De medeplichtigheid van het Westen aan de Hamas-aanval


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 3 jaar ‘zichtbare’ dictatuur + dag #235


De Hamas-aanval is verschrikkelijk en kan natuurlijk door niets gerechtvaardigd worden, omdat hij in de eerste plaats gericht is op burgerdoelen. Toch, of juist daarom, moet er gesproken worden over de redenen ervoor. Hieruit blijkt dat het Westen medeschuldig is aan de oorlog in Israël, schrijft Thomas Röper.Westerse media zitten weer in de modus van oorlogspropaganda en schilderen de Palestijnen af als terroristen. De berichten in de Westerse media zijn eenzijdig en emotioneel, en ze gaan bijna uitsluitend over het lijden dat Hamas de bevolking van Israël aandoet. In Der Spiegel hebben de artikelen koppen als “Hamas valt Israël aan – “Ze willen ons uitroeien”” en gaan ze heel emotioneel in op individuele lotgevallen van Israëliërs.

Het Westen is bevooroordeeld

Wat hier bekritiseerd moet worden, is het feit dat er in de Westerse media bijna nooit dergelijke artikelen zijn verschenen over het lot van de Palestijnen die al 70 jaar lijden onder de Israëlische bezetting. Palestina is opgedeeld, de mensen daar zijn feitelijk rechteloos, Israël sluit regelmatig en willekeurig de Palestijnse gebieden af en steelt hun land met zijn nederzettingenbeleid, dat als illegaal wordt beschouwd. Maar het lijden van de Palestijnen speelt vrijwel geen rol in de Westerse media.

Het Westen staat duidelijk en bevooroordeeld aan de kant van Israël, wat een vredesoplossing onmogelijk maakt. Het Westen negeert de illegale bezetting van land, of het nu de Golanhoogte is of gebieden die aan de Palestijnen toebehoren. Op deze manier hebben de Palestijnen, die al tientallen jaren in wetteloosheid en zonder vooruitzichten leven, weinig andere keuze dan te reageren met wanhoopsdaden.

Laat ik duidelijk zijn: er is geen rechtvaardiging voor opzettelijke aanvallen op burgers en ik wil de terreur die Hamas momenteel tegen Israël uitoefent niet bagatelliseren, ik ben er net zo door geschokt als de meesten van ons. Maar de waarheid is helaas dat Israël ook methoden van willekeurige terreur gebruikt tegen de Palestijnen.

Het feit dat Palestijnen raketten afvuren op woonwijken in Israël rechtvaardigt niet dat de Israëlische luchtmacht hele flatgebouwen in de Gazastrook opblaast. Maar dat is precies wat er gebeurt en noch de terreur van Hamas tegen Israëlische burgers, gebaseerd op tientallen jaren van conflict, noch de terreur van Israël tegen Palestijnse burgers kan door iets gerechtvaardigd worden.

Israëliërs hebben toestemming om racistisch te zijn

Er zijn al 180.000 binnenlandse ontheemden in Gaza die hun huizen hebben moeten verlaten of zijn kwijtgeraakt, maar om de een of andere reden is er geen emotionele verslaggeving over het lot van deze mensen in Westerse media zoals Der Spiegel. Israël heeft een volledige blokkade van Gaza afgekondigd, wat betekent dat er geen voedsel meer wordt geleverd, dat er geen elektriciteit meer is en dat de vluchtelingen Gaza op geen enkele manier kunnen verlaten, omdat het gebombardeerd wordt door de Israëlische luchtmacht. Maar er is geen emotionele berichtgeving in de Westerse media over wat dit betekent voor de getroffen mensen.

Deze openlijk eenzijdige en bevooroordeelde verslaggeving door de Westerse media is gedeeltelijk verantwoordelijk voor deze en eerdere oorlogen in de regio. Als de Westerse media tientallen jarenlang net zo emotioneel zouden berichten over het lot en het lijden van de Palestijnen als over het lot en het lijden van de Israëli’s, dan zou de publieke opinie druk uitoefenen op de Westerse regeringen om eindelijk een einde te maken aan het conflict.

Mensen lijden aan beide kanten

Wanneer Israëli’s protesteren tegen de terreur van Palestijnse organisaties, zijn de westerse media welwillend. Demonstraties van Palestijnen tegen Israëlische terreur worden daarentegen heel anders gebracht. Der Spiegel kopte bijvoorbeeld “Terreur in het Midden-Oosten: Haatdemonstraties wereldwijd – maar ook solidariteit met Israël“. Maar waar is de solidariteit van het Westen met de Palestijnen wanneer Israël VN-resoluties negeert en de Palestijnen van hun mensenrechten berooft?

Men kan begrip opbrengen voor de mensen aan beide kanten, en juist daarom zou het zo belangrijk zijn dat de Westerse media beide kanten aan het woord laten. Hoe kan er anders ooit vrede en verzoening komen?

De medeplichtigheid van het Westen

Door zijn eenzijdige steun aan Israël is het Westen medeplichtig geworden aan het lijden in het Midden-Oosten. Natuurlijk heeft Israël recht op het bestaan van zijn staat, geen zinnig mens betwist dat, maar waarom komt het Westen niet net zo compromisloos op voor het bestaansrecht van een Palestijnse staat?

Moed!

Er is maar één oplossing om het conflict te beëindigen: het Westen moet Israël onder druk zetten om eindelijk de tweestaten oplossing te accepteren. De Palestijnen hebben een onafhankelijke staat nodig binnen hun oude grenzen, omdat zo’n staat niet levensvatbaar zou zijn binnen de huidige de facto grenzen.

Stelt u zich eens voor dat het Westen er bij Israël op had aangedrongen om in te stemmen met de oprichting van een levensvatbare Palestijnse staat en dat het Westen vervolgens slechts vijf procent van het bedrag dat het jaarlijks aan Oekraïne overmaakt, als economische hulp had overgemaakt aan de Palestijnse staat, zodat deze een economisch perspectief zou hebben.

Dat het volk van Palestina een perspectief ziet, dat het tot welvaart komt, is het enige recept om het water van de terroristen af te snijden. Zij rekruteren hun strijders uit het eindeloze leger van wanhopige mensen dat gecreëerd is door Israëls Palestina-beleid dat door het Westen wordt gesteund.

Zolang het Westen Israël eenzijdig steunt, is het een deel van het probleem, maar zeker geen deel van de oplossing.

Palestina heeft officieel bijna vijf miljoen inwoners. Zolang zij geen perspectief hebben, zal het conflict voortduren. Men kan er niet omheen dat deze vijf miljoen mensen bestaan, en men vraagt zich af wat de Israëlische regering en het Westen willen. Moeten deze mensen gewoon verdwijnen? Maar waarheen?

Ik wil de gedachte niet tot een einde denken.

Het is gebruikelijk in het Westen om elke kritiek op de Israëlische regering als antisemitisch te bestempelen. Dit is natuurlijk onzin, want als iemand de Franse regering bekritiseert, wordt hij niet anti-Frans genoemd. En iemand die de Duitse regering bekritiseert, is niet anti-Duits. Eerder het tegenovergestelde, want op dit moment handelt de Duitse regering openlijk tegen de belangen van de mensen in Duitsland in, zoals uit alle peilingen blijkt.

Hetzelfde geldt voor Israël. In mijn ogen zijn de Israëlische regeringen van de afgelopen jaren of decennia anti-Israëlisch, omdat ze niets doen om het conflict op te lossen. De afgelopen 70 jaar zouden genoeg moeten hebben bewezen dat de onderdrukking van de Palestijnen geen problemen oplost, maar alleen problemen creëert. 

De mensen in Israël willen ook in vrijheid, vrede en welvaart leven, maar er zal alleen vrede zijn als ze een oplossing vinden waardoor ook de Palestijnen in vrijheid, vrede en welvaart kunnen leven. Zolang de Israëlische regeringen dit verhinderen, handelen ze in mijn ogen anti-Israël en tegen de belangen van de mensen in hun eigen land.

Hoe vrede mogelijk zou kunnen zijn
Velen beweren dat als er morgen een levensvatbare Palestijnse staat zou ontstaan, het tientallen jaren zou duren voordat er vrede en verzoening zou komen, omdat de wonden die men elkaar daar heeft toegebracht te diep zijn.

Ik denk dat dit niet klopt, omdat er voorbeelden zijn waarbij zoiets sneller mogelijk is. Neem Duitsland en Frankrijk, die 70 jaar lang “erfvijanden” waren. Na de Tweede Wereldoorlog richtten de Franse en Duitse regeringen zich op verzoening, ze bevorderden jongerenuitwisselingen en na een paar jaar demonstreerden Duitse en Franse jongeren en studenten samen voor een verenigd Europa en braken ze symbolisch barrières af aan de Frans-Duitse grens.

Dit zou ook mogelijk zijn in het Midden-Oosten als de eerste stappen in deze richting eindelijk vastberaden gezet zouden worden. Ja, het zou nog tien of vijftien jaar duren voordat Israëlische en Palestijnse jongeren net zo enthousiast samenkomen als Duitse en Franse jongeren in de jaren 1950 en 1960 deden.

Maar wat is het alternatief daarvoor? Nog eens 70 jaar oorlog, lijden en onderdrukking in de regio? Of zelfs de uitroeiing van het Palestijnse volk? Dat kan toch niemand willen!

Als het Westen echt geïnteresseerd zou zijn in vrede, zou het daarnaar handelen. In plaats daarvan investeert het in wapens in plaats van in begrip en verzoening.
©Thomas Röper.

Reactie

Verzoening, vergeving, het niet nadragen van het verleden dat voorbij is! Mooie woorden, wel belangrijk willen we verder kunnen! Dan is wel nodig dat de verwondingen en littekens geheeld zijn. Tot nu toe zijn er alleen verwondingen aangebracht. Hoe?

Het is bekend dat Israel een gemeen en doortrapt spel speelt met de Palestijnen. Want het enige dat Israel wil is meer land, land van Palestijnen. Alle voorgaande pogingen van westerse politici om vrede tussen de Palestijnen en de Israëlisch zijn mislukt omdat de Israëlisch zich nooit hebben gehouden aan de gemaakte afspraken. Want die waren tegen de wensen en plannen die Israel heeft! Meer land voor haar eigen burgers ten koste van de Palestijnen! 

En Hamas is daarin een instrument geweest om Israel te helpen dit te verwezenlijken! Dat is de reden dat Hamas geld en informatie kreeg uit Israel! Hamas wordt deels gefinancierd door Israel om conflicten uit te lokken zodat Israel daarop kan reageren met geweld en daardoor weer een stuk land kan inpikken dat eigenlijk toebehoort aan de Palestijnen. 

Daarbij is de publieke opinie ten onrechte door de media zo gemanipuleerd dat iedereen vindt dat Hamas deze aanval nooit had mogen doen. Maar wanneer ze een doel had in het voordeel van Israel komt die vlag heel anders te hangen!

In een eerder artikel hierover schreef ik al dat er een gelegenheid is gecreëerd door Israel om de aanval van Hamas enige kans van slagen te geven en dat zelfs het Israëlische leger op Israëlische burgers heeft geschoten met het doel Hamas hier ook de schuld van te geven. Want de publieke opinie is hier heel belangrijk! Dus moest Hamas neergezet worden als een nietsontziende bende terroristen die zelfs kinderen en baby’s tot slachtoffer maakten! 

Maar wat als het juist de bedoeling is dat er een conflict gecreëerd wordt waarbij het publiek de kant kiest van Israel? Wat als daardoor alle westerse politici heel makkelijk steun kunnen geven aan Israel? 

Ja, de westerse politici, Joe Biden en zijn team, en de NAVO-politici! De lafheid straalt ervan af. Constant oorlog voeren in andere landen. Deze psychopaten hebben geen enkel gevoel. Ze geven niets om de bevolkingen van landen, de doden, de gewonden. Ze leven hiervoor, de macht die ze wel voelen. Ze vinden het een feestje dat er in Oekraïne meer dan 500.000 militairen dood zijn die voor Oekraïne vechten. Net als de 72.000 Russische soldaten die zijn gesneuveld. Kijk, dat kunnen wij, zoveel macht hebben wij! Zij noemen dit macht, ik vind het de grootste vorm van lafheid! Maar het volk doet ook niets! Nee, werkt er zelfs aan mee!
Nu willen ze dit laten escaleren naar een grotere oorlog tussen de VS, NAVO, Israel en Arabische staten, en waar Iran een hoofdrol krijgt. Waar er zelfs plannen zijn om die oorlog uit te breiden naar Europa! Waar zelfs Rusland bij betrokken kan worden! Waar weer de publieke opinie zo wordt gemanipuleerd dat het lijkt alsof dit komt doordat Iran en Rusland de boosdoeners zijn! Maar het volk doet ook niets! Nee, werkt er zelfs aan mee!

Want de twee particuliere vliegvelden in Syrië zijn al gebombardeerd door de Israëlisch. Omdat ze denken dat Iran plannen zou hebben hier te willen landen met vliegtuigen. Maar Iran heeft dit helemaal niet nodig omdat ze raketten hebben die Israel kunnen bereiken! Het was een poging van Israel de oorlog uit te breiden naar de Arabische staten. Ook een poging Rusland te betrekken in deze oorlog omdat Rusland een militaire basis heeft in Syrië. Tot nu toe is dit gelukkig mislukt. 

Maar de VS en de NAVO willen dat er weer een wereldoorlog 3 komt en alle westerse landen willen hieraan medewerken in hun onnozelheid! In een laatste poging om de dwingende machtspositie van de VS te behouden!

De oorlog in Oekraïne en nu in Israel en Palestina zijn de opmars voor wereldoorlog 3. Dit kan omdat de publieke opinie hiervoor rijp is gemaakt!

© Piki Onder dit pseudoniem publiceert de schrijver op Facebook, daar ondervindt je meer en meer censuur vandaar dat de artikelen ook hier gepubliceerd worden. Bovendien verlaten steeds meer mensen Facebook of hebben dit ‘sociale’ platform nog nooit gebruikt.Nu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk