Het midden-oosten; “Oog om oog maakt de wereld blind”.


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 3 jaar ‘zichtbare’ dictatuur + dag #233


Wat zo frustrerend zijn aan de gebeurtenissen van de afgelopen 3 weken, is dat veel mensen een kant kiezen zonder de historische context volledig te begrijpen.


Bron artikel: An eye for an eye makes the world go blind.
Door: James Melville

Ik spreek als iemand die politiek in het Midden-Oosten heeft gestudeerd aan de universiteit en het sindsdien heeft gevolgd en onderzocht. Conflicten in de regio komen uiteindelijk neer op een hele regio die gedomineerd wordt door olie- en gasleveranties en proxy-oorlogen via pijpleidingen waarbij de gebruikelijke corporatistische verdachten over de hele wereld betrokken zijn, die wapens financieren en leveren aan verschillende afschuwelijke regeringen, regimes en milities om machtsvacuüms en extremistische controle te creëren zodat corporaties de natuurlijke hulpbronnen in dit gebied kunnen plunderen, terwijl ze het aanwakkeren van religieuze verdeeldheid en een eindeloos “oorlog tegen het terrorisme”-verhaal gebruiken als een deug truc om morele autoriteit te verkrijgen om de natuurlijke hulpbronnen van het Midden-Oosten te plunderen. Dit is van toepassing op Irak, Syrië, Libië, Iran, Jemen, Saoedi-Arabië en ook Israël en Gaza – en zelfs verder weg in de Oekraïne.

Natuurlijk moet Hamas worden veroordeeld voor hun wreedheden. Maar evenzeer moet de Israëlische regering worden veroordeeld voor hun acties om het conflict te laten escaleren, waardoor ze verschrikkelijke humanitaire tragedies en de ontheemding van duizenden onschuldige burgers in Gaza veroorzaakten.

Dan is er nog de achtergrond: Palestijnse burgers hebben decennialang gezien hoe hun thuisland werd ingepalmd en verkleind, terwijl ze hun mensenrechten verloren tot een punt waarop ze in de grootste openluchtgevangenis ter wereld leven.

Voor mij en vele anderen geldt één ding: Echte vrijheidsstrijders zijn solidair met hen die absoluut hun vrijheden en rechten zijn kwijtgeraakt – waar dan ook – ongeacht kleur of geloof. En dat is wat de Palestijnen al tientallen jaren overkomt. En iedereen die op manipulatieve wijze de massale #Vrij Palestina protesten op dit moment over de hele wereld framet door zich sluw te richten op de enkeling die de verachtelijke acties van Hamas promoot in plaats van de roep om vrede die door de overgrote meerderheid van de demonstranten wordt getoond, doet dat om dubbelzinnige en bevooroordeelde redenen.

Ook is het absoluut niet antisemitisch om de Israëlische regering te bekritiseren voor hun decennialange onderdrukking van onschuldige burgers in Gaza. Geen enkele regering staat boven kritiek. De cancel cultuurtroep is in deze kwestie afschuwelijk.

En tot slot – op basis van mijn eigen ervaring behoren Joodse en moslimburgers tot de meest gastvrije en vriendelijke mensen die ik ooit in mijn leven heb ontmoet. Ze allemaal over één kam scheren vanwege terrorisme of brute regeringsacties is afschuwelijk.

Het is tijd om manieren te vinden om over deze afschuwelijke situatie te debatteren met evenwicht en context en manieren te vinden om ons te verenigen in plaats van te vechten, want oog om oog maakt de wereld blind.Bericht delen: Bericht delen op je eigen website of blog.
Graag, zo werkt het, …Mijn oude protestliedje uit 2010 maar eigenlijk voor -NU- geschreven:
Hope Comes In The Dark – River Zydeco Band feat Me Myself and I


Bij elke website zou je bij het eerste bezoek moeten kijken wie de schrijver is en wat hem motiveert om dit te doen, mag ik je uitnodigen om even te kijken met wie je te maken hebt, of je een klik hebt met mij. Uitzoeken of je dezelfde visie hebt?Over mij: Statement, visie en doelNu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk