Eindelijk eerlijke info over Rusland!

Save as PDF 

Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 3 jaar ‘zichtbare’ dictatuur + dag #348


Eindelijk eerlijke info over Rusland! Tucker Carlson gaat winkelen: Russische economie goed intact ondanks sanctiesDOOR TYLER DURDEN

Westerse bevolkingsgroepen horen de afgelopen twee jaar dat NAVO-sancties een vernietigend effect zouden hebben op de Russische economie, zozeer zelfs dat Vladimir Poetin bijna onmiddellijk zou moeten stoppen met militaire operaties in Oekraïne.  De verwijdering van Rusland uit het SWIFT-netwerk en de verstikking van de uitvoer zouden de nationale banksector en stuur het in een economische doodsspiraal.  Zowel economen van bedrijfsmedia als vertegenwoordigers van de Biden-administratie vergeleken de strategie voor financiële oorlogsvoering met een soort “cancel culture” -actie op wereldschaal.  De allereerste moderne annulering van een land.

Het spreekt voor zich dat sancties niet zijn verlopen zoals het establishment had verwacht.  Eerste berichten in Amerikaanse en Europese media beweerden dat Russische bedrijven moeite hadden om het hoofd boven water te houden en sommigen voerden aan dat de Russische bevolking zelfs in opstand zou kunnen komen tegen het Kremlin.  Maar dit was allemaal een klucht, net zoals de meeste rapporten suggereren dat de Oekraïense overwinning op handen was. 

In plaats van te imploderen, bloeit de Russische export en import.  De natie drukte eind 2023 een olie-exportstijging af, evenals toegenomen export op een aantal grondstoffen van oliehoudende zaden tot granen in 2023.  Het grootste deel van de exportstijging kan worden toegeschreven aan nauwere handelsbetrekkingen met Azië, een beweging die westerse regeringen hadden moeten verwachten.  In feite heeft de NAVO-tactiek om Oekraïne te gebruiken als proxy-slagveld alleen oosterse economieën zoals China en India dichter bij Rusland gebracht.  

Tucker Carlson, een van de weinige westerse journalisten die verslag deed van het conflict zonder anti-Russische vooringenomenheid, maakte van de gelegenheid gebruik om tijdens een bezoek aan het land te gaan winkelen in een lokaal winkelcentrum.  Het experiment was bedoeld om te onderzoeken hoeveel inflatie en economische tegenspoed het Russische publiek straften.  Wat hij in feite vond, waren relatief lage inflatie en stabiele prijsgemiddelden in vergelijking met de VS. 


Als je dacht dat de warhawks op sociale media een meltdown hadden over Carlson’s interview met Poetin, was de reactie op het bovenstaande segment absoluut hondsdol.  Critici vielen Carlson aan en beschuldigden hem ervan ‘te proberen te beweren dat de Russische economie beter is dan de Amerikaanse economie.”  Ze maakten hem ook belachelijk omdat hij in zijn analyse geen rekening hield met het Russische loon versus het Amerikaanse loon. 

Maar zoals gewoonlijk hebben de reguliere media het grotere plaatje gemist. 

Hoewel het waar is dat het gemiddelde Amerikaanse loon aanzienlijk hoger is dan het Russische loon en de dollar een grotere internationale koopkracht heeft vanwege zijn wereld reserve status, de greenback is beslist zwak in het thuisland en dit is een factor die velen in het publiek zich nog niet realiseren.  

De kosten van levensonderhoud in dollars voor één persoon in de VS zijn over de hele linie ongeveer 400% hoger dan één persoon die in Rusland woont.  Individuele items variëren – Een brood is bijvoorbeeld 500% duurder in de VS dan in Rusland, terwijl een fles cola slechts 164% duurder is.  Een appartement met één slaapkamer is in de VS 500% duurder, terwijl een biertje slechts 233% duurder is. 

De meeste critici van Carlson gebruikten de hoge gemiddelde “huishoudelijke inkomens” -cijfers in de VS en vergeleken deze met afzonderlijke inkomensnummers in Rusland.  Dit is een onnauwkeurige methodologie.  US-huishoudloon gemiddeld $ 76.000 per jaar, maar dit betreft gezinnen met meerdere inkomens.  Het gemiddelde Amerikaanse single verdiener maakt slechts $ 40.000 per jaar.  Het punt is dat, hoewel Tucker Carlson de loonkloof tussen Russen en Amerikanen over het hoofd heeft gezien, de kosten van levensonderhoud in Amerikaanse dollars nog steeds twee dingen laten zien:

1)  Amerikanen hebben de wereld reservevaluta tot hun beschikking, maar in Amerika doen ze er niet veel goeds aan.  De waarde van de dollar is voor de meeste mensen in de VS niet duidelijk totdat ze naar het buitenland reizen.  Dit is te wijten aan een uitgebreide monetaire stimulans van de Federal Reserve, die de koopkracht van de dollar binnen de Amerikaanse economie sterk heeft verminderd en alleen al sinds 2020 30% + hogere prijzen heeft veroorzaakt.

2) De belangrijkste afhaalmaaltijd van Carlson’s experiment is het gebrek aan chaos op Russische markten.  Ondanks de wereldwijde sancties die tegen hen zijn opgelegd, is Rusland steeds veerkrachtiger gebleken.  Nu hun totale inflatiepercentage in 2024 naar verwachting zal dalen tot 4,5%, lijkt het erop dat de economische oorlog tegen de natie is mislukt. 

Voor de mensen die verwachtten dat het Kremlin zou worden gereduceerd tot rookruïnes na een financiële Apocalyps vergelijkbaar met Weimar Duitsland, moet dit een teleurstellend besef zijn.  Wat we van deze uitkomst kunnen leren, is dat handel een manier vindt en het annuleren van een heel land is niet zo eenvoudig als sommigen zouden denken.
© TYLER DURDEN

Reactie.

Voor welk deel van de wereld is de werkelijkheid belangrijk! Van de Westerse gebieden weten we dat daar de media veel liegen, de werkelijke gebeurtenissen verdraaid worden, informatie wordt achtergehouden en dat de zichtbare media alleen mensen plaatst die het met elkaar eens zijn. Iemand met een andere mening wordt nauwelijks uitgenodigd te zeggen wat die op het hart heeft. En gebeurt dit wel, dan kan deze persoon nooit zijn verhaal helemaal afmaken door de interrupties die dan plaatsvinden. Dit gebeurt ook in de tweede Kamer. Iemand die de waarheid zegt wordt met soms infantiele vragen bestookt om hiermee de toegestane spreektijd op te stoken. Dan weet je al dat de persoon die een partij vertegenwoordigt hiertoe wordt aangezet!

Laten we ook Julian Assange niet vergeten die gevangen zit omdat hij de staatsmisdaden tegen de menselijkheid en oorlogsmisdaden openbaarden! Net zoals uit de opmerkingen van Tucker Carlson naar voren komt dat het leven in, althans Moscow, veel beter en goedkoper is dan in ons onvolprezen Westen.

We leven in een autocratie die steeds meer neigt naar dictatuur. Om een voorbeeld te noemen heeft Frankrijk een wet aangenomen die kritiek op de Corona vaccinaties verbiedt. Wanneer je kritiek hebt op iets, heb je daar een reden voor. Nog even en je mag geen kritiek meer hebben op elektrische auto’s! Op een behandeling is het ziekenhuis, op het vlees van de slager en het brood van de bakker. In Frankrijk hebben we Macron, een president die, net als in Nederland een stroman is van het Wereld Economisch Forum. Daar mag je straks ook geen kritiek meer op hebben! 

Je wordt dus verplicht het leven kritiekloos door te leven! Wat voor leven is dat? Bedoelt het WEF dat dit is wat je gelukkig maakt? Verplicht, op straffe van jaren gevangenis of een fikse boeten nergens meer kritiek op te hebben. Het ultieme geluk is dus kritiekloos door het leven te gaan waardoor je blij bent niet in de gevangenis door te brengen!

En te bedenken dat we geleid worden door figuren die hier helemaal achter staan. Dit omdat de meeste Europese politici in het klasje van Klaus Schwab hun indoctrinatie theorieën hebben geleerd. Waarin de hoofdrol is weggelegd van het vak: ”hoe kunnen we de bevolking het best belazeren, misleiden, uitbuiten zonder dat ze dit te vlug doorhebben! Nu, de resultaten zijn zichtbaar.

Tot nu toe zijn het alleen de boeren die dit doorhebben omdat die nu het water aan de lippen hebben! Nu de burgers nog!

© Piki Onder dit pseudoniem publiceert de schrijver op Facebook, daar ondervindt je meer en meer censuur vandaar dat de artikelen ook hier gepubliceerd worden. Bovendien verlaten steeds meer mensen Facebook of hebben dit ‘sociale’ platform nog nooit gebruikt.Nu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk