de Terugkomst van de Protest Song


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 3 jaar ‘zichtbare’ dictatuur + dag #139


In de sixties stonden de hitlijsten ermee vol, de protest liedjes, daarna stierf dit fenomeen uit om nu ineens, -boom- weer met stip binnen te komen, nieuw op #2 in de Bilboard Top 100.


En niet zomaar een protest liedje maar zeer controversieel. 

Jason Aldeans “Try That in a Small Town” (Probeer dat maar eens in een kleine plaats) is een nummer dat gelijk vanuit het niets op #2 binnen kwam in de Bilboard top 100 ! Het nummer werd uitgebracht in mei 2023 als de leadsingle van Aldeans aankomende elfde studioalbum. Het nummer kreeg veel media-aandacht vanwege de aard van de tekst. 

Het nummer zet landelijke en stedelijke levensstijlen tegenover elkaar en daagt degenen die “een pistool trekken tegen de eigenaar van een slijterij” of “een agent uitschelden” uit om die acties in een klein stadje te proberen en “te kijken hoe ver je het dan brengt”. In de videoclip van het nummer zijn beelden te zien van een brandende Amerikaanse vlag, demonstranten die de confrontatie aangaan met de politie, plunderaars die een vitrine openbreken en dieven die een buurtwinkel beroven.

De straat onlusten in de gehele wereld zijn een georkestreerd plan om wereldwijde oproer uit te lokken door armoede en de zogenaamde asiel zoekers. 

Dit zagen we deze week op X (twitter) gebeuren, een fenomeen dat zomaar kan over slaan naar de starten in elke grote stad of klein dorpje met een asielzoekers centrum waar dan ook ter wereld.

Ik kan mij ook niet voorstellen dat de asielzoekers zelf gelukkig kunnen zijn met de situatie waarin ze terecht zijn gekomen en misbruikt worden. Terugkeer naar eigen land is dan ook de beste oplossing. Maar tegelijkertijd opstart hulp ter plaatse en stoppen met die landen leeg te plunderen door het westen.

Dit gaat ook gebeuren lazen we in het Q plan en in dat licht inspireerde mij dan ook dit liedje dat ik deze week op de radio draaide.Bericht delen: Bericht delen op je eigen website of blog.
Graag, zo werkt het, …Mijn oude protestliedje uit 2010 maar eigenlijk voor -NU- geschreven:
Hope Comes In The Dark – River Zydeco Band feat Me Myself and I


Bij elke website zou je bij het eerste bezoek moeten kijken wie de schrijver is en wat hem motiveert om dit te doen, mag ik je uitnodigen om even te kijken met wie je te maken hebt, of je een klik hebt met mij. Uitzoeken of je dezelfde visie hebt?Over mij: Statement, visie en doelNu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk