De Oekraïnse proefbalon is geknapt.


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 3 jaar ‘zichtbare’ dictatuur + dag #243


Er is een proefballon opgelaten op de website van NBCnews. Het test de reactie van het publiek op de aanstaande erkenning door de VS en de NAVO van hun nederlaag in Oekraïne:Amerikaanse en Europese functionarissen snijden onderwerp van vredesonderhandelingen met Oekraïne aan, zeggen bronnen – NBCnews

WASHINGTON – Amerikaanse en Europese functionarissen zijn in stilte begonnen te praten met de Oekraïense regering over wat mogelijke vredesonderhandelingen met Rusland zouden kunnen inhouden om een einde te maken aan de oorlog, volgens een huidige hoge Amerikaanse functionaris en een voormalige hoge Amerikaanse functionaris die bekend zijn met de besprekingen.

Dit komt in dezelfde week dat er een artikel in Time verscheen over Zelensky’s onwil om de werkelijke situatie in Oekraïne in ogenschouw te nemen en zijn nederlaag toe te geven. Dezelfde week interviewde The Economist Generaal Zaluzny die optimistisch sprak over een patstelling aan het front, zelfs terwijl zijn leger op het punt staat uiteen te vallen.

Alles bij elkaar zouden de drie stukken wel eens deel kunnen uitmaken van een campagne van de Amerikaanse regering om haar nederlaag in Oekraïne toe te geven en tegelijkertijd de Oekraïense proxystrijdkrachten de schuld te geven van de resultaten van haar blunder.

Terug naar het NBC stuk:

In de gesprekken zijn zeer grote lijnen uitgezet van wat Oekraïne zou moeten opgeven om tot een deal te komen, zeiden de functionarissen. Sommige van de gesprekken, die de functionarissen als delicaat omschreven, vonden vorige maand plaats tijdens een bijeenkomst van vertegenwoordigers van meer dan 50 landen die Oekraïne steunen, waaronder NAVO-leden, bekend als de Ukraine Defense Contact Group, aldus de functionarissen.

De gesprekken zijn een erkenning van de militaire dynamiek op de grond in Oekraïne en politiek in de VS en Europa, zeiden de functionarissen.

De besprekingen begonnen te midden van zorgen onder Amerikaanse en Europese functionarissen dat de oorlog een patstelling heeft bereikt en over de mogelijkheid om door te gaan met het geven van hulp aan Oekraïne, zeiden de functionarissen. Ambtenaren van de regering Biden maken zich ook zorgen dat Oekraïne steeds minder troepen heeft, terwijl Rusland een schijnbaar eindeloze voorraad heeft. Oekraïne worstelt ook met de rekrutering en heeft onlangs te maken gehad met publieke protesten over een aantal van de open dienstplicht eisen van president Volodymyr Zelensky. 

Het probleem van het Oekraïense leger is duidelijk. Het heeft bijna geen manschappen meer en er zijn er maar weinig die het nog kan rekruteren. Het is moeilijk om de werkelijke verliezen van het Oekraïense leger in te schatten, maar het zou me niet verbazen als ik vernam dat het in totaal gaat om ongeveer 300.000 doden en zo’n 500.000+ gewonden, van wie velen nu invalide zullen zijn.

Eindelijk worden deze zorgen over de mankracht van Oekraïne erkend:

President Joe Biden heeft zich intensief beziggehouden met de uitputting van de Oekraïense strijdkrachten, volgens twee mensen die bekend zijn met de zaak.

“Mankracht staat op dit moment bovenaan de zorgenlijst van de regering,” zei één van hen. De VS en haar bondgenoten kunnen Oekraïne voorzien van wapens, zei deze persoon, “maar als ze geen competente strijdkrachten hebben om ze te gebruiken, heeft dat niet veel zin”.

De laatste zin lijkt te zijn overgenomen uit het Time stuk waarin stond:

In sommige takken van het leger is het tekort aan personeel zelfs nijpender geworden dan het tekort aan wapens en munitie. Een van Zelensky’s naaste medewerkers vertelt me dat zelfs als de VS en hun bondgenoten alle wapens leveren die ze hebben toegezegd, “we niet de manschappen hebben om ze te gebruiken”.

Oekraïne zelf vernietigt zijn eigen brigades sneller dan het nieuwe kan genereren:

De afgelopen dagen zijn tanks van de 47e brigade (Leo 2) en 10e bergbrigade (T-64BM/BV) gezien en vernietigd in de buurt van Avdiivka. Beide brigades waren nog maar net verslagen tijdens hun hopeloze aanvallen aan het zuidelijke front. Het heeft geen zin om wat er van hen over is in een andere strijd te gooien zonder ze opnieuw samen te stellen. De hele ervaring en kennis die deze brigades hadden opgedaan zal met hen verloren gaan. 

Het hele professionele middenkader van het leger, de sergeanten en jonge officieren, zijn grotendeels gedood of gewond. Zonder hen is het onmogelijk om nieuwe troepen samen te stellen.

Het NBC stuk heeft het nieuws gehaald in Oekraïne (in het Russisch). Terwijl ik dit publiceerde verscheen een eerste politieke reactie, totale ontkenning:

Zelensky: Er is geen patstelling en er zullen geen gesprekken of concessies komen – UA Pravda – 4 nov 2023

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky denkt niet dat de situatie aan het front in Oekraïne een patstelling is en heeft gezegd dat Oekraïne niet zal onderhandelen met Rusland.

Citaat van Zelensky: “Dit is geen patstelling. Rusland controleert het luchtruim. Wij beschermen onze troepen. Niemand [in Oekraïne] wil onze mensen [in de strijd] gooien zoals Rusland doet […].

Hoe kunnen we dit overwinnen? Met de F-16’s moeten we wachten tot onze jongens getraind zijn en tot ze terugkomen. Als er luchtverdediging aan het front is, rukken onze soldaten op en zetten ze de uitrusting in die ze hebben.”

Wat zal hij zeggen als de F-16’s, de vijftig jaar oude Wunderwaffen, sneller uit de lucht vallen dan dat ze omhoog gaan?

Er zijn duidelijke tekenen dat de kloof tussen het politieke en militaire leiderschap in Oekraïne groeit. President Zelensky heeft zojuist, op verzoek van zijn nieuwe minister van Defensie, de commandant van de speciale strijdkrachten van Oekraïne ontslagen en een nieuwe geïnstalleerd:

Generaal-majoor Viktor Khorenko weet niet waarom hij is ontslagen als bevelhebber van de Speciale Operaties Troepen. Valerii Zaluzhnyi, opperbevelhebber van de strijdkrachten van Oekraïne, heeft geen verzoek om zijn ontslag ingediend.

Het is zeer ongebruikelijk om een officier te ontslaan zonder verzoek van zijn superieure commandant.

Er zijn ook schoten gelost op Zaluzhny zelf:

Kantoor van de president adviseert opperbevelhebber Oekraïense strijdkrachten om situatie aan front niet bekend te maken – UA Pravda – 4 nov 2023

Ihor Zhovkva, plaatsvervangend hoofd van het kantoor van de president, heeft in een reactie op het artikel van Valerii Zaluzhnyi, de bevelhebber van de Oekraïense strijdkrachten, voor The Economist gezegd dat de militairen niet naar buiten moeten brengen wat er aan het front gebeurt.

Zhovkva verklaarde ook dat “een van de hoofden van de kantoren van de leiders” hem belde nadat het genoemde artikel was gepubliceerd. 

“En ze vragen me gewoon in paniek: ‘Wat moet ik aan mijn leider melden? Zitten we echt in een impasse?’. Proberen we dit effect te bereiken met dit artikel?”, zei de vertegenwoordiger van het kantoor van de president.

In het stuk van NBC wordt zelfs een tijdsbestek genoemd waarbinnen Oekraïne moet toegeven dat het voorbij is:

Ambtenaren hebben ook privé gezegd dat Oekraïne waarschijnlijk slechts tot het einde van het jaar of kort daarna heeft voordat meer dringende besprekingen over vredesonderhandelingen moeten beginnen. Amerikaanse functionarissen hebben hun mening over een dergelijke tijdslijn gedeeld met Europese bondgenoten, aldus functionarissen.

Rusland zal waarschijnlijk instemmen met vredesbesprekingen. Maar het zal waarschijnlijk meer eisen dan Oekraïne bereid is te geven. Op zijn minst is dat de volledige controle over de vijf Oblasten die het heeft geannexeerd, waaronder de Krim, en geen NAVO-betrekkingen met Oekraïne. Het huidige Oekraïense parlement zal die eisen waarschijnlijk afwijzen, wat vervolgens zal leiden tot nog meer Russische eisen.

Kiev moet de realiteit nog erkennen. De Oekraïense staat is aan het leegbloeden – zowel financieel als fysiek. De machthebbers hebben ontdekt dat hun doel aan het begin van de oorlog – Rusland verzwakken – tot het tegenovergestelde heeft geleid. 

Rusland heeft nu een groter en beter bewapend leger met meer echte oorlogservaring dan al zijn mogelijke tegenstanders.

Rusland heeft gewonnen.
©Anon

Reactie.

De twee laatste zinnen zijn belangrijk! En dan het laatste deel van de eerste zin: dan al zijn mogelijke tegenstanders!

Poetin zag het bedrog van het westen na de coup in 2014 en het bedrog met betrekking tot de Minsk akkoorden. Het westen had deze afspraken alleen gemaakt om de tijd te hebben Oekraïne te bewapenen en een groot leger op te bouwen en te trainen. Het Oekraïnse leger was het best getrainde en bewapende legen van de wereld op die van Rusland na. Maar het westen wist te weinig van de enorme opbouw van het Russische leger en de inspanningen om de meest moderne geleidewapens te kunnen maken. Dit ondanks de inspanningen van westerse geheime diensten om te ontdekken waarmee de Russen bezig waren. Het uitdagen van Rusland, met een leider als Poetin, was de grootste vergissing die ze konden maken. Poetin hield er rekening mee dat de NAVO landen zich in deze oorlog wilde storten! En liet een leger trainen en wapens maken om hieraan het hoofd te kunnen bieden!

Natuurlijk waren er gebeurtenissen die niet voorzien konden worden. Zoals de aanslag op de olieleiding. Waar in de toekomst alleen Europa last van zal hebben. De aanslag op het slagschip, waar nog steeds niet het fijne van naar boven is gekomen.

De aanslag op de leider van het Wagner leger, waar ook veel rook is! Maar was die leider wel de man die we dachten dat hij was. Zijn groep vocht in Oekraïne en heeft daar voor Rusland in het begin goed werk gedaan. Maar later werd bekend bij insiders dat hij toch niet alleen voor Rusland meer wilde vechten! Veel rook waardoor het vuur niet meer zichtbaar is!

Poetin hield er rekening mee dat het westen, de VS en de NAVO zelf zich in deze oorlog wilde storten. Maar de juiste elementen hiervoor waren nog niet aanwezig.
Landen als Iran, Libië, Afghanistan en Syrië aanvallen zonder mandaat was mogelijk. Maar Rusland aanvallen had toch minstens een mandaat van de VN nodig! En, ondanks dat de VN een club is die haar oren laat hangen naar de VS, was dit een stap te ver. 

Een nieuwe poging moest worden ondernomen! En daar was Hamas! Uitgelokt! Hamas betaald door de CIA en zelfs gefaciliteerd door Israel kreeg een vrijbrief het grensgebied van Israel aan te vallen met hulp van onderdelen van het Israëlische leger die er niet voor schroomden haar eigen burgers te doden. Een afschuwelijk en laf gebeuren waar burgers weer het meest de dupe van zijn.

Overigens zijn er al meer dan 50 waarnemers gedood door het Israëlische leger. En dat is niet voor niets! Want waarnemers nemen waar wat ze zien en wat er werkelijk gebeurt! Ze worden geacht dit te melden en die moeten dit weer melden! Wanneer er niets gemeld wordt is er ook niets gebeurt. 

Maar dit alles dat ik schrijf heb je natuurlijk al eerder gehoord via het nieuws, via tv, radio en nieuwsbladen! Dus heb ik het idee dat ik oud en uitgekauwd nieuws breng. Dit komt omdat ik het nieuws in Nederland niet volg!  Mijn excuses hiervoor!

PS. Overigens zijn er al vredesbesprekingen gaande!

© Piki Onder dit pseudoniem publiceert de schrijver op Facebook, daar ondervindt je meer en meer censuur vandaar dat de artikelen ook hier gepubliceerd worden. Bovendien verlaten steeds meer mensen Facebook of hebben dit ‘sociale’ platform nog nooit gebruikt.Nu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk