Frankrijk, de situatie, de schade en wat ze maandag gaan doen, …


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 3 jaar ‘zichtbare’ dictatuur + dag #108


Burgemeesters en burgers zullen deze maandag uitgenodigd worden om zich te verzamelen op het voorplein van alle gemeentehuizen van Frankrijk, die hun sirenes zullen laten loeien op de oproep van de Vereniging van Burgemeesters van Frankrijk, …


LET OP: Dit is een Main Stream Nieuws vertaling, hoe het echt allemaal zit weten we pas later. Bij de dotcom.radio podcast van gisteren zijn we al ingegaan op de valse vlag aanslag opties

Bron: EuroNews: Frankrijk in shock na de aanval op het huis van een burgemeester tijdens de 5e nacht van geweld

Unanieme veroordeling in Frankrijk na de ramaanval op het huis van de burgemeester van L’Haÿ-les-Roses in de Parijse regio. Burgers worden opgeroepen om zich maandagavond te verzamelen voor de stadhuizen van Frankrijk.

Het huis van de burgemeester van L’Haÿ-les-Roses (Val-de-Marne) kreeg te maken met een brandgevaarlijke auto-ramaanval, waardoor zijn familie gedwongen werd te vluchten . rellen na de dood van Nahel, gedood op 17-jarige leeftijd door een politieagent.

Een onderzoek wegens “poging tot moord” werd geopend door het parket van Créteil na de feiten van L’Haÿ-les-Roses, van “extreme ernst” volgens de officier van justitie.

“Burgerlijke” mobilisatie

Als reactie hierop worden burgemeesters en burgers deze maandag uitgenodigd om zich te verzamelen op het voorplein van alle gemeentehuizen van Frankrijk, die hun sirenes zullen laten loeien op de oproep van de Vereniging van Burgemeesters van Frankrijk.

” De AMF heeft besloten gekozen functionarissen en de bevolking op te roepen om te mobiliseren, we geven niet op (…) en daarom hebben we morgen om 12.00 uur besloten met (…) alle burgemeesters van Frankrijk om Roep op tot een betoging op de pleinen van de stadhuizen, we zullen de sirenes laten loeien “, zei David Lisnard.

Sinds dinsdag zijn 150 gemeentehuizen of gemeentelijke gebouwen aangevallen

De baas van de AMF meldde ook aan AFP “_150 gemeentehuizen of gemeentelijke gebouwen aangevallen sinds dinsdag, een primeur in de geschiedenis van het land”. 

De golf van geweld die in veel steden in Frankrijk werd ontketend door de dood van de jonge Nahel, die dinsdag in Nanterre tijdens een verkeerscontrole door een politieagent werd gedood, markeerde tijd in de nacht van zaterdag op zondag, een paar uur na de begrafenis van de jongen. man weg van de camera’s.

Zo’n 719 mensen zijn in de nacht van zaterdag op zondag, tijdens de vijfde avond van geweld na de dood van Nahel, dinsdag in Nanterre door een politieagent gedood tijdens een verkeerscontrole, zo meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken in een nog voorlopige balans. .

In dit stadium zijn 45 politieagenten en gendarmes gewond geraakt, zijn 577 voertuigen en 74 gebouwen in brand gestoken, terwijl er 871 branden op de openbare weg zijn geregistreerd , voegde het ministerie eraan toe.

“Rustiger vannacht dankzij resoluut optreden van de politie”, juichte Gérald Darmanin op zijn Twitter-account.

Voor de tweede nacht op rij had de minister een systeem van 45.000 politieagenten en gendarmes vernieuwd, waaronder 7.000 in Parijs en de binnensteden, en substantiële versterkingen in Marseille en Lyon, de belangrijkste steden die de dag ervoor waren getroffen door de botsingen, vernietiging of plunderen.

In deze twee steden werden weinig incidenten gemeld.

Met name op de beroemde Canebière slaagden grote aantallen rechtshandhavers, gesteund door de elite-eenheden van de Raid en de GIGN (gendarmerie), erin de groepen jongeren die de dag ervoor chaos hadden gezaaid uiteen te drijven, constateerden AFP-journalisten.

“We zijn helemaal niet getuige van de plunderingen van gisteren”, zei het politiebureau van Bouches-du-Rhône, dat rond middernacht 56 ​​arrestaties telde.

In Parijs is een belangrijk apparaat ingezet langs de Champs-Elysées, waar sinds vrijdag oproepen tot bijeenkomsten op sociale netwerken circuleren, merkte een AFP-journalist op.

Overal langs de laan slenterden groepjes in het zwart geklede jongeren onder de ogen van CRS voor de winkels, waarvan de winkelpuien waren afgeschermd met houten planken. Achter zwarte hekken verwelkomde het beroemde restaurant Le Fouquet’s normaal gesproken zijn klanten voor het diner.

De laatste groepen werden voor 02.00 uur geëvacueerd.

Emmanuel Macron blijft in Frankrijk

Er zijn weinig ernstige incidenten gemeld in de Parijse buitenwijken, het startpunt van de rellen. Politieagenten waren echter het doelwit van mortiervuurwerk in Vigneux (Essonne). Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken werden om 02.30 uur in Parijs en de voorsteden 194 mensen gearresteerd.

In de nacht van vrijdag op zaterdag had de politie meer dan 1.300 arrestaties verricht, een recordcijfer sinds dinsdag.

In beslag genomen door een amateurvideo die in tegenspraak was met het oorspronkelijke verhaal van de politie, schokte het puntloze neerschieten van een motorrijder en de dood van Nahel tijdens een wegcontrole in Nanterre de hele weg naar de top van de staat, plaatste het land en resoneerde tot ver buiten de Franse grenzen en vooral in Algerije, het land van herkomst van zijn familie.

In dit klimaat kondigde Emmanuel Macron zaterdag aan zijn Duitse collega Frank-Walter Steinmeier het uitstel aan van zijn staatsbezoek van zondagavond naar dinsdag. Het staatshoofd pleegde zaterdagmiddag een reeks telefoontjes met burgemeesters van het land, bezorgd over de spiraal van geweld die het land door elkaar schudt.

In een poging dit te beteugelen, hebben veel gemeenten een avondklok ingesteld en zijn het openbaar vervoer eerder dan verwacht afgesloten, met name dat van bussen en trams in Ile-de-France vanaf 21.00 uur.

Verschillende Europese landen, waaronder Groot-Brittannië, hebben hun reisadvies aangepast en geadviseerd om niet naar gebieden te reizen die zijn getroffen door het geweld.

Het Chinese consulaat in Marseille drong er ook bij Chinese burgers op aan “waakzaam en voorzichtig te zijn” nadat staatsmedia meldden dat een bus met Chinese toeristen in Marseille donderdag het doelwit was van stenenstralen.

Op zaterdag werd Nahel aan het einde van de middag begraven op de begraafplaats Mont-Valérien in Nanterre in aanwezigheid van zijn moeder, zijn grootmoeder en enkele honderden mensen tijdens een ceremonie “heel kalm, in meditatie en zonder overdaad”, vertelde een getuige. AFP.

‘S Ochtends was de sfeer voor het uitvaartcentrum erg gespannen tussen groepen jongeren en de pers, wier aanwezigheid door de familie niet gewenst was, constateerden AFP-journalisten.

“Kom om te breken”

“Vrede voor zijn ziel, moge gerechtigheid geschieden”, gelanceerd op voorwaarde van anonimiteit aan AFP een Nanterrienne die het uitvaartcentrum verlaat. “Ik kwam om de moeder te onderhouden, ze had alleen hem, het arme ding”.

De scènes van vernietiging en plundering van bedrijven die veel steden in Frankrijk doen schudden, hebben de verbazing en woede van hun inwoners gewekt.

“Ze kwamen speciaal om te breken, te stelen en te vertrekken”, klaagde in Marseille een handelaar van het winkelcentrum Merlan, Youcef Bettahar, “we walgen echt van wat er gebeurt”.

In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken 1.350 voertuigen in brand gestoken, 266 gebouwen in brand gestoken of beschadigd, waaronder 26 gemeentehuizen en 24 scholen, en 2.560 branden op de openbare weg.

Gebouwen van politie en gendarmerie werden aangevallen, 79 politieagenten en gendarmes raakten gewond. “De volgende persoon die een politieagent of een gendarme aanraakt, moet weten dat ze gevonden zullen worden”, waarschuwde Gérald Darmanin zaterdagavond.

De kwestie van de noodtoestand blijft in het buitenland aan de orde en wordt in de gaten gehouden, vooral omdat Frankrijk gastheer is van de Rugby World Cup in de herfst en vervolgens de Olympische Spelen in Parijs in de zomer van 2024.

Deze golf van geweld en de woede van veel jonge bewoners van volkswijken tegen de politie of de staat deden denken aan de rellen die Frankrijk in 2005 opschudden, na de dood van twee tieners die door de politie werden achtervolgd.

De 38-jarige politieman die het schot loste waarbij Nahel om het leven kwam, werd donderdagmiddag aangeklaagd wegens opzettelijke doodslag en in voorlopige hechtenis genomen.Bericht delen: Bericht delen op je eigen website of blog.
Graag, zo werkt het, …Mijn oude protestliedje uit 2010 maar eigenlijk voor -NU- geschreven:
Hope Comes In The Dark – River Zydeco Band feat Me Myself and I


Bij elke website zou je bij het eerste bezoek moeten kijken wie de schrijver is en wat hem motiveert om dit te doen, mag ik je uitnodigen om even te kijken met wie je te maken hebt, of je een klik hebt met mij. Uitzoeken of je dezelfde visie hebt?Over mij: Statement, visie en doelNu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk