Hebben de Nazi’s de oorlog toch gewonnen?


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 3 jaar ‘zichtbare’ dictatuur + dag #171


Directe overheidscensuur van het internet is hier.De censuur van het internet wordt al jaren erger, maar we hebben zojuist een drempel overschreden die de zaken naar een heel nieuw niveau zal tillen. Op 25 augustus is in de Europese Unie een nieuwe wet van kracht geworden die bekend staat als de “Digital Services Act”. Onder deze nieuwe wet kunnen Europese bureaucraten grote techbedrijven opdragen om alle inhoud te censureren die als “illegaal”, “desinformatie” of “haat zaaien” wordt beschouwd. Dat geldt ook voor inhoud die door gebruikers buiten de Europese Unie wordt geplaatst, omdat iemand die in de Europese Unie woont die inhoud zou kunnen zien.

Ik heb hier een paar dagen geleden over geschreven, maar ik denk niet dat mensen de implicaties van deze nieuwe wet echt begrijpen. In het verleden zijn er momenten geweest waarop regeringen grote techbedrijven verzochten om bepaald materiaal te verwijderen, maar nu geeft deze nieuwe wet overheidsfunctionarissen de macht om grote techbedrijven te dwingen om inhoud te verwijderen die hen niet aanstaat. Alle grote techbedrijven die zich hier niet aan houden, zullen extreem zware sancties opgelegd krijgen, schrijft Michael Snyder.

Natuurlijk proberen de grote nieuwszenders, zoals de Washington Post, een positieve draai aan deze nieuwe wet te geven. Ons wordt verteld dat het ons zal “beschermen” tegen “illegale inhoud” en “desinformatie”…

Nieuwe regels die bedoeld zijn om mensen online te beschermen tegen illegale inhoud, gerichte advertenties, ongewenste algoritmische feeds en desinformatie zijn eindelijk van kracht, dankzij nieuwe regelgeving in de Europese Unie die deze maand van kracht is geworden.

Klinkt dat niet geweldig?

Toen deze nieuwe wet voor het eerst werd goedgekeurd, gaf NPR toe dat het Europese regeringen in staat zal stellen om “een breed scala aan inhoud neer te halen“…

Onder de EU-wet zouden overheden bedrijven kunnen vragen om een breed scala aan inhoud te verwijderen die als illegaal zou worden beschouwd, waaronder materiaal dat terrorisme promoot, seksueel misbruik van kinderen, haat zaaien en commerciële zwendel.

Naast “illegale inhoud” en “haat zaaien” is de Digital Services Act ook van toepassing op “hoaxes” en materiaal dat als “desinformatie” wordt beschouwd. Het volgende komt van de officiële website van de Europese Commissie.

Tegelijkertijd reguleert de DSA de verantwoordelijkheden van zeer grote online platforms en zeer grote online zoekmachines als het gaat om systemische kwesties zoals desinformatie, hoaxes en manipulatie tijdens pandemieën, schade aan kwetsbare groepen en andere opkomende maatschappelijke schade.

Deze nieuwe inhoudsregels zijn zo vaag dat ze op zowat alles van toepassing kunnen zijn.

En dat is precies wat ze willen.

Vanaf nu, als u iets post dat hen niet aanstaat, hebben zij de macht om het te laten verwijderen.

Zelfs als u niet in de Europese Unie woont, kunnen ze uw inhoud laten verwijderen, omdat iemand in de Europese Unie het zou kunnen zien.

Wie gaat er dan censureren?

Nou, er wordt gemeld dat “honderden ongekozen EU-bureaucraten zullen beslissen wat desinformatie is en Big Tech bedrijven zullen instrueren om het te censureren“…

Onder dit Orwelliaanse regime zal een team van honderden ongekozen EU-bureaucraten beslissen wat desinformatie is en Big Tech bedrijven instrueren om dit te censureren. De bedrijven zelf zullen, geconfronteerd met reputatie risico’s en financiële sancties, weinig andere keus hebben dan zich eraan te houden. Dit kan op allerlei manieren gebeuren: gewoon door menselijke moderatoren die inhoud verwijderen, door problematische makers te schaduwbannen om hun bereik te verkleinen, door bepaalde inhoud te demoniseren en door algoritmes aan te passen om bepaalde onderwerpen wel of niet te bevoordelen. En hoewel de DSA wettelijk gezien alleen van toepassing is in de EU, zal dit enorme apparaat voor de regulering van inhoud, zodra het geïnstalleerd is binnen Big Tech bedrijven, zeker ook gevolgen hebben voor gebruikers in de rest van de wereld.

Bovendien vertelt de officiële website van de Europese Commissie ons dat grote techbedrijven “met voorrang” moeten reageren op alle inhoud die is gemeld door “betrouwbare signaleerders“…

Er zal een prioriteitskanaal worden gecreëerd voor “betrouwbare signaleerders” – entiteiten die blijk hebben gegeven van bijzondere expertise en bekwaamheid – om illegale inhoud te melden waarop platformen met voorrang moeten reageren.

Dit betekent dat extreemlinkse organisaties die zijn opgericht om online inhoud te controleren, nu buitengewone macht krijgen om de meningsuiting op het internet te beperken.

Onnodig te zeggen dat het internet hierna niet meer hetzelfde zal zijn.

In eerste instantie zal deze nieuwe wet van toepassing zijn op 19 zeer grote online platforms

De betrokken online platforms zijn Alibaba AliExpress, Amazon Store, Apple AppStore, Booking.com, Facebook, Google Play, Google Maps, Google Shopping, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Snapchat, TikTok, X (vermeld als Twitter), Wikipedia, YouTube, de Europese kledingwinkel Zalando, Bing en Google Search.

Als een van deze grote online platforms ervoor kiest om de nieuwe wet niet na te leven, kunnen de straffen zeer zwaar zijn

Een bedrijf dat zich niet aan de wet houdt, kan een volledig verbod in Europa of boetes tot 6% van de wereldwijde omzet tegemoetzien.

Vorige maand zei X/Twitter dat het op schema lag om $3 miljard (£2,4 miljard) aan inkomsten te genereren. Een boete van 6% zou gelijk staan aan £144m.

Na 24 februari 2024 zal de Digital Services Act ook van toepassing zijn op een groot aantal kleinere platforms.

Op dat moment zal het heel moeilijk worden om aan het bereik van deze nieuwe wet te ontsnappen.

En om er zeker van te zijn dat ze alles goed in de gaten kunnen houden, heeft de EU op 22 juni een gloednieuw kantoor geopend in San Francisco…

Thierry Breton, Europees Commissaris voor de Interne Markt, knipte op donderdag 22 juni het lint door ter gelegenheid van de officiële opening van het kantoor van de Europese Unie in San Francisco, samen met Eleni Kounalakis, Eleni Kounalakis, senator Scott Wiener en Adrian Vazquez, voorzitter van de Commissie juridische zaken van het Europees Parlement.

“Ik ben erg blij dat ik hier vandaag in Silicon Valley, een wereldcentrum voor digitale technologie en innovatie, ben om het nieuwe kantoor van de Europese Unie in San Francisco officieel in te wijden,” zei commissaris Breton in zijn openingstoespraak voor een publiek van leiders uit het bedrijfsleven en de technologiesector. “Als gelijkgestemde partners die streven naar wederkerigheid en gemeenschappelijke principes, met respect voor onze respectievelijke democratische processen, zijn onze trans-Atlantische banden relevanter dan ooit op het gebied van technologie.”

Jarenlang was het internet een van de laatste bastions voor vrije meningsuiting.

Maar nu is alles veranderd

Vanaf nu mogen extreemlinkse Europese bureaucraten bepalen wat wel en niet acceptabel is op onze grote online platforms.

Directe overheidscensuur van het internet is nu een feit, en dat gaat het veel moeilijker maken om de waarheid te delen met een wereld die daar wanhopig behoefte aan heeft.

Dit zijn donkere tijden, en ze worden met de dag donkerder.
©Michael Snyder

Reactie.

1940/1945. De 2e wereldoorlog waarin de Russen de Duitsers zo verzwakten door Generaal Paulus te verslaan en daarmee 80.000 soldaten uit te schakelen waardoor de geallieerden voet op Europese bodem konden zetten en de Nazi’s zogenaamd werden verslagen. Want de Nazi’s waren het kwaad! De Nazi’s wilden de wereldheerschappij. Zij waren het supervolk en de rest was ondervolk! Geen stem, geen vrijheid, niet kunnen zeggen wat je wilde zeggen, beperking van vrijheid van het woord, geen persvrijheid!

Dat is precies wat nu weer gaat gebeuren. Zij gaan bepalen wat goed is en wat verboden gaat worden. Na 78 jaar hebben de Nazi’s weer de macht gegrepen via de Europese commissie. En wie is de ongekozen bazin van de Europese commissie? Juist, dat is mevrouw Ursela von der Leyen!

Mogen we dan aannemen dat niet alleen mevrouw Ursela von der Leyen deze beperking heeft ingevoerd, maar dat er veel andere spelers tot dezelfde groep behoren.

Komen we dan toch weer terecht bij de spelers van de NWO, WHO, WEF en de VN? Die journalisten die nog enigszins de vrijheid gebruiken om de bevolkingen te informeren wordt de pen uit handen gerukt en monddood gemaakt. Dat we dit accepteren is een schande voor het mens zijn! Nee, het is nog erger, het ontneemt de mens zijn vrijheid. Want dit kan leiden tot wat gebeurde in de Sovjetunie onder Stalin. Dat mensen elkaar gingen verraden!  Dezelfde Stalin die de Nazi’s versloeg!

Hebben we niets geleerd uit die tijd? Worden de geschiedenisboekjes niet meer gelezen door de huidige beleidsmakers en politici? Staan die toe wat de Europese Commissie bekokstoofd heeft om censuur in te voeren. Dit ruikt natuurlijk naar willekeur! Dit ruikt ook naar dictatuur! Dit ruikt naar vrijheidsbeperking! Dit stinkt naar machtsmisbruik! Straks wordt de werkelijkheid zoveel geweld aangedaan dat je alleen nog kan lezen wat de machthebbers welgevallig is.

Toch vraag ik me af of de bevolkingen van de Europese landen zich dit laten welgevallen? Of ze voldoende verzet hebben om dit afschuwelijke en mensonterende wetsvoorstel te accepteren!

Kan me voorstellen dat ieder mens iets gaat zeggen op de sociale media waarin zoveel wordt geschreven dat tegen het zere been is van dit wetsvoorstel, dat er geen beginnen meer aan is om dit te controleren. Dan kan, heel misschien de aanbieders van de sociale media, Facebook, Chroom, Google, en de vele anderen tegen de commissie zeggen dat het geen werkbare situatie is en deze dictatoriale wetsvoorstel van tafel gaat!

Dit zal dan de geschiedenisboeken ingaan als een vrijheidskreet die verder gaat dan alleen de beperking van het woord, maar gaat tot de vrijheid van leven!

© Piki Onder dit pseudoniem publiceert de schrijver op Facebook, daar ondervindt je meer en meer censuur vandaar dat de artikelen ook hier gepubliceerd worden. Bovendien verlaten steeds meer mensen Facebook of hebben dit ‘sociale’ platform nog nooit gebruikt.Nu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk