Oekraïne: Het gebrek aan gewone Mensen!


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 3 jaar ‘zichtbare’ dictatuur + dag #190


Jens Stoltenberg herhaalt verlangen naar “eindeloze oorlog” tenzij Rusland zich onvoorwaardelijk overgeeftDe Turkse president Recep Erdogan (L) en de Oekraïense president Volodymyr Zelensky (R) met president Biden & NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg (C), NAVO-top, Vilnius,11 juli 2023

Er is nog nooit een oorlog geweest waarin een land de helft van zijn bevolking verloor aan dood en emigratie, meer dan 20% van zijn gebied werd ingenomen, niet in staat was om zijn eigen basisinfrastructuur in stand te houden en nog steeds een onvoorwaardelijke overgave eist, schrijft Andrew Anglin.

Dit is alleen mogelijk omdat de beslissingen over het land niet door het land zelf worden genomen, maar door buitenlanders die er letterlijk niets om geven als elke laatste Oekraïner sterft.

Het Westen moet zich voorbereiden op “een lange oorlog” in Oekraïne, verklaarde secretaris-generaal Jens Stoltenberg van de NAVO op zondag. Ondanks dat Stoltenberg beweerde een “snelle vrede” in Oekraïne te willen, benadrukte hij dat hij nog steeds het doel van president Vladimir Zelensky van een militaire overwinning op Rusland steunt.

“De meeste oorlogen duren langer dan verwacht wanneer ze beginnen,” zei Stoltenberg in een interview met de Duitse mediagroep Funke. “Daarom moeten we ons voorbereiden op een lange oorlog in Oekraïne.”

Volgens mediaberichten van de afgelopen twee maanden hebben Westerse functionarissen en militaire planners toegegeven dat het Oekraïense tegenoffensief tegen de Russische strijdkrachten waarschijnlijk niet zal slagen, waardoor de frontlinies grotendeels onveranderd blijven nu de winter invalt.

Volgens de Russische president Vladimir Poetin heeft Oekraïne meer dan 71.000 man verloren sinds het tegenoffensief in juni begon. Ondanks dit hoge uitputtingspercentage – volgens Oekraïense bronnen hebben sommige eenheden 90% van hun manschappen verloren – benadrukte Stoltenberg dat de NAVO zal blijven aandringen op een militaire, en geen diplomatieke, oplossing.

“We wensen allemaal een snelle vrede,” zei Stoltenberg. “Maar tegelijkertijd moeten we erkennen: als president Zelensky en de Oekraïners stoppen met vechten, zal hun land niet meer bestaan. Als president Poetin en Rusland hun wapens neerleggen, zullen we vrede hebben.” 

Waarom zou het land “niet meer bestaan”? Wat betekent dat eigenlijk?

Hoe kan iemand op zo’n hoog niveau dit soort onzinnige uitspraken doen en door niemand in twijfel worden getrokken?

Als Oekraïne blijft vechten, zal hun land niet meer bestaan.

Dit zijn semiofficiële cijfers van het Wilson Center uit januari:

Er is sinds januari geen grote analyse meer geweest, maar schattingen zijn dat het aantal gedaald is naar 25 miljoen. Van 44 miljoen voor de oorlog. Elke dag vertrekken er nog steeds mensen en elke maand sterven er tienduizenden soldaten.

Ze zullen niet zomaar geen militairen meer hebben, ze zullen helemaal geen mensen meer hebben.

Deze mensen die als vluchtelingen zijn vertrokken, komen niet meer terug.

Jens wil niet zeggen wat de missie is. Hij zegt dat de missie is om de onvoorwaardelijke overgave van Rusland af te dwingen, maar er is geen realiteit waarin dat gebeurt.

Je kunt net zo goed Greta Thunberg de NAVO laten leiden.

Zelfs als u niets geeft om de totale vernietiging van Oekraïne – en daar geeft duidelijk niemand om, behalve de Russen – is er hier nul actieplan. Het zijn gewoon deze wilde, ongecontroleerde, bizarre uitspraken van volwassenen die klinken als gestoorde kinderen.

Iemand moet Jens vragen wat het betekent dat “Oekraïne niet meer zal bestaan” als ze over vrede onderhandelen. Maar dat zullen ze niet. Dit is de dreiging van een totaal gecensureerde, totaal gecontroleerde media. Dit is waar ik in 2017 voor waarschuwde. Alles glijdt gewoon af naar de Twilight Zone. De leiders zelf hebben geen feedback mechanisme. Als je krankzinnige dingen gaat zeggen en niemand je in twijfel trekt, en mensen in feite zeggen “oh ja, dat is heel juist,” dan verlies je het vermogen om rationeel te denken. 

Ik beheer een website. Maar ik heb altijd kritische feedback op mijn materiaal gewild. Ik zoek het op. Toen ik op Twitter zat, heb ik nooit iemand geblokkeerd. Ik zei: “Vertel me waar ik het mis heb.”

Als je een media hebt die weigert om de meest elementaire vragen te stellen over de meest schandalige mogelijke uitspraken van de mensen die het voor het zeggen hebben, dan zink je in een zwart gat.

Ik dacht echt dat dit “tegenoffensief” een ommekeer zou betekenen. Maar ze verdubbelen gewoon.

Dit heeft alleen zin als ze van plan zijn om een nieuw leger te sturen.

Het Oekraïense leger kan niet eeuwig blijven sterven. Daar zijn niet genoeg mensen voor. Ze hebben al tieners en oude mannen gestuurd, en nu sturen ze vrouwen. Ik weet niet waarom ze zoveel mensen hebben opgeofferd in dit “tegenoffensief” als ze wisten dat het zou leiden tot massale sterfte en nul winst. Maar dat is wat ze deden.

Het is zo frustrerend om hier zelfs maar over na te denken.

In een democratie heeft u geen mogelijkheid om de beslissingen van de machtigen in twijfel te trekken. Dit is op lange termijn niet vol te houden als de machtigen zo onverantwoordelijk zijn.
©Andrew Anglin.

Reactie.

De westerse wereld heeft geen gewone mensen op belangrijke posten. Dat is een enorm gebrek in onze samenleving. We hebben mensen nodig die ter zake deskundig zijn, maar vooral gevoel hebben, empathie voor hun medemens! Het westen geeft volkomen onterecht de schuld van deze oorlog aan Poetin! Maar de verhalen die ik onder ogen krijg over Poetin zijn heel anders dan die ik lees hoe de westerse pers over hem schrijft. 

Wat het westen ervan maakt is iets heel anders. Die blijven mensen naar het front sturen met te weinig ervaring, te kleine en slechte bewapening en slechte leiding! En de reden? Rusland moet opgeven vinden ze. 

Of dan ben je niet goed op de hoogte van de werkelijke situatie, of je geeft helemaal niet om al die mensen die sterven aan het front waar Rusland oppermachtig is!

Dat een figuur als Stoltenberg, in zijn functie, geen enkele rekening houdt met de slachtoffers, maakt hem een onmenselijk wezen dat nooit deze functie had mogen krijgen! En dan al die andere figuren die maar blijven doorgaan zwakke ouderen en kinderen naar dit front te sturen zijn niet waard om nog op deze wereld te zijn!

En ik weet dat het Russische leger zich nog inhoud. Niet agressief tegenaanvallen doet, maar gewoon de behaalde posities behoudt!

Het zo lang verwachte en zo bejubelde tegenoffensief van het Oekraïense leger is volkomen mislukt en heeft duizenden soldaten het leven gekost! En dan zie je deze verantwoordelijke figuren bij elkaar komen alsof het een verjaardagsfeestje is! Vrolijk met elkaar een glaasje drinken, vrolijk samen eten, en vooral onderling afspraakjes maken. Walgelijk te zien hoe deze figuren de westerse wereldleiders zijn en waarschijnlijk een doel hebben.

Maar wat is hun werkelijke doel?

Wanneer er alleen Nazi’s naar het front gestuurd werden zou je denken dat ze de doelstelling van Rusland volgen en medewerken aan het uitschakelen van de nazi’s van Oekraïne. Maar dat is zeer waarschijnlijk een utopie? Willen ze doorgaan met deze oorlog om Europa verder naar de economische afgrond te drukken? Zeer goed mogelijk! Willen ze doorgaan met deze oorlog omdat de rijkste ter wereld via Blackrock en Vanguard veel geld hebben geïnvesteerd in Oekraïne? Ook een goede optie! Maar je doet zoiets waanzinnigs alleen wanneer zeer belangrijke figuren het stuur in handen hebben en je hen als je meesters beschouwd!

© Piki Onder dit pseudoniem publiceert de schrijver op Facebook, daar ondervindt je meer en meer censuur vandaar dat de artikelen ook hier gepubliceerd worden. Bovendien verlaten steeds meer mensen Facebook of hebben dit ‘sociale’ platform nog nooit gebruikt.Nu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk