Actie voeren doe je natuurlijk overal en altijd


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 3 jaar ‘zichtbare’ dictatuur + dag #332


Al vanaf het begin dat we van plan waren naar Frankrijk te emigreren was het plan om ook hier iets met muziek te gaan doen. Dat plannetje heeft inmiddels gestalte gekregen evenals die eerste protestliedjes.


Vanaf 1970 was ik elke week als deejay werkzaam in de Brabantse discotheken, ik presenteerde diverse festivals, vanaf 1996 op de radio, daarna gestart met een eigen drive in en zo af en toe, of als de avond zich ervoor leende zong ik ook wat liedjes. 

Met de River Zydeco Band samen nam ik een tweetal liedjes op die als duidelijke protest liedjes aangemerkt konden worden. “Here’s to your health” 2008 en “Hope comes in the dark” IN 2011.

In Frankrijk werd de radio hobby weer voortgezet en draai ik al weer ruim drie jaar sinds december 2020 bij FDL radio in Luzy met een cajun en zydeco muziek programma (zydecajun.radio.fm

Mijn gedachten gingen uit naar meespelen bij een Franse Cajun of Zydeco band maar dat liep anders en kwam gewoon op mijn pad. Loek woonde ook hier in de buurt en had zijn hele leven in allerlei bandjes gespeeld, amusement en country. Inmiddels hebben we samen al vier -met de pet rond gaan- avondjes gedaan en nummer vijf zit eraan te komen.

In ’23 schreef ik een nieuwe tekst op “Start a revolution in your heart” (Eric Lindell) en mijn oog viel ook op “Sing a simple song of freedom. Een liedje van Bobby Darin dat een hit was in 1969 van Tim Hardin. Een mooi liedje om te zingen en eigentijds want tussen de Vietnam oorlog en de Oekraïne en Gaza ziet niet veel verschil, allemaal monsterlijke zaken die extra aandacht verdienen.

Als je immers jezelf activist noemt zoek je overal en altijd mogelijkheden je boodschap te verspreiden. Die boodschap begint op de ‘over mij’ pagina en gaat verder in +3800 artikelen hier op de site.

Al mijn recente liedjes staan op Rumble en vind je hier, immers YouTube is een censuur kanaal geworden sinds 15 jaar. Rumble is verbonden in Frankrijk dus een paar liedjes staan ook op Odysee waarvan we een liedje hieronder geplaatst hebben.Bericht delen: Bericht delen op je eigen website of blog.
Graag, zo werkt het, …


Hoe vertel je gevaccineerden dat ze mogelijk gevaar lopen [?] Eigenlijk niet belangrijk, als je het maar verteld, als de dokter, media en overheid hun taak verzaken moeten wij het doen om een rein geweten te houden !! Daar gaat onderstaande liedje over !! Start a revolution in your heart.
Mijn oude protestliedje uit 2010 maar eigenlijk voor -NU- geschreven:
Hope Comes In The Dark – River Zydeco Band feat Me Myself and I


Bij elke website zou je bij het eerste bezoek moeten kijken wie de schrijver is en wat hem motiveert om dit te doen, mag ik je uitnodigen om even te kijken met wie je te maken hebt, of je een klik hebt met mij. Uitzoeken of je dezelfde visie hebt?Over mij: Statement, visie en doelNu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk