Het geheime lifelog spionage programma werd Facebook

Save as PDF 

Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 3 jaar ‘zichtbare’ dictatuur + dag #166


De maand nadat het geheime DARPA lifelog programma werd stopgezet zag Facebook het levenslicht vertelde Whitney Webb, schrijfster van “One Nation Under Blackmail” in REDACTED news !!


Bron WikiPedia: LifeLog wilde een enorme elektronische database samenstellen van elke activiteit en relatie die iemand ondernam. Dit omvatte creditcard aankopen, bezochte websites, de inhoud van verzonden en ontvangen telefoongesprekken en e-mails, scans van verzonden en ontvangen faxen en post, verzonden en ontvangen instant messages, gelezen boeken en tijdschriften, televisie- en radiokeuzes, fysieke locatie vastgelegd via draagbare GPS-sensoren, biomedische gegevens vastgelegd via draagbare sensoren.

Het hoofddoel van deze gegevensregistratie was het identificeren van “voorkeuren, plannen, doelen en andere markers van intentionaliteit” (mentale toestand)

Een ander doel van DARPA voor LifeLog had een voorspellende functie. Het probeerde “zinvolle patronen te vinden in de tijdlijn, de routines, gewoontes en relaties van de gebruiker met andere mensen, organisaties, plaatsen en objecten af te leiden en deze patronen te benutten om zijn taak te vergemakkelijken” [2][3].

In het algemeen wordt de term lifelog of flog gebruikt om een opslagsysteem te beschrijven dat automatisch en blijvend een bepaalde informatieve dimensie van de levenservaring van een object (object lifelog) of gebruiker (user lifelog) kan vastleggen en archiveren in een bepaalde gegevenscategorie.

Nieuwsberichten in de media beschreven LifeLog als het “dagboek om alle dagboeken te beëindigen-een multimedia, digitaal verslag van overal waar je gaat en alles wat je ziet, hoort, leest, zegt en aanraakt”.[4].

Volgens Amerikaanse overheidsfunctionarissen is LifeLog niet verbonden met DARPA’s Total Information Awareness.[4]

Het LifeLog programma werd in januari 2004 geannuleerd na kritiek op de privacy implicaties van het systeem.

Wikipedia: Facebook is een sociaal netwerk dat oorspronkelijk op 4 februari 2004 werd gelanceerd als TheFacebook, maar in augustus 2005 zijn naam veranderde in Facebook.

kijk op +/- 25 min. 40


Bericht delen: Bericht delen op je eigen website of blog.
Graag, zo werkt het, …Mijn oude protestliedje uit 2010 maar eigenlijk voor -NU- geschreven:
Hope Comes In The Dark – River Zydeco Band feat Me Myself and I


Bij elke website zou je bij het eerste bezoek moeten kijken wie de schrijver is en wat hem motiveert om dit te doen, mag ik je uitnodigen om even te kijken met wie je te maken hebt, of je een klik hebt met mij. Uitzoeken of je dezelfde visie hebt?Over mij: Statement, visie en doelNu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk