Rusland, eindelijk soeverein?


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 3 jaar ‘zichtbare’ dictatuur + dag #274


Poetins minister van Buitenlandse Zaken: De “500-jarige dominantie” van het Westen loopt ten eindeDe Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov heeft verklaard dat er een einde komt aan de 500 jaar durende dominantie van het Westen in de wereld. In een videotoespraak voor het Doha Forum op zondag zei Lavrov dat de westerse dominantie wordt vervangen door “een nieuwe polycentrische wereld”. RT meldt:

De minister betreurde het dat bepaalde “omstandigheden” hem verhinderden om persoonlijk naar de Qatarese hoofdstad te komen en te luisteren naar de discussies tijdens het jaarlijkse high-profile evenement. “Maar ik neem aan dat jullie de multipolaire wereld bespraken, die aan het ontstaan is na 500 jaar overheersing door wat wij het ‘collectieve Westen’ noemen”, zei Lavrov. Deze hegemonie van de VS en zijn bondgenoten was “gebaseerd op een gevarieerde geschiedenis, inclusief meedogenloze uitbuiting van volkeren en gebieden van andere landen”, zei hij. 

Volgens de minister suggereert het Westen dat het globaliseringsmodel, dat het eeuwenlang heeft opgebouwd, kan gebruiken om zijn dominantie te behouden. “Maar andere landen, die precies de principes en instrumenten van de Westerse globalisering gebruikten, slaagden erin om het Westen op zijn eigen terrein te verslaan, door economieën op te bouwen op basis van nationale soevereiniteit, op basis van belangenevenwicht met andere landen.” Er zijn nieuwe centra van economische groei en politieke invloed ontstaan, “die het machtsevenwicht in de wereld veranderen, en niet naar de zin van het Westen,” zei hij.

Om dit soort ontwikkelingen de kop in te drukken” hebben de VS en hun bondgenoten de afgelopen jaren de globalisering “opgeofferd” ten gunste van de zogenaamde “op regels gebaseerde wereldorde”, vervolgde Lavrov. 

“De regels zijn nooit gepubliceerd, zijn zelfs nooit door iemand aan iemand aangekondigd, en ze worden toegepast afhankelijk van wat het Westen precies nodig heeft op een bepaald moment in de moderne geschiedenis,” voegde hij eraan toe.

De minister van Buitenlandse Zaken zei dat een dergelijke aanpak het meest zichtbaar is “in verschillende conflicten die het Westen overal ter wereld aanwakkert”, waaronder dat in Oekraïne. “Alles wordt gedaan om de hegemonie te behouden. Inmenging in binnenlandse aangelegenheden, sancties tegen alle concurrentiebeginselen, regimeverandering en natuurlijk directe militaire interventies, zoals we hebben gezien in Joegoslavië, Irak, Libië, Syrië en elders.”

“Is er één plek waar de VS met militair geweld heeft ingegrepen, waar het leven beter is geworden? Ik denk dat jullie het antwoord wel weten,” zei Lavrov tegen de deelnemers aan het forum.

Volgens de diplomaat zullen nieuwe formaties zoals BRICS, de Sjanghai Samenwerkingsorganisatie, ASEAN, Afrikaanse Unie en andere “de stenen van de nieuwe polycentrische wereld” worden.
©RT

Reactie.

Lavrov is een topdiplomaat die al eerder zeer ware dingen heeft gezegd over de hegemonie van het westen en de oneerlijkheid die hiermee gepaard gaat.

De politiek van het westen is al eeuwen een politiek van onderdrukking. Dat is al sinds de koloniale tijd! Daaruit is slavernij voortgekomen! Met de gedachten “wanneer je anderen onderdrukt, kan je het zelf beter hebben”.

Het ligt in de veranderingen van de tijd dat mensen dit niet langer willen. Hierdoor ontstaat er aan de ene kant de beschuldiging en aan de andere kant de schuld. De mensen die zijn voortgekomen uit een slavernij verleden willen rehabilitatie. Wij hebben Zwarte Piet aan de wilgen gehangen omdat de hulp van St. Nicolaas gezien wordt als zondebok en werd meteen gebombardeerd tot slaaf! De regeringen van westerse landen hebben zondebokken nodig om de onderdrukte mensen tegemoet te komen. En, zoals we van westerse politici kunnen verwachten hebben ze die gevonden in folklore, en snoepgoed als de Negerzoen. U weet wel, het met chocolade overgoten deeg met een zeer blanke inhoud! En meerdere van deze futiliteiten die ook als zondebokken gebruikt worden! En het vreemde is dat de bevolking dit pikt! 

Dit is een ultieme poging de culturen van bevolkingen af te breken en daarvoor in de plaats een multiculturele samenleving te creëren die de kern uit een bevolking doet wegsmelten. De verdeeldheid is de zwakte geworden. Een verdeelde bevolking is heel makkelijk te manipuleren omdat het gelijk alle kanten opschiet. 

En dat is dus precies wat er gebeurt! De Covid pandemie beperkingen die de bevolking werden opgelegd is een uitmuntend voorbeeld. Vooral de uitspraak van Hugo de Jonge die de ongevaccineerden als paria’s wist weg te zetten. En velen in de bevolking reageerden hierop door deze mensen ook als paria’s te behandelen! En het ging nog verder! De QR-code, dat als een paspoort toegang gaf tot geneugten was het ultieme bezit dat ongevaccineerden werd onthouden. En niemand van de gevaccineerden had de werkelijke bedoeling door! Waarom een totale bevolking dwingen tot vaccinatie? Daar moet toch wel iets achter zitten! Dat werd niet doorzien. 

Buiten de berichten die nu steeds meer naar voren komen dat de gevaccineerden zeer veel risico lopen met hun gezondheid, is er nog een ander element dat zeer belangrijk is.

De mens heeft zijn al beperkte vrijheid en soeverein zijn nog meer verloren!

Dat is de strategie van de westerse landen al eeuwen geweest. En als het niet met valsheid gelukte dan was er nog altijd de mogelijkheid een dwarsliggend land met militair geweld te onderdrukken!  Wat in het klein gebeurt, gebeurt ook in het groot! Wanneer een deel van een bevolking het niet eens is met de stappen die de politiek neemt, dan heeft die bevolkingsgroep het recht tot protest! Maar daar komt de politie die zich laat misbruiken, net als de militairen die uitgezonden worden naar landen die ons nooit wat hebben gedaan!

Dat moet stoppen omdat er een groot onrecht is in de beperkingen die gebruikt worden om mensen, groepen, landen te laten domineren door een kleine groep figuren die globalisatie willen. En dit keer is het weer Rusland die voor ons de kastanjes uit het vuur haalt omdat de westerse mensheid te dociel is geworden om zelfstandig te zien wat er onder hun neus gebeurt!

© Piki Onder dit pseudoniem publiceert de schrijver op Facebook, daar ondervindt je meer en meer censuur vandaar dat de artikelen ook hier gepubliceerd worden. Bovendien verlaten steeds meer mensen Facebook of hebben dit ‘sociale’ platform nog nooit gebruikt.Nu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk