Als het ‘even’ tegenzit, 2 weken zonder internet.

Save as PDF 

Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 3 jaar ‘zichtbare’ dictatuur + dag #129


Trouwe lezers van gedachtenvoer vroegen zich wellicht af waar de artikelen bleven van ‘Piki’, de naam waaronder vele artikelen per week hier verschenen. Even geen internet, en in Frankrijk draaien dan de wieltjes wat trager. Zijn verslag:


Ervaring met een aanbieder van internet en mobiel!

Zit rustig in mijn bureaustoel te luisteren naar een Podcast van Henk en Mike die zich uitspreken over de toestand in de wereld. Henk heeft een heel leuke en interessante site genaamd “Gedachtenvoer.nl”. Waar ik ook deels mijn artikelen plaatsen mag! Terwijl ik luister naar hun gesprek is er plotseling geen geluid meer. Wat doe je dan? Je kijkt naar je verbindingsapparatuur of alles is orde is! Niet dus.

Omdat ik veel artikelen schrijf op de computer is het eerste dat je doet je aanbieder benaderen. Althans, dat doet mijn vrouw omdat zij een mobiele telefoon heeft en ik het geluk heb deze niet te hebben. Maar in dit geval was het wel onze verbinding met de buitenwereld. Nu hebben we nog nooit contact kunnen maken via de mobiel met de buitenwereld in ons huis. We zitten in een zone waar dat met FSR niet mogelijk is! Dus gaat mijn vrouw naar de buurvrouw, waar we een goed contact mee hebben. Ze heeft paarden, waar we zelf ook veel plezier aan hebben zonder de consequenties van voeren en verzorgen.

Mijn vrouw komt terug met de mededeling dat er over 7 dagen een technicus komt om alles te controleren. Het is altijd de gewoonte dat een technicus belt voordat hij komt om te controleren of je wel thuis bent op de afgesproken tijd. Is dat vertrouwen hebben in de cliënt die volkomen afhankelijk is, of is dit het gevolg van ervaringen , of is dit een gevolg van de vaak ingewikkelde vindplaats van huizen buiten de bebouwde kom van dorpen! Want de GPS geeft ons huis niet aan! Maar het is weer erg moeilijk wanneer je thuis niet bereikbaar bent en de vaste telefoon het niet doet omdat er een storing is. Dus tegen de tijd dat ze verwacht dat de technicus komt gaat mijn vrouw op de fiets naar de buurvrouw. En ja hoor, ze kan hem opvangen. Hij controleert de techniek in huis en zegt dat alles in orde is. Maar hij gaat nog even de buitenlijn controleren. Na ongeveer een half uur komt hij terug en zegt dat de buitenlijn stuk is en hij verder niets kan doen dat dit doorgeven aan het bedrijf SFR. Hij wil nog wel een pokkedbox geven zodat we via de mobiel telefoon contact met de buitenwereld hebben. Wij zeggen dat we in huis geen contact kunnen hebben omdat SFR daar niet voor kan zorgen. Och nee, dat kan dan niet. Maar ik zal het rapport direct verzenden. Och, ik heb hier in huis geen verbinding zegt de wakkere technicus. Die natuurlijk een SFR telefoon verbinding heeft! Dan verzend ik het wel in het dorp.

Wanneer we weer verbinding hebben met internet kan hij niet zeggen!

Mijn vrouw heeft zeer veel keren gebeld met SFR, we zijn naar een SFR winkel geweest, we hebben hemel en aarde bewogen om te weten waar de fout zit, niemand  bij SFR die hier antwoord op gaf.

We kregen wel de bevestiging dat we de volgende dag – na  twee weken zonder internet – gebeld zouden worden door SFR. Waarop mijn vrouw weer moest uitleggen dat we in huis geen verbinding hadden door de te zwakke antenne van SFR. Dan bel ik u morgen om tien uur! Dus gaat mijn vrouw om half tien naar de buurvrouw, dat een heel aardig en lief mens is, om het telefoontje af te wachten. Geen hond die belt! Maar dat is ook te wijten aan het feit dat SFR geen honden aan de telefoon heeft om cliënten te woord te staan. Het voordeel van honden is dat ze goed naar mij luisteren!

We zijn inmiddels al meer dan twee weken zonder internet. Zelf doe ik allerlei klusjes in en om het huis omdat ik alleen kan schrijven op de computer, maar dit niet kan verzenden. Ook ben ik afhankelijk van de contacten die ik heb en de informatie die ik van hen krijg via internet. Ze denken misschien wel dat ik inmiddels ben overleden!

Het is nu zo ver dag we er over denken naar een andere aanbieder te gaan omdat we vinden dat de service van SFR zeer slecht is. En…mede omdat er iemand was die bij ons in huis zijn vrouw belde dat het iets later kan worden omdat de koffie bij ons zo lekker is! En gewoon verbinding had! Dus stappen we naar een winkel van Orange. Maar ook dat is geen gelopen race! We konden pas op 26 juli een internet aansluiting krijgen, de datum dat we ook een technicus van SFR konden verwachten. Wat ons beloofd was als beste aanbieding van SFR. Maar bij Orange kregen we wel de garantie dat het dan in orde kon komen. Bij SFR was dat nog maar de vraag. Ik kan het uitgebreid maken en schrijven hoeveel keren mijn vrouw nog contact, of geen contact heeft gehad met mensen van SFR, maar dat is alleen maar vervelend voor u en ons. Om dit kort en bondig samen te vatten kan ik zeggen dat de mijn vrouw en ik de service van SFR erg slecht vinden. Dit omdat geen van de mensen bij SFR doorhadden dat, als je telefoon het thuis niet doet, je niet door hen thuis gebeld kan worden. Ze verwachten zelfs dat je een mobiel hebt. Maar zijn niet bereidt iets te doen aan het zwakke signaal dat door SFR wordt uitgezonden. En dan denk je: waarom kan Orange dat wel?

Mijn vrouw heeft nu een mobiel contract met Orange en een internet contract met een ander bedrijf. Free belooft dat we op 21 juli aangesloten worden.

Op maandag 26 juni internet eruit en dankzij de slechte service van SFR en de inzet van mijn vrouw hopen we op 21 juli aangesloten te worden op het internet. Maar niet meer bij SFR!

En tot onze grote vreugde kwamen twee technici die de aansluiting deden. Ze gingen zelfs de lijn repareren terwijl ze dat niet zelf hoeven doen. Dus groot respect voor de service van Free!

Misschien hebt u nog suggesties over of ervaringen met aanbieders van internet die u wilt delen?  Bericht delen: Bericht delen op je eigen website of blog.
Graag, zo werkt het, …Mijn oude protestliedje uit 2010 maar eigenlijk voor -NU- geschreven:
Hope Comes In The Dark – River Zydeco Band feat Me Myself and I


Bij elke website zou je bij het eerste bezoek moeten kijken wie de schrijver is en wat hem motiveert om dit te doen, mag ik je uitnodigen om even te kijken met wie je te maken hebt, of je een klik hebt met mij. Uitzoeken of je dezelfde visie hebt?Over mij: Statement, visie en doelNu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk