Witte Huis geeft de facto toe oorlogsmisdaden te hebben begaan in Oekraïne – Russische ambassade


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 3 jaar ‘zichtbare’ dictatuur + dag #132


De ambassade zei kennis te hebben genomen van de opmerkingen van Kirby over de levering van clustermunitie aan Oekraïne


Bron artikel TASS: MILITAIRE OPERATIE IN OEKRAÏNE

WASHINGTON, De Amerikaanse regering heeft in wezen toegegeven oorlogsmisdaden te hebben begaan in Oekraïne, zei de Russische ambassade in Washington in reactie op een verklaring van de woordvoerder van de Nationale Veiligheidsraad van het Witte Huis, John Kirby, met betrekking tot de levering van clustermunitie aan het regime in Kiev.

“We hebben nota genomen van de verklaringen van de directeur voor Strategische Communicatie van de NSC, John Kirby, over de levering van clustermunitie aan Oekraïne. De functionaris bekende de facto tegenover de Verenigde Staten oorlogsmisdaden te hebben begaan tijdens het Oekraïense conflict. Hij verklaarde openlijk dat burgers het slachtoffer zouden worden van clusterwapens van [de VS]. Volgens de perverse mening van de vertegenwoordiger van het Witte Huis doet dit minder kwaad dan de acties van Rusland”, aldus de Russische diplomatieke missie.

“Als er enige logica zit achter het besluit van de regering om clustermunitie over te dragen, komt het erop neer dat ‘het niet erger zal worden’. De Verenigde Staten zijn klaar om het leven ver van hun eigen grenzen te vernietigen met de handen van Oekraïners’, voegde de ambassade eraan toe.

Volgens de Russische diplomaten is de Amerikaanse regering hierbij betrokken “alleen ter wille van een onbereikbare droom van de strategische nederlaag van de Russische Federatie, die haar volk en haar land verdedigt. We bestrijden criminelen uit Kiev die de terroristen van Azov (een in Rusland verboden nationalistisch bataljon – TASS) omarmen, terwijl de Verenigde Staten Oekraïense nazi’s helpen bij het plegen van onmenselijke daden.”

In een interview, uitgezonden op zondag, drong Kirby erop aan dat Washington clustermunitie leverde aan het regime in Kiev om de conventionele artilleriegranaten aan te vullen waar de Oekraïense strijdkrachten snel door raken. “We proberen onze productie op te voeren van het soort artilleriegranaten dat ze het meest gebruiken. Maar die productie is nog steeds niet waar we het wilden hebben”, zei de functionaris van het Witte Huis. “Dus we gaan deze extra artilleriegranaten zien met clusterbommen erin om de kloof te overbruggen terwijl we de productie van normale 155 artilleriegranaten opvoeren”, voegde hij eraan toe.

Farhan Haq, plaatsvervangend woordvoerder van VN-secretaris-generaal Antonio Guterres, zei eerder dat de VN-chef het Verdrag inzake clustermunitie steunde en zich verzette tegen het gebruik van dit soort wapens op het slagveld.

Wanneer clustermunitie in de lucht ontploft, verspreiden ze tientallen kleine bommen over een oppervlakte van tientallen vierkante meters. Als ze niet onmiddellijk ontploffen, vormen deze bommen nog lang na het einde van een conflict een bedreiging voor burgers. Het Verdrag inzake Clustermunitie is in 2008 ondertekend. Inmiddels zijn 111 landen toegetreden, terwijl nog eens 12 landen het document hebben ondertekend, maar het nog moeten ratificeren. Volgens Human Rights Watch is het percentage blindgangers van clustermunitie meestal veel hoger dan het aangegeven niveau, wat leidt tot burgerslachtoffers. | © Tass

Reactie.

Zoals in dit artikel duidelijk naar voren komt is clustermunitie eigenlijk verboden. Zelfs de Verenigde Naties, een instantie die sterk onder invloed staat van de VS, kan hier niet onderuit en moet dit veroordelen, maar doet niets om de VS op de vingers te tikken! De VS heeft dus, zoals in zeer veel gevallen, lak aan internationale afspraken!

Er is ook oorlogswetgeving waarin staat wat wel en niet mag in oorlogsvoering. Op zich is deze wetgeving raar omdat er in oorlogen vaak geen controlerende partij is die iets afkeurt. Dit is duidelijk zichtbaar wegens de oorlogsmisdaden die in Oekraïne gepleegd worden door de troepen van Zelensky. Gewonden Russische soldaten worden door hun knieën geschoten wanneer ze in handen vallen van de Oekraïnse troepen. Vaak worden ze daarna doodgeschoten of gebruikt voor orgaanoogst. Hier zijn verschrikkelijke videobeelden van die ik je niet wil laten zien omdat je dan een week niet kan eten. Zelfs worden er organen ontnomen bij kinderen. En dat kan alleen betaald worden door mensen die voldoende geld hebben om deze organen te kunnen kopen. Kinderen zijn een heel groot verdienmodel in deze oorlog en worden op verschillende manieren misbruikt.

Terwijl de Russische troepen hun uiterste best doen zich aan de oorlogswetten te houden en zelfs zichzelf in slechte posities begeven om burgers te sparen, gaan de Oekraïnse troepen Amerikaanse clustermunitie gebruiken. Is dat een teken dat de Oekraïnse troepen aan de winnende hand zijn? Nee. Het is duidelijk dat een kat in het nauw de meest rare sprongen gaat maken wanneer ze in een noodsituatie terecht komen. Zelfs Amerikaanse Generaals en eerlijke politici geven toe dat deze oorlog al verloren is en alles doen om het tij te keren. In de oorlogen die de VS heeft gevoerd zijn door de VS en de door hun misbruikte NAVO troepen vele oorlogsmisdaden gepleegd. Deze zullen allen bestraft worden door de tribunalen die nu voorbereid worden!

Dit heeft wel tot gevolg dat zowel Europa als de VS doodbloeden in financieel als in economisch opzicht. En zolang de heersende politici en andere beleidsmakers nog de macht hebben dit voort te laten duren, zal de terugval en de vrijheid van burgers steeds meer in het nauw komen. En tot overmaat van ramp hebben burgers geen enkele mogelijkheid hun zittende politici naar huis te sturen. Wat kunnen burgers nog doen om deze staatsgevaarlijke politici weg te sturen voordat burgers daadwerkelijk het slachtoffer worden?

Wat staat de burger te wachten wanneer zittende politici zich niets aantrekken van de gevolgen van hun acties? Wanneer de energieprijzen blijven stijgen worden alle voedingsmiddelen en verwarmingskosten zo duur dat de modale burger dit niet meer kan betalen. Dan hebben alle burgers hun ogen te laat geopend en krijgen ze de toestanden die bekend zijn van de laatste winter van de 2e wereldoorlog met alle gevolgen. Duizenden doden, mensen in ontreddering, honger, kou, verraad!

En dat omdat westerse politici hun bevolkingen verraden!

© Piki Onder dit pseudoniem publiceert de schrijver op Facebook, daar ondervindt je meer en meer censuur vandaar dat de artikelen ook hier gepubliceerd worden. Bovendien verlaten steeds meer mensen Facebook of hebben dit ‘sociale’ platform nog nooit gebruikt.Nu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk