Hoe warm / koud was 2023?


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 3 jaar ‘zichtbare’ dictatuur + dag #288


2023 is een jaar van recordkoude temperaturen – Media blackoutGedurende 2023 werden de media gedomineerd door berichten over hittegolven, bosbranden en droogtes die een recordhoogte zouden bereiken. Volgens de media is dit allemaal het gevolg van de zogenaamde “klimaatcrisis.” In 2022 waarschuwde secretaris-generaal Antonio Guterres van de Verenigde Naties ons dat het “code rood voor de mensheid” was. Dit was het gevolg van de vermeende “opwarming van de aarde” door CO2-uitstoot van menselijke activiteiten, schrijft Slay.

In 2023 ging Guterres nog een stap verder toen hij zijn nieuwste ultra-hyped retoriek introduceerde en verklaarde: “Het tijdperk van opwarming van de aarde is voorbij; het tijdperk van koken is aangebroken.”

De VN-chef deed deze angstaanjagende uitspraak tijdens het warme zomerweer voor een maximaal effect.

Rond dezelfde tijd beweerden de media dat juli de warmste maand ooit was.

Dit viel toevallig samen met berichten over “apocalyptische” bosbranden in het Middellandse Zeegebied (Spanje, Griekenland en Italië), de VS, Hawaï en Canada. 2023 Is a Year of Record Cold Temperatures – Media Blackout

Natuurlijk worden we verondersteld aan te nemen dat bosbranden niet bestonden voor de Industriële Revolutie en ons voor te stellen dat de gemiddelde temperaturen al miljoenen jaren worden gemeten, en niet alleen de afgelopen 150 jaar.

Voor causale geüniformeerde corporate media kijkers (niet-Alt lezers), zou het gemakkelijk zijn om aan te nemen dat Guterres en de klimaat catastrofisten slechts feiten aanhaalden.

De temperatuurgegevens voor 2023 vertellen echter een heel ander verhaal dan het verhaal dat door Guterres en anderen wordt gepromoot. Als je de recordkoude temperaturen voor 2023 bekijkt, suggereert dit het tegenovergestelde van “wereldwijd koken”. Op 14 januari 2023 werd een verbazingwekkende -62,4°C gemeten in Tongulakh, Siberië. In 2023 werd niet alleen de koudste temperatuur op aarde gemeten, maar werd ook het all-time stations record verbroken in Tongulakh. Op 4 februari 2023 werd op de luchthaven van Halifax in Nova Scotia de koudste gevoelstemperatuur ooit gemeten.

Kunnen we onze collectieve stommiteit overleven?

De temperatuur daalde tot -43°C. Dit overtreft het vorige record van -41°C dat op 13 februari 1967 werd gevestigd voor de gevoelstemperatuur. Veel andere plaatsen in Canada hebben ook nieuwe dagrecords gevestigd, met temperaturen lager dan -40°C. Op 19 februari daalde de temperatuur in Shepherd Bay, Nunavut tot -49,6°C. 

Op dinsdag 7 maart trotseerde het Verenigd Koninkrijk zijn koudste nacht van 2023. In verschillende regio’s daalde de temperatuur tot onder -15 Celsius. Volgens het Britse nieuwsagentschap The Independent onthulde het Britse Met Office dat de temperatuur in Kinbrace in de Schotse Hooglanden werd gemeten op -15,2 Celsius, waardoor het de koudste maart in het land was sinds 2010.

In februari werd op de top van Mount Washington in New Hampshire een gevoelstemperatuur van -78 Celsius (-108 Fahrenheit) gemeten. Dit was de koudste temperatuur ooit gemeten in de Verenigde Staten, ondanks de “klimaatcrisis” die de planeet zogenaamd “kookt”.

Ondertussen zei de National Weather Service (NWS) in Caribou, Maine, dat het meldingen had ontvangen van “vorstbevingen”. “Net als aardbevingen veroorzaken ze bevingen, donderende gewaarwordingen”, legt het NWS uit.“Deze worden veroorzaakt door plotselinge scheuren in bevroren grond of ondergronds water wanneer het erg koud is.”

In Boston, waar ambtenaren het openbare schoolsysteem sloten vanwege de dreigende vorst, bereikte de lage temperatuur -23°C (-10°F). Deze daling verbrijzelde het dagrecord dat meer dan een eeuw geleden werd gevestigd, aldus het NWS.

In Providence, Rhode Island, daalde het kwik tot -23°C, een stuk lager dan het vorige laagterecord van -19°C, dat in 1918 werd gevestigd.

De poolstoot die vanuit het oosten van Canada de VS binnenstroomde, bracht ook recorddalingen naar onder andere Albany, New York; Augusta, Maine; Rochester, New York, Worcester en Massachusetts.

In juni beleefde Sydney de koudste ochtend ooit.  De Australische stad registreerde een minimumtemperatuur van 1,8°C in het Olympic Park, volgens Miriam Bradbury, een senior meteoroloog bij het Bureau of Meteorology.

Meer dan 100 weerstations in heel Australië registreerden hun koudste minimumtemperaturen in mei ooit. Er was regelmatig vorst, sneeuw en neerslag en temperaturen onder het gemiddelde.

Op donderdag 1 juni werd in Finland mogelijk de laagste junitemperatuur ooit gemeten. Een weerstation in Lapland, Enontekiö Kilpisjärvi Saana, bereikte -7,7°C. Dit lijkt misschien niet zo koud voor Noord-Finland, waar de wintertemperaturen oplopen tot -51,5°C. Maar de laatste keer dat Lapland in juni een minimumtemperatuur van -7°C zag, was op 3 juni 1962.

Extreme kou arriveerde ook abnormaal vroeg in Antarctica. De temperaturen daalden tot onder -75°C vanaf begin mei. Na het begin van de poolnacht is de winter begonnen op de Zuidpool en daarmee ook de ijzige kou in het Russische onderzoeksstation Vostok. Al op 5 mei werd een dieptepunt van -75°C geregistreerd, terwijl dit slechts enkele dagen geleden verder daalde tot -76,4°C. Dit is een nieuw record voor het begin van de winter. De dagelijkse maxima dalen ook, vaak tot net onder de -70°C op het koudste continent van de aarde.

Een plotselinge en onverwachte golf van koude Arctische lucht overspoelde verschillende regio’s in Zuid-Amerika en verbrijzelde talrijke koude records. Hoewel het op dit moment zomer is op het zuidelijk halfrond, inclusief delen van Zuid-Amerika zoals Argentinië, Chili, Uruguay en delen van Brazilië, hebben sommige gebieden een drastische en snelle weersverandering doorgemaakt. Sommige gingen in minder dan een week van een hittegolf naar vorst.

Op 18 februari 2023 beleefden de meeste steden in Paraguay een scherpe temperatuurdaling, waarbij hun vorige records voor minimumtemperaturen werden gebroken. De temperaturen schommelden tussen 7° en 16°C over het hele land. De laagste waarden werden geregistreerd in het zuidoosten.  De laagste temperatuur was 7,7°C (45,9°F), wat slechts 0,7°C (1,2°F) verwijderd is van het nationale laagterecord voor de maand februari. Het extreem koude weer zorgde ervoor dat minstens 30 steden in Argentinië hun maandelijkse koude records op dezelfde dag braken.

Dus ondanks de waarschuwingen van Guterres en de alarmisten van de groene agenda voor oververhitting van de aarde, lijkt het erop dat er dit jaar op elk continent recordkoude temperaturen zijn gemeten.

Toch zijn veel van wat de mainstream media heeft gepushte verhalen over de vermeende “record hete temperaturen” en “de aarde in brand” blijkbaar veroorzaakt door de door de mens veroorzaakte “opwarming van de aarde.”Maar ondertussen is er altijd wel ergens op aarde een plek waar de temperatuur het koudst is.

De mondiale elite en hun medestanders noemen deze recordkoude temperaturen echter niet graag, omdat ze niet passen in het “global boiling” verhaal. In plaats daarvan willen ze ons er wanhopig van overtuigen dat onze planeet oververhit raakt.

Als antwoord moeten we accepteren dat de levenskwaliteit voor het grote publiek enorm daalt, dat er hoge belastingen worden geheven, dat de energievoorziening onzeker wordt, dat de-industrialisatie, massawerkloosheid en nationale verarming plaatsvinden.

Het publiek moet zijn vrijheden opgeven om de “netto-nul” doelstellingen van het World Economic Forum (WEF) te halen, terwijl de mondiale machtselites in privéjets kunnen rondvliegen om “de planeet te redden.”

Ondertussen verhogen landen als China, India en Indonesië enorm hun nationale CO2-uitstoot terwijl ze onze industrieën en banen inpikken.
©Slay.

Reactie.

Nu is zichtbaar op welk niveau we worden bedrogen. Secretaris-generaal Antonio Guterres van de Verenigde Naties beweerd dat de wereld in brand staat door de opwarming! Dit lijkt dus een pertinente leugen te zijn gezien het artikel waarin duidelijk is dat er zeer lage temperaturen zijn die officiële weerstations hebben gemeten. Is het niet zo dat burgers van landen moeten kunnen vertrouwen op dergelijke organisaties? Deze organisaties als de VN, maar ook de WHO (Wereld Gezondheid Organisatie) en meerdere niet door ons gekozen organisaties hebben wel een zeer grote invloed op ons leven!

Net als de EU beslissingen neemt die niet in ons belang zijn, zeer veel geld verbruiken, onze vrijheid beperken, en de democratie van landen aan banden leggen. De EU bepaald en jij betaald! En we laten dit maar doorgaan.  We gedragen ons als een stel onbewuste, onwetende, afhankelijke kinderen die denken dat hun ouders onfeilbaar zijn. Of is het gemakzucht? Je mag je wel realiseren dat het niet goed gaat en we terecht komen in een diep dal waar de ellende die zichtbaar was in de laatste maanden van de tweede wereldoorlog een vakantie was vergeleken bij wat ons te wachten staat. Wanneer je dat weet en beseft, laat je dit dan voortduren?

Je kunt je ook organiseren om hier met anderen over te praten, onderzoek te doen naar de redenen van de achteruitgang waarin we ons bevinden en te bedenken welke invloed de beweerde opwarming van de aarde heeft op onze economie. Welke invloed het uitsluiten van Russisch goedkoop gas heeft op onze economie. Welke invloed het bewapenen van Oekraïne heeft op onze economie! Welke invloed het sturen van miljarden naar Oekraïne heeft op onze economie! Welke invloed heeft het bijna onbeperkt toelaten van migranten op onze economie? Welke invloed heeft het als grootste betaler aan de EU op onze economie? Welke invloed hebben de sancties tegen Rusland op onze economie!

Zomaar uit de losse hand enkele zaken die van Nederland een derdewereldland kunnen maken, en wij doen niets!

Hoe is het mogelijk dat we niets doen aan de komende dreigingen! Zijn we zo lek geprikt dat daarmee niet alleen onze gezondheid bedreigd wordt maar ook onze vermogens tot normaal nadenken? Of worden we zo gemanipuleerd dat we de werkelijkheid niet meer zien? Of is het de media die valse informatie geeft waardoor we geen onafhankelijke mening meer kunnen vormen? Of zijn het de politici die een spel met ons spelen waardoor we niet doorhebben welk spel er gespeeld wordt! 

Dat we gemanipuleerd worden, dat we belogen worden, dat er geen waarheid verteld wordt is wel duidelijk als zelfs de secretaris-generaal van de Verenigde Naties Guterres als ongekozen figuur ons de waarheid niet verteld! 

© Piki Onder dit pseudoniem publiceert de schrijver op Facebook, daar ondervindt je meer en meer censuur vandaar dat de artikelen ook hier gepubliceerd worden. Bovendien verlaten steeds meer mensen Facebook of hebben dit ‘sociale’ platform nog nooit gebruikt.Nu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk