“Westerse landen ruïneren het handelssysteem en de financiële banden”– Poetin


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 3 jaar ‘zichtbare’ dictatuur + dag #181


De Russische leider zei dat het belangrijk is dat er in de wereld steeds meer ruimte komt voor echte zakelijke samenwerking tussen landen die zich niet onderwerpen aan enige druk van buitenaf, maar hun eigen nationale belangen volgen.VLADIVOSTOK, 12 september. /TASS/. Westerse landen ruïneren het systeem van handels- en financiële banden waaraan zij hebben gewerkt, zei de Russische president Vladimir Poetin op het Eastern Economic Forum.

“We zien hoe de wereldeconomie de afgelopen jaren is veranderd en blijft veranderen, deels omdat sommige landen, voornamelijk westerse landen uiteraard, met hun eigen handen het systeem van financiële, handels- en economische betrekkingen kapot maken, waaraan ze zelf hebben gewerkt. om in veel opzichten te creëren en te bouwen”, zei hij tijdens de plenaire sessie van het forum.

Hij zei dat het belangrijk is dat er in deze context in de wereld steeds meer ruimte ontstaat voor echte zakelijke samenwerking tussen landen die zich niet onderwerpen aan enige druk van buitenaf, maar hun eigen nationale belangen volgen. Poetin zei dat er een groeiend aantal van dergelijke landen is in verschillende delen van de wereld.

“Ze geven in hun activiteiten en hun beleid geen prioriteit aan enkele kortstondige kwesties van de huidige politiek, maar aan de vooruitgang van hun eigen projecten op het gebied van transport, energie, industrie, financiën, op humanitair gebied – projecten die directe lange termijn resultaten opleveren. voordelen op termijn voor de volkeren van deze landen”, aldus de president.

Poetin zei dat dit de manier is waarop “een nieuw model van relaties en integratie wordt geboren, maar niet volgens westerse modellen voor de gekozen ‘gouden miljard’, maar voor de hele mensheid, voor de hele functionerende en zich ontwikkelende multipolaire wereld.”

De president zei dat hij ervan overtuigd is dat dit model de creatieve energie van openheid en focus op concrete resultaten helpt om een ​​krachtig concurrentievoordeel van de regio Azië-Pacific te worden en een sleutelfactor die het mondiale leiderschap van deze regio op het gebied van economische groei zal bepalen voor een lange tijd.
©Tass

Reactie.

Het is frustrerend dat de handel in goederen zoals ook olie en gas in handen is van de machtigste grote broer die kan bepalen wat er gebeurt! Wat dat betreft is het een zegen dat Donald Trump de TTIP-onderhandelingen heeft gestopt en we nu geen chloor kippen uit de VS moeten eten.

Poetin doelt hier op een eerlijke handel en niet de dominantie die vooral in het voordeel van één land is. Die dominantie is in de westerse wereld nog steeds aanwezig en zal herzien moeten worden wanneer het systeem eerlijker wordt en alle landen op dezelfde manier behandeld zullen worden.

Een klein voorbeeld is dat Europa van de VS-opdracht kreeg het Russische gas niet meer al te nemen. Nu levert de VS-schaliegas aan Europa voor een veel duurdere prijs dan Rusland vroeg voor haar gas. Dit heeft tot gevolg dat de Europese landen gebukt gaan onder de hogere prijs en waardoor alle prijzen stijgen! Het is reeds zo dat veel mensen in Europa deze hogere prijzen al niet meer kunnen betalen! En ik hou mijn hart vast wanneer er een strenge winter komt en de EU nog steeds aan het handje van de VS loopt! Dan zullen er veel mensen kou lijden! Honger hebben en zal er veel leed zijn veroorzaakt door o.a. mevrouw Ursela von der Leyen die in een goed verwarmt huis woont, ruim voldoende eten en drinken heeft en inkomen dat ze absoluut niet verdient! Het geld dat ze binnenharkt heeft ze laatstelijk nog even verhoogd omdat ze zichzelf zo geweldig vindt. Zonder ook maar enigszins rekening te houden met het lijden van de Europese bevolking is niet haar ding! En het erge is dat de landelijke politici hier niets aan doen. Ook erg is dat de bevolkingen er nog deels achter staan ook! Maar dat komt deels omdat ze bestookt worden met leugens over hoe de werkelijke toestand is! De media doet hier hard aan mee en houd ook geen rekening met de noden van de bevolkingen. Als het grote plan maar door kan gaan. Kijk op tv hoe mensen het met elkaar eens zijn! Tegenstand wordt niet gewaardeerd! Het is werkelijk een zielige vertoning!

En zoals ik al eerder schreef is de leugen en het bedrog tot cultureel erfgoed verheven! Blijven we dit systeem houden? Of is het wachten op een burgeroorlog waar weer de burgers het slachtoffer zijn! Of wachten we tot Rusland ons weer komt redden?

© Piki Onder dit pseudoniem publiceert de schrijver op Facebook, daar ondervindt je meer en meer censuur vandaar dat de artikelen ook hier gepubliceerd worden. Bovendien verlaten steeds meer mensen Facebook of hebben dit ‘sociale’ platform nog nooit gebruikt.Nu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk