Orwelliaans Frankrijk: Parlement keurt wetgeving goed die de deur opent naar massasurveillance, waardoor het voor de autoriteiten eenvoudiger wordt om elektronische apparaten te bespioneren

Save as PDF 

Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 3 jaar ‘zichtbare’ dictatuur + dag #125


In een Orwelliaanse wending van gebeurtenissen introduceert Frankrijk wetgeving die klaar staat om een tijdperk van massasurveillance van de bevolking in te luiden.


Bron artikel the Gateway Pundit: Orwellian France: Parliament Approves Legislation Opening Door to Mass Surveillance, Making It Easier for Authorities to Spy on Electronic Devices
Door: Paul Serran

De regering van voormalig Rothschild bankier en globalistische posterboy Emmanuel Macron lijkt de proeftuin voor zoveel snode ideeën in de westerse samenlevingen.

Nadat hij erin geslaagd was om de pensioenen te ‘hervormen’ door de pensioenleeftijd te veranderen zonder stemming in het parlement, en weken van hevige protesten te weerstaan, leek het slechts een kwestie van tijd tot er nog meer dystopisch beleid werd ingevoerd. Nou, daar ga je dan.

Associated Press rapporteerde:

7 redenen om meteen een voorraad Premium rundvlees voor langdurige opslag aan te leggen

“Franse wetgevers hebben dinsdag een ingrijpende wet aangenomen over de hervorming van het justitiële apparaat. Deze wet bevat een bepaling die politieagenten toestaat om op afstand camera’s, microfoons en locatiegegevens van telefoons en andere met het internet verbonden apparaten van sommige verdachte criminelen af te luisteren.

De maatregel bepaalt duidelijk dat de procedure kan worden uitgevoerd ‘zonder medeweten of toestemming van de eigenaar of bezitter’, maar is beperkt tot verdachten die betrokken zijn bij terrorisme, georganiseerde misdaad en andere illegale activiteiten waarop een gevangenisstraf van vijf jaar of meer staat.”

De machtiging voor het afluisteren was opgenomen in een hervormingswet om strafrechtelijke procedures te moderniseren en ‘een snellere, duidelijkere, moderne justitie’ te brengen.

De Nationale Assemblee nam dinsdag twee ambitieuze wetsvoorstellen aan die eerder in mei door de Senaat waren aangenomen.

De nieuwe wetgeving verhoogt de uitgaven aan justitie met bijna 11 miljard euro tegen 2027, een stap die door digitale rechtenactivisten werd bekritiseerd als een inbreuk op de privacy.

“De minister van Justitie [Dupond-Moretti] stelde de hightech jacht op verdachten voor als alternatief voor aloude politiebewakingspraktijken, zoals het afluisteren van het voertuig en het huis van een verdachte, die hij niet langer levensvatbaar achtte en steeds gevaarlijker voor onderzoekers.”

“Waarom zouden we onszelf beroven van nieuwe technologieën?”, vroeg Dupond-Moretti zich af.

“Naast het beperken van het gebruik van high-tech spionage op verdachten tot misdrijven waar minstens vijf jaar gevangenisstraf op staat, bevat de wetgeving nog andere controles. Het doel van het aftappen van een verbonden apparaat moet zijn om iemand in realtime te lokaliseren, en de onderzoeksrechter in een zaak moet groen licht geven. Naast het activeren van locatiediensten zou de maatregel onderzoekers ook toestaan om de camera en microfoon van de telefoon van een verdachte te activeren.”

Deze nieuwe wetgeving komt nadat Franse wetgevers in april een wet aannamen ‘om het gebruik van kunstmatige intelligentie en drones toe te staan bij massale videobewaking’ tijdens de Olympische Zomerspelen van 2024 in Parijs.

De regering Macron wordt gezien als het kapitaliseren van reële en redelijke zorgen over de veiligheid om draconische maatregelen te nemen, waarbij veiligheid wordt benaderd door iedereen in de gaten te houden.

RT berichte:

“Franse parlementsleden in het lagerhuis hebben de zeer controversiële wet, door critici de Franse Patriot Act genoemd, met handopsteking goedgekeurd. Het wetsvoorstel dat voor het eerst werd ingediend in april, drie maanden na de golf van terroristische aanslagen in heel Frankrijk, kreeg eerder deze maand de goedkeuring van de wetgevers in het Franse Hogerhuis.

Met hun nieuwe wettelijke bevoegdheden kunnen Franse inlichtingendiensten de noodzaak van gerechtelijke bevelen om afluisteren en andere bewakingsmethoden te gebruiken om inlichtingen te verzamelen bij het publiek, omzeilen.

Privéwoningen kunnen nu in de gaten worden gehouden met behulp van geolocatiemaatregelen, terwijl mobiele communicatie kan worden onderschept en het bezoek aan webpagina’s kan worden gevolgd met behulp van een complex algoritme dat internetproviders verplicht moeten installeren. Het installeren van keyloggers om het computergebruik in realtime te volgen wordt nu ook mogelijk.”

Macron creëert een surveillance maatschappij ‘waar niets geheim is behalve de surveillance zelf’. George Orwell’s ‘Big Brother’ zou trots zijn.
Bericht delen: Bericht delen op je eigen website of blog.
Graag, zo werkt het, …Mijn oude protestliedje uit 2010 maar eigenlijk voor -NU- geschreven:
Hope Comes In The Dark – River Zydeco Band feat Me Myself and I


Bij elke website zou je bij het eerste bezoek moeten kijken wie de schrijver is en wat hem motiveert om dit te doen, mag ik je uitnodigen om even te kijken met wie je te maken hebt, of je een klik hebt met mij. Uitzoeken of je dezelfde visie hebt?Over mij: Statement, visie en doelNu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk