De Bidens kwestie blijft leven

Save as PDF 

Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 3 jaar ‘zichtbare’ dictatuur + dag #154


De rechtszaak tegen Hunter Biden blijft leven. Dat vergroot de kans dat Joe Biden vragen zal moeten beantwoorden over zijn eigen corrupte transacties met betrekking tot de zaken van Hunter Biden, schrijft Bernhard.



Op 28 juli werd een misleidende schikkingsdeal voor Hunter Biden afgewezen door een rechtbank.

Zoals ik het uitlegde:

Gisteren heeft de Amerikaanse districtsrechter van Delaware, Maryellen Noreika, een schikkingsovereenkomst tussen de advocaat van Hunter Biden, Chris Clark, en het team van aanklagers van Joe Biden’s Ministerie van Justitie nietig verklaard. Hunter Biden wordt beschuldigd van twee belastingmisdrijven en wangedrag in een wapenzaak.

De deal was op een ongebruikelijke manier tot stand gekomen, waardoor Hunter Biden immuniteit zou hebben gekregen voor bijkomende beschuldigingen van het niet geregistreerd zijn als buitenlands agent onder de FARA-wet.

De belasting- en wapenzaken werden opgesplitst en de rechter zou alleen rechterlijk toezicht hebben gekregen over de schikking in de belastingkwestie, terwijl het immuniteitsgedeelte verborgen zat in de schikkingsovereenkomst in de wapenzaak, een afleidingsovereenkomst, waarbij het rechterlijk toezicht bij de aanklager zou zijn gebleven. Het brede immuniteitsgedeelte zou dus verborgen zijn gebleven voor het publiek. …

De resultaten van de smerige deal zouden zeer genereus zijn geweest voor Hunter, maar de rechter trapte niet in de truc.

De deal waar de aanklagers mee akkoord waren gegaan was erg ongebruikelijk en rook naar beïnvloeding van bovenaf. De aanklagers zouden ontslagen moeten worden omdat ze de zoon van de zittende president een nooit eerder voorgekomen gunstige deal aanboden en de rechtbank probeerden te misleiden om ermee in te stemmen.

De rechtbank stuurde de aanklager en de advocaat van Hunter terug naar huis om opnieuw over de deal te onderhandelen.

Deze week schreef de aanklager, ene David C. Weiss, echter terug naar de rechtbank dat de onderhandelingen mislukt zijn en dat hij van plan is om Hunter Biden in staat van beschuldiging te stellen. 

Tegelijkertijd heeft procureur-generaal Merrick B. Garland Weiss verheven tot speciaal raadsman. Er wordt beweerd dat dit hem onafhankelijker maakt. Het stelt hem ook in staat om de zaak van de lokale rechtbank te verplaatsen en Biden in verschillende staten aan te klagen:

De aanklager, David C. Weiss, heeft sinds 2018 een breed scala aan beschuldigingen onderzocht met betrekking tot het zakelijke en persoonlijke leven van Biden, waaronder zijn buitenlandse transacties, drugsgebruik en financiën. Maar als speciale raadsman kan Mr. Weiss, die ook de Amerikaanse procureur in Delaware is, aanklachten indienen in elk rechtsgebied dat hij kiest, zonder de medewerking te vragen van lokale federale aanklagers.

De grote vraag is waarom Garland toestaat dat dezelfde aanklager die een duidelijk oneerlijke schikkingsovereenkomst door een rechtbank probeerde te drukken, verder gaat met de zaak.

Natuurlijk kent Weiss de zaak al. Maar de misdaden die Hunter pleegde zijn niet zo ingewikkeld. Het zou niet veel weken duren voordat een andere aanklager van alle problemen op de hoogte is.

Een andere vraag is waarom Weiss, 5 jaar nadat hij de zaak op zich had genomen, nu het verzoek deed om een speciale raadsman te worden:

Het onderzoek leek de afgelopen maanden bijna ten einde te zijn toen Hunter Biden akkoord ging met een schuldbekentenis voor twee belastingmisdrijven in een deal die hem ook in staat zou hebben gesteld om vervolging voor een aanklacht wegens vuurwapenbezit te voorkomen. Mr. Weiss, die door de Republikeinen scherp bekritiseerd werd over de voorwaarden van de deal, vroeg dinsdag aan Mr. Garland om tot speciaal raadsman benoemd te worden.

Ik heb geen bron gevonden die een verklaring gaf voor deze stap van Weiss. Een speciale raad wordt meestal gebruikt voor bescherming tegen “ongepaste politieke invloed” door bijvoorbeeld de procureur-generaal. Maar het kan ook gebruikt worden om dingen te verbergen die anders openlijk gedaan zouden moeten worden.

Weekend at Biden’s

Dat dezelfde aanklager die probeerde te verbergen dat hij Hunter Biden immuniteit zou verlenen, deze stap heeft genomen, riekt naar een andere poging om een andere duistere deal te sluiten die Hunter uit de gevangenis houdt en zijn vader in functie.

Maar er zijn ook klokkenluiders geweest die hadden gezegd dat Weiss eerder om speciale raadsbevoegdheid had gevraagd, maar dat het verzoek was afgewezen door het Ministerie van Justitie. Weiss had dat ontkend:

Advocaten voor Gary Shapley, een strafrechtelijk onderzoeker die klokkenluider is geworden, trokken de geloofwaardigheid van U.S. Attorney David Weiss in twijfel na zijn aanstelling als speciaal raadsman vrijdag in het jarenlange onderzoek naar Hunter Biden.

Jason Foster wees erop dat zijn cliënt Shapley, een ervaren IRS-agent, in mei voor het Congres getuigde dat Weiss ooit had gevraagd om de status van speciaal raadsman in de zaak en dat dit was afgewezen.

In latere brieven aan het Congres ontkende Weiss dat en zei dat hij “de uiteindelijke autoriteit” had gekregen over “waar, wanneer en of er aanklachten ingediend moeten worden” in de zaak.

Foster zei dat de benoeming van Weiss “vreemd was omdat zowel Mr. Weiss als [minister van Justitie Merrick] Garland al lange tijd zeiden dat hij geen speciale raadsman nodig had.

Dus wat is er veranderd waardoor Weiss deze stap heeft genomen en wat is het doel ervan?

De antwoorden daarop weten we (nog) niet.

Maar het feit dat de hele kwestie levend wordt gehouden, maakt de herverkiezingscampagne van Biden moeilijker:

President Biden wordt geconfronteerd met het vooruitzicht dat zijn herverkiezingscampagne zich afspeelt op hetzelfde moment dat zijn zoon voor de rechter staat, mogelijk in een federaal gerechtsgebouw een paar straten van het Witte Huis vandaan. De rechtszaak kan politiek zwaar op de president drukken, en het feit dat het om zijn langstlevende zoon gaat – iemand met een geschiedenis van drugs- en alcoholverslaving, iemand met wie hij bijna elke dag spreekt, iemand die de meeste van zijn adviseurs vermijden om met hem te bespreken – zal waarschijnlijk ook op hem persoonlijk drukken. 

Het probleem voor Biden senior is veel groter dan hierboven beschreven.

Het is inmiddels bekend dat Joe Biden nauw betrokken was bij de zakelijke overeenkomsten die zijn zoon Hunter Biden sloot met buitenlandse bedrijven. Hij dineerde met de klanten van Hunter Biden en woonde telefonische vergaderingen met hen bij. De deals waren alleen mogelijk omdat de klanten van Hunter Biden verwachtten dat Joe Biden, indien nodig, voor hen zou bemiddelen.

Dat deed hij zeker in het geval van het gasbedrijf Burisma in Oekraïne. Burisma huurde Hunter Biden in voor een grof geldbedrag. Toen de procureur-generaal van Oekraïne beslag begon te leggen op huizen en auto’s van Mykola Zlochevsky, de eigenaar van Burisma, greep Joe Biden in. Hij stopte een lening garantie van $1 miljard die Oekraïne zou krijgen en drong aan op het ontslag van de procureur-generaal. Dat gebeurde prompt. Een paar jaar later werd de zaak Zlochevsky stilletjes begraven.

We weten ook van de laptop van Hunter Biden dat hij de rekeningen van zijn vader heeft betaald terwijl hij geld kreeg van Burisma. Joe Biden heeft dus rechtstreeks en persoonlijk geprofiteerd van het gebruik van zijn politieke macht voor oneerlijke transacties.

Dat de zaak Hunter Biden openblijft, garandeert dat al deze kleine ‘details’ meer en meer in de openbaarheid komen.

Dat vergroot de kans dat Biden’s corruptie uiteindelijk tot zijn impeachment zal leiden.

©Bernhard.

Reactie.

Ondanks dit artikel zijn er nog meer beschuldigingen tegen Joe en Hunter Biden. Zo heeft Hunter seks gehad met een minderjarig meisje! En seks is toch wel een dingetje bij de Bidens. Maar daarover een volgend artikel!

Joe Biden heeft ook nog een klein foutje gemaakt in China. Dat was voor de verkiezingen waarin hij het opnam tegen Donald Trump. Doordat Hunter zich ook daar misdragen heeft, konden de Chinezen Joe Biden onder druk zetten. Hunter had daar seks met een meisje van 14 jaar en dat mag in China niet. Of dit opzet is geweest weet ik niet, maar Hunter moet toch wel zo verstandig zijn in die omstandigheden zijn gulp dicht te houden. De Hunter escapade heeft er wel toe geleid dat papa een deal moest maken om Hunter te vrijwaren van een gevangenisstraf in een Chinese bajes. En natuurlijk van een enorme rel in de VS. Joe Biden moest hiervoor de Chinezen beloven er alles aan te doen om een handelsovereenkomst af te sluiten die de Chinezen een voorsprong moeten geven in handel met de VS. Als douceurtje kreeg Biden ook nog eens 11 miljoen dollar. Dit schreef ik al eerder vlak voor de presidentsverkiezingen in een artikel waarin ik vond dat Biden nooit president had mogen worden. Maar de misdaden van de Biden familie zijn nog niet allemaal bekend. Het zijn er velen. Van verboden seks tot corruptie, en zelfs moorden is deze familie niet vreemd!

Maar wat dat betreft zijn er meerdere ex-presidenten die hiervan beschuldigd worden! Dus eenieder kan begrijpen dat ze een gelijkgestemde persoon als president willen en er alles aan zullen doen dit te bereiken! Dat is ook de reden dat er op enorme schaal verkiezingsfraude is gepleegd. En dat ze er alles aan zullen doen om Trump van het presidentschap af te houden!

© Piki Onder dit pseudoniem publiceert de schrijver op Facebook, daar ondervindt je meer en meer censuur vandaar dat de artikelen ook hier gepubliceerd worden. Bovendien verlaten steeds meer mensen Facebook of hebben dit ‘sociale’ platform nog nooit gebruikt.



Nu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk