Is het leven ‘te’ makkelijk voor de jeugd, … [?]

Save as PDF 

Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 3 jaar ‘zichtbare’ dictatuur + dag #116


Fatsoenlijk,  beleefd, betrouwbaar en goed opgeleide twintigers, waaronder mijn zoon, zijn een paar dagen bij mij. Genietend deze paar dagen van het simpele leven hier op het Franse platteland, jongelui die zeker niet te beroerd zijn om de handen uit de mouwen te steken.


De sfeer is goed warm en liefdevol ondanks dat hun leven haaks staat op het mijne.

Mijn schoondochter merkt bezorgd op dat ik mij moet insmeren om mijn huid te beschermen tegen de zon, waarop ik toch zeg dat zonnebrandproducten helemaal niet zo goed blijkt te zijn. Laat geen vitamine D door. Ze zegt bezorgd: “Je hebt wel rare wondjes op je arm”. Klopt waarvan ik denk dat het juist kan komen van al het insmeren. Want ik was altijd een bodylotion freak. Zon of geen zon, ik smeerde elke dag er lustig op los.

We hebben het er verder niet meer over en laten elkaar in onze waarde. De vriend van mijn zoon uit zijn zorgen over alle E-nummers die aangeven wat een troep we eten. Doet mij goed dat hij dit ziet en bewust is van de slechte kwaliteit van wat we kopen in de supermarkten.

Weer dat omdenken.

Twee jonge stelletjes, tweeverdieners die het goed hebben en prima rondkomen. Uit eten en vakanties geen gebrek waar ze zeker ook hard voor werken. Egoïstisch…. nee zeker niet en ik geniet van hun gezelschap.

Een paar dagen hier en dan door naar Italië ik hoor hun plannen aan en er overvalt mij een gevoel van verdriet. Niet dat ik ze die vakanties niet gun, integendeel, maar het geeft de tegenstellingen aan waarin we leven.

Ik maak mij zorgen over wat het NAVO overleg ons brengt, dat dinsdag 11 juli begint. Laten ze Oekraïne toe tot de NAVO, dan zijn wij officieel in oorlog met Rusland.

De gevolgen lijken mij duidelijk. En welk smerig plan zit er achter het laten klappen van dit kabinet. Nog wel door Rutte zelf die korte tijd terug nog tegen zijn achterban zei dat hij het kabinet niet kan laten klappen want gezien de peilingen zou het voor VVD het einde regeren kunnen zijn en dan nu dit.

De jongelui hebben vermoedelijk geen idee dat er een NAVO topoverleg plaats vindt en zullen zeer vermoedelijk de overtuiging hebben dat deze oorlog al gewonnen is door Oekraïne en geen idee hebben hoe groot de slachting is onder de Oekraïense mannen en jongens en dat Amerika weer een stapje verder gaat in het opdrijven van het conflict door clusterbommen te sturen.

Wel weet ik dat ook deze jongelui het woke gebeuren overtrokken vinden, en het herschrijven van boeken te ver gaat en er toch steeds weer woorden gevonden worden die kwetsend, racistisch of beledigend zijn, niet klopt. Maar het gevaar erachter zien ze niet.

De waanzin is weer overduidelijk in onderstaand artikel. Een transgender, een man wint de missverkiezing 2023. En de overige deelnemers, de vrouwen, kijken stralend toe. Dat is nou het zorgelijke, we staan erbij en kijken ernaar maar doen niets en laten het mooie van de vrouw zijn kapen door een waanzinnig opgelegde agenda.

https://www.telegraaf.nl/entertainment/89256679/amsterdamse-transgender-rikkie-kolle-22-wint-miss-nederland-2023

Corona staat ook nog zo in het leven, maar voor de jongelui ligt het achter ons. Geen idee van de voorbereidingen die nu weer getroffen worden voor een volgende lockdown en prik/test acties die volop gaande zijn. Daar maak ik mij zorgen om en deze schatten boeken een vakantie Curaçao met komend O&N, ik zwijg en uit mijn zorgen niet maar voel de tranen opkomen want reizen en vaccineren zijn binnenkort weer verbonden met elkaar.

Een goede dierbare vriend wordt behandeld voor kanker in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis. De wachttijd voor behandeling is groot en zijn vrouw merkt op dat het lijkt of heel Nederland kanker heeft ….. ze is onderweg om het grote plaatje te gaan zien.

Vriendin hier is druk want de ene neef na de andere sterft ineens, zomaar …… plotseling. Dus, ondanks enorme toename van herseninfarcten, hartproblemen en (turbo) kankers, sluit Kuipers ziekenhuizen en weigert keihard onderzoek naar de oversterfte die nog steeds gaande is.

Wij ouderen zijn nog gewend om met cash te betalen, de jongeren niet meer en betalen alles met hun telefoon. Ze weten niet eens hun pincode meer. Gisteravond waren we uit eten en zaten we met twee generaties aan tafel. De jongeren luisteren naar onze verhalen en er is respect over en weer en de ouderen konden hun punt maken dat cash geld belangrijk is en belangrijk moet blijven want stel je kan niet pinnen … en dat gebeurde gisteren met eten. De pin werkte niet dus het was cash geld bij elkaar schrapen door de “oudjes” en de jongelui gaan vandaag cash geld pinnen. Zorgen ze nu ook voor steeds een volle tank, is deze moeder weer een beetje gerustgesteld.

Dus over DE olifant in de kamer hebben we het niet en ik al drie jaar strijd met de gedachte hoe ik mijn kinderen kan beschermen zonder ze hun onbezorgdheid af te pakken [?]

Is het eerlijk ze te confronteren met een realiteit die juist om hun toekomst gaat. Mag ik van anderen eisen dat ze het “moeten” gaan zien om hun eigen toekomst te redden of moet ik stilletjes doorgaan met voorbereidingen voor als……

Dit is de speech van Baudet waar geen woord in is gelogen maar wel bizar klinkt als je het (nog) niet ziet.

En weer denk ik aan de wijze woorden van een oude man, lang geleden. De man had een zwaar leven gehad en zei ….. Syl: Ik heb veel boeken gelezen maar in geen één boek staat dat het leven makkelijk moet zijn …… en makkelijk is waar de maatschappij om lijkt te draaien anno nu.Bericht delen: Bericht delen op je eigen website of blog.
Graag, zo werkt het, …Mijn oude protestliedje uit 2010 maar eigenlijk voor -NU- geschreven:
Hope Comes In The Dark – River Zydeco Band feat Me Myself and I


Bij elke website zou je bij het eerste bezoek moeten kijken wie de schrijver is en wat hem motiveert om dit te doen, mag ik je uitnodigen om even te kijken met wie je te maken hebt, of je een klik hebt met mij. Uitzoeken of je dezelfde visie hebt?Over mij: Statement, visie en doelNu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk