Een nieuw liedje in de maak, gaat niet van een leien dakje, …


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 3 jaar ‘zichtbare’ dictatuur + dag #175


De tittel; “Start a revolution in your heart”, moet je ongetwijfeld al bekend in de oren klinken. De song is van de Amerikaanse zanger Eric Lindel, de titel sprak me aan en, … we doen pogingen het op te nemen.


Bij mijn wekelijkse twee radio uurtjes die ik nu al bijna drie jaar opneem voor fdl radio in Luzy zoek ik steeds naar nieuwe cajun en zydeco liedjes. Zo stuitte ik op de liedjes van Eric Lindel, opgegroeid in Californië in de omgeving van San Francisco en later verkaste hij naar New Orleans. Dat hij dan ook een cajun traditional opnam is niet zo vreemd dus. Zo kwam ik ook in contact met zijn andere repertoire zoals “Start a revolution”, uit 2018.

Wat mij zo aansprak in de titel is de tijd waarin we nu leven een revolutie vereist !!


We zijn in de media propaganda kanalen perfect tegen elkaar uitgespeeld en het MK Ultra – mensen beïnvloeding programma – is tot in de perfectie uitgerold waarvan de ultra spionage machine Facebook het ultieme voorbeeld is, zo’n 2,5 miljard mensen zitten in de fuik. 

We moeten, ja moeten, toch eens weer met ze’n allen door een deur kunnen. De belangrijkste taak ligt bij onszelf. 

Nee je hoeft mensen niet te vergeven dat ze je in de grond trapten met hun volgzame slaafse apartheid beleid en hun vaccinatie waanzin. 

Maar op het moment dat ze berouw tonen of vragen beginnen te stellen, dan is het onze taak om geen wrok te tonen en een helpende hand te bieden.

Dat is mijn idee van het liedje; “Start a revolution in your heart”. 

Voor dit en andere ideeën hebben we de lichte versie van het muziek programma Cubase gekocht. Vroeger een paar jaar mee gewerkt. Met de toegenomen computer rekenkracht is de lichte versie niet eens zo licht te noemen en vereist een intense studie. Alles is wel terug te vinden op YouTube maar dan nog vergt het veel tijd, temeer omdat ik natuurlijk geen muzikant ben.

Het moet wel een cajun stijl liedje worden zodat ik het in mijn eigen programma op de radio kan draaien en wellicht in de 24 uur programmering. 

Dat idee is inmiddels al zo’n 10 weken oud en ik ben er meer een van ‘gisteren klaar’. Vier weken geleden was er een accordeon festival in Luzy en een mooie gelegenheid met muzikanten in contact te komen. De twee Franse muzikanten die ik kon zijn bereid te helpen ergens laat in het najaar, hé nee dat gaat hem niet worden dus. Ik kam een Nederlander tegen die drums gespeeld had en wat ervaring met Cubase had. Maar nu vier weken verder is er nog niets gebeurd.

Als ik nu het originele nummer in Cubase zet dan kan ik een ritme track opzetten en mijn part al opnemen te beginnen met een triangel. Maar mijn auto is stuk gegaan en staat al drie weken ergens ver weg in de garage, vakantie en personeel ziek dus, hoe kom ik aan een triangel. De Franse buurman een afbeelding laten zien en verteld waarom ik hem nodig had, … drie uurtjes later was hij klaar. Ale een avondje bezig geweest en kijken of ik mijn aangepaste tekst passend kan krijgen zodat hij lekker ‘loopt’. Lastig want ik wil ook nog een coupeetje in het Frans, pfff, ja zeg dat wel.

Ik heb wel een jonge man van 78, goede gitaar speler, we hebben al een paar keer zitten jammen aan dé stamtafel, samen wat zingen, hij gitaar en ik op wasboard. Volgende week krijgen we visite uit Nederland en dan heb ik ook een zangeres bij de hand. Maar dan moet de tekst wel klaar zijn, de rest kunnen we ook daarna wel invullen.

Misschien, als het niet anders kan in dit dunbevolkte gebied, is het zelfs mogelijk dat iemand een partijtje inspeelt ergens anders en opneemt zodat ik het hier kan invoegen. Trekzak, viool of sax, daar ga ik het wel met de gitarist over hebben, wat zijn mening is. 

Intussen, je weet het … “Start a revolution in your heart”.

Hier het origineel van Eric LindelBericht delen: Bericht delen op je eigen website of blog.
Graag, zo werkt het, …Mijn oude protestliedje uit 2010 maar eigenlijk voor -NU- geschreven:
Hope Comes In The Dark – River Zydeco Band feat Me Myself and I


Bij elke website zou je bij het eerste bezoek moeten kijken wie de schrijver is en wat hem motiveert om dit te doen, mag ik je uitnodigen om even te kijken met wie je te maken hebt, of je een klik hebt met mij. Uitzoeken of je dezelfde visie hebt?Over mij: Statement, visie en doelNu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk