Poetin respecteert het internationaal recht!


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 3 jaar ‘zichtbare’ dictatuur + dag #199


Waarom Poetin mogelijk de documenten over de operaties van de VS/NAVO heeft onthuld© Sputnik Ilja Pitaljew

Terwijl de VS en NAVO landen, ten minste sinds 1992, het internationale recht en de internationale gebruiken met voeten treedt in het kader van de “op regels gebaseerde orde” waaraan zij de voorkeur geven, in een imperiaal streven naar hegemonie dat even arrogant als incompetent is, heeft de Russische Poetin in dezelfde periode blijkbaar geduldig de in zijn ogen vereiste nalevingsformulieren en papierwerk ingevuld, in de veronderstelling dat het internationale recht geldig is, schrijft  Thomas Lipscomb.

In een grote ommekeer ten opzichte van de vroegere praktijk van de Koude Oorlog, laten de VS en het Westen zelfs de meest onwaarschijnlijke propaganda de vrije loop als ze überhaupt een verklaring willen geven, zoals blijkt uit de idiote, voortdurend veranderende verhalen over NordStream, terwijl de Russische communicatie duidelijk, puntig en gedetailleerd is geweest. Men vergeet te gemakkelijk dat Poetin jurist is en wat voor minachting we ook mogen hebben voor zijn opleiding in het Sovjetrecht, hij neemt juridische beperkingen duidelijk serieus. Poetin bouwt een dossier op, grondig en gedetailleerd, en is consequent in het geven van een waarschuwing vooraf en vervolgens een verklaring voor zijn acties, stap voor stap.

De “Special Military Operatie” lijkt een nogal verkrampte en beperkte vorm voor de Russische interventie in vergelijking met de Amerikaanse filibustering van de afgelopen 30 jaar. Maar er waren juridische redenen waarom Poetin het zo organiseerde. Hoewel hij nauwelijks met de SMO was begonnen, erkende Poetin Lugansk en Donetsk vrijwel onmiddellijk als deel van Rusland, omdat hij zag dat dit volgens de Russische wet vereist was om zijn operatie uit te voeren, en deze zo nodig te wijzigen en uit te breiden. 

Het is veelzeggend dat Poetin, nu Oekraïne na het nieuwe jaar aan de touwen hangt, nog een aanzienlijke hoeveelheid tijd heeft genomen om zowel zijn eigen Russische publiek als de internationale toeschouwers voor te lichten over hoe de acties van Amerika sinds de uitoefening van de Maidan-coup van 2014 hem geen ander alternatief hadden gelaten dan in te grijpen in Oekraïne. En hij had alles in het werk gesteld om dat te voorkomen en te onderhandelen over een regeling. Vorige week nog werd Amerika’s nieuwe ambassadeur in Rusland, Lynne Tracy, tot haar verbazing getrakteerd op een lange, gedetailleerde lezing over hoe Amerikaanse complotten en kwade trouw de hele Oekraïense puinhoop tot stand hadden gebracht. En China’s Xi heeft zijn “vredesvoorstel” gebruikt om dezelfde punten uit te dragen in gesprekken met Macron, de Oekraïners en anderen.

Wat heeft dit te maken met de bizarre vrijgave van wat lijkt op 100 pagina’s authentieke geheime VS/NAVO-operatiememoranda over Oekraïne? Velen hebben immers terecht opgemerkt dat er hier echt weinig nieuws is en er staat eigenlijk niets in dat voor iemand een verrassing is, behalve het feit dat iemand de documenten in handen heeft kunnen krijgen. Welk doel heeft het vrijgeven van deze documenten en in wiens voordeel?

Misschien maken ze het mogelijk om Amerikaanse/NAVO-documenten te gebruiken, in plaats van alleen Russische beweringen, om een juridisch kader vast te stellen en een dossier op te bouwen voor welke regeling Poetin ook aan Oekraïne wil opleggen. Het helpt Poetin te bewijzen dat zijn interventie nodig was door een actieve en voortdurende samenzwering onder leiding van de Verenigde Staten om Oekraïne te gebruiken om Rusland aan te vallen en te ondermijnen. 

In de wereld waarin de oorlog in Oekraïne begon, onder een veronderstelde heersende Amerikaanse hegemonie gebaseerd op “regels” gedicteerd door Amerika’s neiging du jour, was Poetins “verslag” misschien correct volgens de normen van het internationaal recht, maar had het geen echte macht. En de westerse financiële en militaire macht heeft veel van de internationale rechtbanken en regelgevende instanties ondermijnd om de westerse belangen te dienen in plaats van die van de internationale gemeenschap. Maar gezien de immense veranderingen in de internationale machtsstructuur als gevolg van de strijd in Oekraïne, worden de Verenigde Staten en het Westen schoppend en schreeuwend meegesleurd in een wereld waarin zij slechts enkele van de vele machten zijn en niet langer de overhand hebben. De Russische diplomatie heeft de meerderheid van de wereld vakkundig tegen de westerse illusies van dominantie gekeerd. Nu de oorlog zijn einde nadert in een Oekraïense nederlaag die de militaire en economische zwakte van de westerse mogendheden blootlegt, kan Poetins de jurisprudentie operationeel en de facto worden in een multi soevereine wereld die terugkeert naar de normen van het internationaal recht.

Het heeft ook andere toepassingen. Met de openbaarmaking van deze documenten legt Poetin de basis om misschien een groot deel van de woede over het nieuwe Oekraïne tegen de VS en het Westen te verleggen door het te gebruiken in een proxy-oorlog die niet zozeer pro-Oekraïens als wel anti-Russisch was, en om zijn zaak te bevorderen tegenover de internationale gemeenschap en de toets der geschiedenis.
©Thomas Lipscomb

Reactie.

Poetin is niet alleen jurist maar ook een schaker die veel zetten tevoren bedenkt! Iets dat westerse politici niet kunnen zoals blijkt uit de stappen die worden genomen! Het is heel erg dom te blijven denken dat deze wereld geregeerd blijft worden doordat je denkt dat je de baas bent! Want er is een zeer groot verschil te denken dat je de baas bent en de werkelijke baas zijn. De VS en de mee huppelende NAVO-landen hebben te veel zwakkere landen aangevallen waardoor ze het idee kregen oppermachtig te zijn. 

Daartegenover heeft Poetin er rekening mee gehouden dat het tot een strijd kon komen omdat de VS en de NAVO-landen internationale verdragen en afspraken niet erkende wanneer dat niet goed uitkwam. Poetin heeft zich altijd ingezet om de vrede te bewaren, maar werd door het westen voor het lapje gehouden. Ook dat werd door Poetin verwacht! Hij wist via de agressie en de gebeurtenissen in 2014 op het Maidanplein in Kiev dat het niet bij een coup zou blijven. Hij zag dat het leger van Oekraïne werd getraind. Hij zag dat de bewapening werd opgevoerd. Hij wist dat door de blijvende beschietingen op de afgescheiden delen Donetsk en Luhansk dat ze van plan waren de bevolkingen te terroriseren! Hij wist dat er plannen waren Rusland binnen te vallen. Dat is de reden voor Poetin geweest een oorlogsindustrie op te bouwen die bestand zou zijn tegen de agressie van de VS en NAVO-landen! En nu blijkt dat dit werkt. Het leger van Oekraïne is een puinhoop. Al de wapens en al het geld dat in deze oorlog is gestopt door het westen heeft de oorlog alleen verlengt en meer mensen gedood en verwond. Een zeer mager resultaat!

Poetin weet wat er komt! Rusland zal van alles beschuldigd worden. Van oorlogsmisdaden, van misdaden tegen de menselijkheid, van het gebruik van biologische en chemische wapens en meer. Dit zal het westen gaan gebruiken en voorleggen aan de Verenigde Naties, het internationaal strafhof en tribunalen die op de hand zijn van het westen! Dat is de reden dat alles gedocumenteerd wordt! Want de legers van Rusland hebben heel bewust de richtlijnen van oorlogvoeren gehandhaafd Maar doen de legers van Oekraïne dat ook? Zeker niet! Er zijn in deze oorlog Russische soldaten die krijgsgevangen werden, gemarteld, in de knieën geschoten en zelfs bewust gedood! Er zijn zelfs op kleine schaal chemische wapens gebruikt. Ik heb geen informatie dat er biologische wapens zijn gebruikt! Engeland heeft wel munitie gestuurd met verzwakt uranium. Maar Rusland heeft de opslagloods van dit gevaarlijke spul met een raket vernietigd! De VS heeft wel op kleine schaal munitie gebruikt 

Deze documentatie wordt zeer waarschijnlijk gebruikt wanneer het tot een aanval komt via het internationaal gerechtshof een oorlogstribunaal of de Verenigde Naties!

Dus Poetin heeft zich goed voorbereidt op de toekomst!

© Piki Onder dit pseudoniem publiceert de schrijver op Facebook, daar ondervindt je meer en meer censuur vandaar dat de artikelen ook hier gepubliceerd worden. Bovendien verlaten steeds meer mensen Facebook of hebben dit ‘sociale’ platform nog nooit gebruikt.Nu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk