Zelensky uitgespeeld?


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 3 jaar ‘zichtbare’ dictatuur + dag #171


Uitgelekte documenten geven aan dat Zelensky op het punt staat vervangen te wordenEr zijn verschillende vervangers voorgesteld, waaronder de burgemeester van Kiev en voormalig bokser Vitali Klitschko. Samen met suggesties dat Zelensky in een valse vlag gedood zou kunnen worden en dat Rusland valselijk de schuld van zijn dood zou krijgen, waardoor een nieuwe escalatie gelegitimeerd zou worden.

Het lijkt steeds duidelijker dat het Westen Zelensky wil vervangen. Naast verschillende voorspellingen van experts dat de Oekraïense president uit de macht zal worden gezet, is nu onthuld dat enkele eerder uitgelekte documenten van het Pentagon een plan blootleggen om de burgemeester van Kiev, Vitali Klitschko, het nieuwe staatshoofd te maken, schrijft Theinteldrop.

De documenten werden maanden geleden uitgelekt toen verschillende geheime bestanden van het Amerikaanse Ministerie van Defensie werden onthuld door Jack Teixeira, een 21-jarige soldaat die bij de 102nd Intelligence Wing van de Massachusetts Air National Guard werkt. Teixeira werkte in de informatie technologiesector en had toegang tot verschillende geheime overheidsgegevens, waarvan hij er veel had laten uitlekken. In april werd Teixeira gearresteerd en er wordt verwacht dat hij tot ongeveer 10 jaar gevangenisstraf zal worden veroordeeld.

Wat tot nu toe niet bekend was, is dat er zich onder de documenten een brief bevond waarin een ambtenaar van het Pentagon zijn interesse toonde om iemand aan te stellen die competenter was dan Zelensky om het presidentschap in Oekraïne op zich te nemen. Bovendien is viceminister van Buitenlandse Zaken Victoria Nuland zelf blijkbaar ook betrokken bij dit plan, omdat ze persoonlijk de wens heeft uitgesproken om Vitali Klitschko als president te zien. In een bepaald deel van het document staat een open oproep om “voorwaarden te scheppen” om Vitali in 2024 te kiezen. 

“In de brief, gedateerd 22 februari 2023, staat dat de leiding van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, evenals topambtenaren van het Amerikaanse ministerie van Defensie, niet gelukkig zijn met de Oekraïense president Zelensky en zijn ruil als president van Oekraïne plannen voor de ex-bokser Vitali Klitschko als zijn vervanger in 2024 (…) Volgens de brief is de leiding van het Pentagon het eens met een mening van de Amerikaanse onderminister van Buitenlandse Zaken Victoria Nuland dat Zelensky “zijn politieke capaciteit snel uitput”. Afgaande op de brief zouden zowel het ministerie van Defensie als het ministerie van Buitenlandse Zaken de voormalige bokser en actieve deelnemer aan de gebeurtenissen van de Maidancoup van 2014, Vitali Klitschko, nu burgemeester van Kiev, graag als president van Oekraïne zien”, schreef de Nederlandse journalist Sonja van den Ende.

Vitali Klitschko, voormalig bokser en een beruchte aanhanger van het neonaziregime, bestuurt de stad Kiev sinds de staatsgreep van 2014. Hij kreeg bekendheid in de internationale media vanwege zijn “patriottisme” na het begin van de speciale militaire operatie van Rusland, toen hij verklaarde dat hij “de wapens zou opnemen” met zijn broer Vladimir om de Oekraïense hoofdstad te verdedigen en de Russische “indringers” af te weren. Klitschko, door westerse kranten afgeschilderd als “moedig” en “heldhaftig”, heeft de sympathie van veel westerlingen gewonnen, wat verklaart waarom sommige figuren hem nu als het nieuwe staatshoofd willen.

Klitschko is echter niet de enige naam op de lijst van voorspellingen om Zelensky te vervangen. Er zijn verschillende rapporten die verschillende mensen aanwijzen als mogelijke kandidaten voor het Oekraïense presidentschap. Eerder werden namen als de opperbevelhebber van de grondstrijdkrachten Alexander Syrsky, het hoofd van de Oekraïense inlichtingendienst Kirill Budanov en de bevelhebber van de strijdkrachten Valeri Zaluzhnyi genoemd als mogelijke kandidaten voor het ambt van Zelensky. Meer recentelijk hebben westerse media gesuggereerd dat de Oekraïense president niet vervangen zou worden door een ander individueel staatshoofd, maar door een team van ambtenaren onder leiding van het hoofd van het parlement Ruslan Stefan Chuck.

Zelensky geboycot in Cyprus na nazi-coup

Blijkbaar is er nog steeds geen consensus over wie de nieuwe president van Oekraïne wordt. Maar er is wel consensus over de Westerse wens om Zelensky te verwijderen. Voor de Westerse autoriteiten en media is Zelensky al een problematische en negatieve publieke figuur. Zoals in de documenten staat, “put de Oekraïense president zijn politieke capaciteit snel uit”. Dit komt door zijn voortdurende ongerechtvaardigde “bedelgedrag” tegenover zijn NAVO-partners, naast de herhaalde militaire mislukkingen en territoriale verliezen.

De mogelijkheden om Zelensky’s acties te rechtvaardigen door louter propaganda te bedrijven raken op, en daarom zal hij waarschijnlijk worden verwijderd. In die zin lijkt Vitali Klitschko interessanter voor de internationale partners van Kiev. Zijn imago lijkt positiever dan dat van Zelensky voor de publieke opinie, die de neiging heeft om de continuïteit van het militaire bijstandsbeleid onder de burgers te legitimeren. Met andere woorden, om de proxy-oorlog tegen Rusland voort te zetten, heeft het Westen iemand nodig die competenter is en minder kritiek krijgt dan Zelensky.

Het valt nog te bezien hoe Zelensky verwijderd zou worden. Omdat het een dictatoriaal regime onder staat van beleg is, is het moeilijk om via verkiezingen en democratische middelen veranderingen door te voeren. Onlangs werd in een artikel van Politico gesuggereerd dat Zelensky vermoord zou kunnen worden en sommige ambtenaren hebben zelfs een “geheim plan” voor het geval dat. Dit lijkt op een poging om de publieke opinie voor te bereiden op een valse vlag operatie. Zelensky zou vermoord kunnen worden en Rusland valselijk de schuld van zijn dood geven, waardoor een nieuwe escalatie gelegitimeerd wordt. 

Houd in gedachte dat de plannen om hem te vervangen al minstens sinds februari in de maak zijn – zoals uit uitgelekte documenten blijkt – en dat de media het al hebben over een mogelijke moord.
©Theinteldrop.

Reactie.

Heeft Zelensky gefaald? Ja en nee!
Hij heeft tot nu toe van bijna alle NAVO-landen geld en wapens los gesoebat! Dat heeft hij met verve gedaan gezien de levering van wapens naar Oekraïne. Dat Zelensky van het gestuurde geld ook een groot deel heeft gepakt voor eigen gebruik wordt hem niet erg kwalijk genomen omdat het toch maar belastinggeld was dat over de ruggen van de bevolkingen werd verkregen. En of dat geld nu gebruikt wordt om mensen die het hard nodig hebben om te kunnen overleven, of dat je het geeft aan een regiem dat soldaten naar het front sturen om niet te overleven is toch een kwestie van prioriteit!

Dus Zelensky heeft het best goed gedaan! Dat de gestuurde wapens de NAVO verzwakt hebben, voor meer doden heeft gezorgd, grotendeels alweer vernietigd zijn, is slechts van onderliggend belang.

Dat Rutte zegt dat deze oorlog ook onze oorlog is, heeft een enorme waarheid, maar niet de waarheid van Rutte! Het is onze waarheid! Rusland zal ons weer komen redden uit de derde oorlog die gericht was op het veroveren van deze wereld voor eigen belang! Het belang van de elites! Want wie kunnen er anders oorlog maken. Dat kunnen alleen de figuren die daar de macht toe hebben. En gezien er nu een acteur naar voren is geschoven die presidentje moet spelen in een land dat een oorlog is ingerommeld, is omdat er een acteur nodig was. Iemand die een rol kan spelen! En dat kan Zelensky! 

Hij kreeg het, samen met Biden, toch voor elkaar dat een stel onverantwoordelijke politici van NAVO-signatuur hun verdediging naar Oekraïne stuurde om het daar in puin te laten schieten door Russisch vuur!

En nu zijn het de vliegtuigen die eraan moeten geloven! Meest verouderde modellen. Piloten moeten nog worden opgeleid. En…het geeft Rusland het recht hier en daar wat vliegvelden plat te gooien de liggen in de landen die deze vliegende wrakken aan Oekraïne willen leveren! Want zo zitten oorlogswetten in elkaar! Maar de bevolkingen van deze NAVO-landen dan? Wat gebeurt er met hen? Ho, nu moet ik iets duidelijk maken!

Bevolkingen van landen bestaan uit mensen die dit allemaal mogelijk maken! Ze werken en via handel wordt er geld verdient. Het verdiende geld wordt flink afgeroomd via allerlei belastingen en gaat in een grote pot. En uit deze pot worden ook de centjes gepakt om oorlogen te financieren! Dus de bevolkingen werken hieraan mee! Dit gaat wel via list en bedrog, maar toch! En ja, laten we eerlijk zijn, de bevolkingen laten zich bedriegen en hebben nog nooit iets gedaan om een oorlog te voorkomen. Ze zijn nog nooit massaal de straat op gegaan, hebben nog nooit massaal het werk neergelegd! Dus de bevolkingen van landen kunnen eigenlijk best opgeofferd worden omdat ze niets doen!

Maar waarom moet Zelensky nu geofferd worden? Zeer waarschijnlijk zal hij via een valse vlag gedood worden en daarvan krijgen dan de Russen de schuld! Hieruit blijkt wel dat Zelensky nog steeds enige waarde kan hebben!

Maar ik denk dat Zelensky te drammerig is geweest tegen de NAVO-politici en dat ze nu iets nieuws moeten hebben om weer gekieteld te worden. Maar of het zo ver komt is nog de vraag? Want op het wereldniveau vinden gebeurtenissen plaats die misschien de redding zal zijn van de vrijheid van de mensheid! Dus is het misschien tijd om eens een protest te laten horen tegen deze oorlog tussen de NAVO en Rusland! En vertel ik je een geheim als ik beweer dat Rusland deze oorlog al heeft gewonnen? En dat er iemand terugkomt die met Rusland, China en enkele andere landen orde op zaken gaat stellen in het voordeel van de totale mensheid! Maar je moet dan wel mee willen doen!

© Piki Onder dit pseudoniem publiceert de schrijver op Facebook, daar ondervindt je meer en meer censuur vandaar dat de artikelen ook hier gepubliceerd worden. Bovendien verlaten steeds meer mensen Facebook of hebben dit ‘sociale’ platform nog nooit gebruikt.Nu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk