Spreek en spelfouten, ik sta er niet ‘verstomt’ van!

Save as PDF 

Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 3 jaar ‘zichtbare’ dictatuur + dag #339


Van verboden woorden tot taalpuristen, je zal het er mee moeten doen wie ik ben en als jij me ‘ook al’ niet meer wil ‘horen’ dan “leg ik doar echt ginne ene seconde wakker van. T’is moar da ge ut wit”, dat zouden ze zo zeggen in Brabant. Afhankelijk van welke plaats je toevallig bent op dat moment. 


Dialect, eigenlijk best lekker om te spreken en luisteren, zolang je elkaar maar begrijpt en was daar -ooit- de taal niet voor gemaakt? Om gedachten, ideeën  en dagelijkse zaken te regelen en uit te wisselen. Taalregels, ik begin er steeds minder om te malen.

Vooral nu ik een nieuwe taal aan het leren ben op mijn 71ste. Frans nog wel, … ik doe gewoon en kom een eind, maar kloppen doet het natuurlijk voor geen meter. Wie zou al die regels verzonnen hebben met al die uitzonderingen die ik mijn hele leven nooit meer ga ontdekken. 

Ik ben rebels, ik hou van een beetje speelse rebellie maar begin met de dag ook meer te neigen naar een echte revolutie, ik bedoel eentje met guillotine en al (dat heb ik opgezocht zodat daar geen misverstand door kan ontstaan). Een onthoofdingstoestel las ik. Iets zeldzaams dat mijn spellingscorrectie weer niet snapte. 

Iedereen heeft het over AI, kunstmatige intelligentie, maar een spelling correctie die dat perfect kan hebben ze nog niet uitgevonden. Daar zit je dan met je ouderdom dyslexie waar elke zin minimaal de helft een rode lijn heeft onder een woord dat schreeuwt, nakijken die handel. Vaak gebeurd dat nu automatisch waardoor ik bij het teruglezen zelf niet meer begrijp hoe die zin opgebouwd is [?]

Daar komt nog bij dat meer en meer mensen niet meer begrijpen, willen begrijpen waar je over schrijft. Er zijn de verboden woorden als negerzoen, immigrant, etc, etc (Waar ik echt het schijt aan heb).

Maar we leven tegenwoordig bovendien in twee verschillende werelden. De wereld van het TV nieuws en de echte wereld en die liggen zover uit elkaar dat ik regelmatig een spreek verbod krijg -LETTERLIJK- het -ik wil het niet weten syndroom- vooral als het -V- woord dreigt te vallen, juist het “vaxperiment” woord -zelf bedacht- maar mijn spellingscorrectie is niet zelflerend.

Terug naar de revolutie, want ik dwaal af. Met revolutionaire gedachten zit ik natuurlijk wel goed hier in Frankrijk waar ze dit in feite uitgevonden hebben. 

Hoe zou zo’n revolutie vroeger eigenlijk ontstaan zijn, in de ontmoetingsplaats bij uitstek denk ik, een soort café [?]. Die zijn nu voor een deel failliet gegaan tijdens de lockdown / confinement maar daar staat internet tegenover. Het is niet voor niets dat men dit totaal dicht wil spijkeren met een ID toegangsbewijs van goed gedrag.

De Franse revolutie was geen spelletje en een waar bloedbad lazen we waar meer als 2000 mensen onder de onthoofdingsmachine, de guillotine terecht kwamen.

Maar wat als de mensen aan massa gaan ontdekken dat het bloedbad van deze tijd reeds heeft plaatsgevonden, net als ten tijde van de Spaanse griep een 100 miljoen vaccinatie moordpartij, maar dan nu C19 met internet.

De tegenhanger van kunstmatige intelligentie, je zou het volslagen domheid, of op angst gebaseerde kunstmatige hersenverlamming  kunnen noemen.

Wanneer mensen dit gaan beseffen, slachtoffer te zijn geworden van het grooste medische experiment en alle ander zaken hoef ik nog niet eens mee in de beschouwing mee te nemen. 

Ik kan er mij werkelijk geen voorstelling van maken wat er dan gaat gebeuren als die bom gaat barsten. Ik voorspel dan dan veel -linkse- geluiden gaan verstommen.

Daar sta je dan met al je “Spreek en spelfouten”, en niemand wilde weten dat ze uitgemoord werden en wellicht hun ‘ass’ hadden kunnen redden als ze geluisterd hadden en niet “verstomt” waren. 

En ja, ik wordt gedwongen om rebels te zijn omdat de wet tegenwoordig in strijd is met mijn normen en waarden en daarmee ben ik een notoire wetsovertreder geworden. We hebben echt een revolutie nodig om dit recht te trekken en wat mij betreft mag die aloude en effectieve guillotine weer in ere hersteld worden, mensen genoeg die zo’n machine willen gaan bedienen in ploegendienst. Uiteindelijk gaan we ons verenigen met het zelfde doel, de zelfde vijand wat ons dan weer verenigd. 

Verslag Franse revolutie 14 juli 1789Bericht delen: Bericht delen op je eigen website of blog.
Graag, zo werkt het, …


Hoe vertel je gevaccineerden dat ze mogelijk gevaar lopen [?] Eigenlijk niet belangrijk, als je het maar verteld, als de dokter, media en overheid hun taak verzaken moeten wij het doen om een rein geweten te houden !! Daar gaat onderstaande liedje over !! Start a revolution in your heart.
Mijn oude protestliedje uit 2010 maar eigenlijk voor -NU- geschreven:
Hope Comes In The Dark – River Zydeco Band feat Me Myself and I


Bij elke website zou je bij het eerste bezoek moeten kijken wie de schrijver is en wat hem motiveert om dit te doen, mag ik je uitnodigen om even te kijken met wie je te maken hebt, of je een klik hebt met mij. Uitzoeken of je dezelfde visie hebt?Over mij: Statement, visie en doelNu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk