Een verkeerde vrouw aan het roer!


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 3 jaar ‘zichtbare’ dictatuur + dag #321


De ongekozen leidster van de Europese Unie, Ursula von der Leyen, heeft de leden van het World Economic Forum (WEF) verteld dat haar blok de globalistische agenda zal helpen bevorderen door massale censuur van het grote publiek, schrijft Hunter Fielding.European Parliament / Wikimedia (CC BY 2.0 DEED)

Voor het mondiale bedrijfsleven is de grootste zorg voor de komende twee jaar niet conflict of klimaat, maar desinformatie en verkeerde informatie, zei Ursula von der Leyen.

De voorzitter van de Europese Commissie zei dit tijdens een “speciale toespraak” op de tweede dag van de jaarlijkse bijeenkomst van het WEF die in Davos werd gehouden.

Het thema van de bijeenkomst was dit jaar is “het herwinnen van vertrouwen”, wat wensdenken is.

“Deze risico’s [desinformatie en misinformatie] zijn ernstig,” zei von der Leyen, “omdat ze ons vermogen beperken om de grote mondiale uitdagingen waar we voor staan aan te pakken.

“Veranderingen in ons klimaat en ons geopolitieke klimaat verschuivingen in onze demografie en in onze technologie.”

Je kunt de “speciale toespraak” van von der Leyen HIER op de website van het WEF bekijken en je kunt HIER een door het WEF gepubliceerd transcript lezen, hoewel het waarschijnlijk niet aan te raden is om erop te vertrouwen dat het WEF het nauwkeurig, volledig en/of waarheidsgetrouw heeft getranscribeerd.

Kijk: WEF’s tabel met toprisico’s voor de komende twee jaar vergeleken met de langere termijn van 10 jaar laat zien dat WEF gelooft dat ze in staat zullen zijn om wat zij “desinformatie” noemen succesvol aan te pakken in de komende paar jaar, waarbij “desinformatie en misinformatie” van de eerste plaats naar de zesde plaats zakt. 

We kunnen aannemen dat dit vanaf nu op zijn minst nog meer censuur betekent.

We moeten niet vergeten dat wat het WEF “desinformatie en misinformatie” noemt zich vertaalt in “informatie die niet overeenkomt met hun goedgekeurd narratief”.

Von der Leyen gaf een oplossing voor de risico’s waar het WEF zich zorgen over maakt: “Dit is een tijd om wereldwijde samenwerking meer dan ooit te stimuleren …

“Ik geloof dat het kan, en ik geloof dat Europa het voortouw kan en moet nemen bij het vormgeven van dat mondiale antwoord.

“Het startpunt daarvoor is om dieper in te gaan op het [WEF’s] Global Risk Report om een weg vooruit uit te stippelen.”

In wat volgt zijn de teksten tussen aanhalingstekens fragmenten uit de toespraak van von der Leyen. Het begint met von der Leyen die het veelgeprezen publiek-private samenwerkingsmodel van het WEF beschrijft. Het samengaan van publieke en private belangen, waarbij de staat het bedrijfsleven wordt en het bedrijfsleven de staat.

“Terwijl regeringen veel van de hefbomen in handen hebben om de grote uitdagingen van onze tijd aan te pakken, hebben bedrijven de innovatie, de technologie en de talenten om de oplossingen te leveren die we nodig hebben om bedreigingen zoals klimaatverandering of desinformatie op industriële schaal te bestrijden. Europa bevindt zich in een unieke positie om te laten zien hoe dit kan werken …”

“En dit is belangrijker dan ooit nu we aan 2024 beginnen, het grootste verkiezingsjaar in de geschiedenis. Democratieën over de hele wereld gaan naar de stembus en de helft van de wereldbevolking zal worden beïnvloed. Dit omvat meer dan 450 miljoen mensen in de Europese Unie, een unie van 27 democratieën …”

“Natuurlijk brengt onze vrijheid, zoals in alle democratieën, risico’s met zich mee. Er zullen altijd mensen zijn die proberen misbruik te maken van onze openheid, zowel van binnenuit als van buitenaf. Er zullen altijd pogingen zijn om ons op een dwaalspoor te brengen. Bijvoorbeeld met desinformatie en verkeerde informatie.”

Von der Leyen gaf vervolgens details over Rusland in de context van Oekraïne als voorbeeld van desinformatie en misinformatie die ze als feit noemde. Volgens RT bevatten Von der Leyen’s “feiten” echter regelrechte economische onwaarheden en zowel ook verse rapporten van de Oekraïense frontlinie – circa 2022.

“Laat ik teruggaan naar de grootste zorg van het Global Risk Report: desinformatie en misinformatie. De aanpak hiervan is al vanaf het begin van mijn mandaat onze focus. Met onze Digital Services Act hebben we de verantwoordelijkheid van grote internet platforms gedefinieerd voor de inhoud die ze promoten en verspreiden,” zei ze.

De Digital Services Act is de meest ambitieuze regelgeving ter wereld. “Er is geen andere wetgevende wet ter wereld met dit ambitieniveau om sociale media, online marktplaatsen, very large online platforms (“VLOP’s”) en engines (“VLOSE’s”) te reguleren”, aldus de Digital Services Act website.

Kanekoa The Great noteerde enkele hoogtepunten uit een All-In Podcast waarin werd besproken wat dit in praktische zin betekent.

De All-In Podcast over het censuur regime van de Digital Services Act van de Europese Unie dat het internet controleert. David Friedberg: “Het tijdperk van het open internet als een gedecentraliseerd technologieplatform ten voordele van individuen, en niet om gecontroleerd en bestuurd te worden door overheden, is voorbij.” 

Chamath Palihapitiya: “Europa heeft zo’n beladen verleden met dit soort dingen, namelijk dat ze op de een of andere manier proberen de moraal hoog te houden en dat er gewoon sprake is van overreach en een quasi-centrale planning die nooit werkt.”

David Sacks: “Dit is een censuur regime… Het probleem is de vaagheid hiervan, die zegt dat social mediabedrijven illegale inhoud moeten weghalen, maar niet zegt wat illegale inhoud is. Het delegeert de macht om dat te definiëren aan deze groep Eurocraten.”

David Friedberg: “De Digital Services Act is een van de meest vergaande bedreigingen voor elke open, transparante, democratische mogelijkheid op het internet….

Het geeft deze EU-regering het wettelijke recht om in mijn computer te gaan, er informatie uit te halen, die te onderzoeken en beslissingen te nemen over wat ik doe en of ik wel of niet voldoe aan de handhavingsnormen van die dag van hun commissie.

Dit is zo ongeveer 1984 als je maar kunt krijgen. Het is echt een serieuze bedreiging en ik denk niet dat mensen zich bewust zijn van de tweede- en derde-orde-effecten van wat dit na verloop van tijd gaat doen met de kwaliteit van diensten en ervaringen die we op het internet krijgen.
©Hunter Fielding.

Reactie.

We hebben gevochten voor onze vrijheid. Veel mensen offerden hun leven om ons te laten leven in een vrijheid die inhoudelijk behoorlijk groot is. We konden genieten van de vrijheid van pers. We konden genieten van de vrijheid van meningsuiting. Er zijn en waren meerdere vrijheden waar we recht op hebben!

Nu komt er een tijd dat we als bevolking hebben laten zien dat we die vrijheid niet verdienen! De maatregelen die zijn getroffen om de zogenaamde gevaren van Covid te onderdrukken, waren om de bevolking te onderdrukken. En te veel mensen lieten dit toe en gehoorzaamden alsof we bevelen van de Nazi’s moesten gehoorzamen. Maar ook toen waren we niet waard vrij te zijn. Ook toen werd onze vrijheid drastisch ingeperkt. Toen met een gericht geweer. Nu door slechts dwangmaatregelen!

Waar is onze drang naar vrijheid gebleven? Zijn we psychologisch zo vervormt dat we vadertje staat geloven en volgen? Hebben we geen eigen mening meer? Zijn we zo geïndoctrineerd dat we niet meer kunnen zien wat er met ons gebeurt? Waar is onze eigen verantwoordelijkheid voor onze vrijheid, de vrijheid van onze kinderen die we ook in de waagschaal stellen!

En nu komt er een vrouw, Ursela von der Leyen, die het vreemde idee heeft dat alleen de staatswaarheid de enige waarheid is die mag worden verkondigd. Zijn de nazi’s weer aan de macht? Nu zelfs zonder de dreiging van een geweer zodat wij het niet zien als een werkelijke dreiging? Of begrijpen we het niet? Zijn we inmiddels te dom geworden om te zien wat er werkelijk gebeurt? Of vinden we dat we de vrijheid niet verdienen?

© Piki Onder dit pseudoniem publiceert de schrijver op Facebook, daar ondervindt je meer en meer censuur vandaar dat de artikelen ook hier gepubliceerd worden. Bovendien verlaten steeds meer mensen Facebook of hebben dit ‘sociale’ platform nog nooit gebruikt.Nu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk