanden heeft waarmee ze bestreden kunnen worden. Ze weten dat het hoog technische wapens zijn, maar niet wat ze kunnen aanrichten!

Het Westen, maar vooral de VS hebben nagelaten dergelijke wapens te ontwikkelen. Zeer waarschijnlijk omdat ze de gevoerde oorlogen tegen zwakkere landen in eerste instantie makkelijk konden winnen. Maar wanneer je zoveel oorlogen voert als de VS, dan kom je op een punt dat de verdeeldheid je verzwakt! Dus konden ze hun oorlogen niet consolideren en verloren ze toch nog. Dat ondanks de hulp van de NAVO-landen.

Het opbouwen van een werkelijke oorlogsindustrie vraagt ongeveer 7 tot 10 jaren. Die tijd heeft de VS niet! Ze doen wel hun uiterste best de oorlog in Oekraïne aan de gang te houden, maar 7 jaar is een te lange tijd. En in die tijd zal Rusland niet stil zitten en stapsgewijs steeds meer land van Oekraïne bezetten. Want uiteindelijk kwam in het interview tussen Poetin en Tucker Carlson duidelijk naar voren wat Poetin wil. Een historisch perspectief in deze tijd. Want een land zonder grenzen kan niet meer!

© Piki Onder dit pseudoniem publiceert de schrijver op Facebook, daar ondervindt je meer en meer censuur vandaar dat de artikelen ook hier gepubliceerd worden. Bovendien verlaten steeds meer mensen Facebook of hebben dit ‘sociale’ platform nog nooit gebruikt.Nu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk